Punca dan Cara Atasi Gout dengan Suplemen

1/18/2018 Unknown 0 Comments

Punca dan cara atasi masalah gout dengan suplemen secara berkesan dan selamat. Gout merupakan penyakit sendi atau athritis yang berpunca daripada masalah asid urik atauasam urat secara berlebuhan dan berkumpul di dalam sendi. Kerap menyerang penduduk Malaysia khasnya dan seluruh dunia umumnya. Atas umur 40-an terutama yang mengalami masalah obesiti dan faktor gaya hidup yang tanpa kawalan.

Secara normal, asid urik ini di tapis oleh ginjal dan dikeluarkan melalui tubuh (perpeluhan atau buang air kecil). Namun, komplikasi sekiranya terdapat asid urik yang berlebihan; maka ia membentuk kristal dan terperangkap di dalam sendi.

Kebiasaannya gout menyerang ibu kaki dahulu sebelum menyerang sendi-sendi lain seperti tumit, lutut, pergelangan tangan, siku, jari dan tulang belakang.


Gout di Kaki
Simptom -simptom gout: i. bengkak kemerahan, ii. sakit jika disentuh, iii. sukar bergerak pada bahagian yang diserang gout, iv. rasa perit apabila disentuh, v. pedih pada sendi.

Punca Gout
i. Faktor genetik ii. Obesiti atau lebih berat badan
iii. Penghidap darah tinggi atau kencing manis
iv. Umur dan Jantina, banyak menyerang apabila meningkat usia terutama di kalangan lelaki. Namun wanita tidak terkecuali.
v. Wanita yang telah putus haid
vi. Mengalami masalah buah pinggang jangka panjang
vii. Pengambilan niasin, aspirin, levodopa
viii. Pernah jalani pemindahan organ
ix.Terdedah kepada plumbum dan persekitaran
x. Minuman beralkohol
xi. Makanan dalam tin seperti ikan sardin, markarel, tuna, juga ikan bilis, isi dalaman haiwan atau daging.
Atasi Gout dengan Suplemen :

Dalam episod kali ini kita dengarkan bagaimana Pn. Asfa Norain telah berjaya menghindari dari penyakit Gout yang terus-terusan menyerang suaminya dengan pengamalan pengambilan Set Vitamin Shaklee.

Jawapan yang TERBAIK adalah :
i. VIVIX ii. Alfalfa Complex iii. Lecithin

iv. Omega

v. Performance drink - turut membantu mencegah serangan gout

vi. Coq-trol

vii. Vitamin C


Testimoni VivixMELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq