Melancong ke Kuala Lumpur

Tour @ KL
========

“To travel is to take a journey into yourself” -Danny Kaye. Menikmati keindahan negara Malaysia. Peluang melancong perlu di manfaatkan sepenuhnya sebagai "traveller".

KTMB

Maksudnya bila kita travel, kita akan lebih kenal potensi diri kita & tujuan hidup kita. Bila travel kita akan ditemukan dgn cabaran2 baru, jumpa org baru, budaya baru, gaya hidup baru yg jauh berbeza dr kehidupan harian kita.

Macam lain jer travel kat KL kan😍.Ni first time dapat bawa anak-anak ke KL.
Lihat keindahan tempat dalam
negara sendiri.
Betapa kita perlu bersyukur di atas keunikan bangunan lama dan baru.
Persekitaran yang bersih tanpa hiruk pikuk.
Waktu ni memang tak jem.
Heaven at MalaysiaπŸ˜€.

Saya sendiri yang dah hidup hampir 40 tahun pun rasa kagum, bersyukur kerana masih dapat menghirup udara segar dan hidup dalam aman damai.

Stesyen ini lah yang menyaksikan pertama kali saya naik komuter masa form 5. Betul ke Meeza Zack dan @akma sharif ?

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#sirius15
#cvgians
#carehappytipsdotcom


Some of the good comments:
Alhamdulillah.. bestnya kl tak jem. Hihi
Alhamdulillah syukur jadi rakyat Malaysia
pernah juga bawa anak2 naik lrt
cantik kan tempat ni..xpernah tgk dr luar..tp pernah naik ketapi kt dlm tu
Betul kena Sentiasa Syukur akan nikmat Allah bagi
Best jln2 kl time tak jem kan
Untung datang Kuala Lumpur waktu tidak jem




MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.







Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin




Farah Carehappytips Mentor Perniagaan Anda

Farah Carehappytips adalah Mentor Perniagaan anda. Farah bersedia menjadi mentor anda yang datang dari pelbagai negeri mahupun negara.


ingat Carehappytips ingatla Farah ya.
ingat Shaklee
ingat Pengedar SERI KEMBANGAN ya
ingat Cahaya Farah 😍

bukan suplemen sihat je yang korang bole beli
malah produk yang memelihara alam
persekitaran pun farah jual.

mudah-mudah saje 0126713780
0126713780
www.wasap.my/+60126713780
www.carehappytips.com

SHAKLEE ALOR GAJAH pun ingat Farah ya πŸ˜€

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#sirius15
#cvgians

#carehappytipsdotcom

MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.








Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

Pengedar Shaklee Mudah Berurusan dan Efektif

Setiap customer pasti di beri perkhidmatan dengan TERBAIK.

dari peringkat :
1. opening
2. pengenalan produk
3. closing
4. servis
5. follow up

sampaikan ... ada bff yang offer customer saya daftar ahli. beliau dalam
pertimbangan.

sebab apa tau ... Group kami sungguh happening. Bukan setakat gelak-gelak. Nak gelak pun malu, leader-leader serius πŸ˜€
Tapi pengisian amalan rohani yang sungguh kuat mampu meningkatkan momentum manusia menjadi lebih hebat dunia akhirat.

Farah, Pengedar Aktif Shaklee
🌺🌺🌺
0126713780

Bole je nak tanya soalan.
InsyaAllah cuba jawab sebaik
mungkin

www.carehappytips.com

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#g15
#cvgians

#carehappytipsdotcom

MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.








Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

Masalah Kayap Ular Sembuh dalam 2 Minggu

Kerap kali saya menerima whatsapp masalah pelanggan yang di serang kayap. Kali ini abang pelanggan ini kena Kayap Ular. Hati adik mana yang tidak risau, sudah 5 hari abang nya mengalami masalah ini. Tidak boleh tidur malam, rasa berdenyut dan pedih-pedih bawah kulit.

Langkah pertama pesakit ini adalah berjumpa dengan doktor bagi mengesahkan sakit yang di alami. Uniknya pesakit ini tidak pernah kena "chicken pox".

TANDA-TANDA KAYAP

Simptom kayap yang paling biasa adalah kulit menjadi menggelembung berisi air seperti melepuh (blister). Selain itu anda akan berasa sakit mencucuk-cucuk dan panas di bahagian tertentu kulit. Sakit dekat sendi-sendi dan rasa lenguh-lenguh di kawasan yang terkena kayap. Rasa sakit kat urat. Sakit ini boleh menyebabkan pesakit tidak dapat tidur dan rasa pedih serta berdenyut di kawasan yang terkena kayap. Sakit saraf ini juga boleh terasa sehingga ibu jari.

Oleh kerana kayap ni lebih melibatkan sistem imun tubuh, jadi supplement SIHAT terbaik adalah set imun :

Vivix

Vivix kaya dengan antioksidan dan resveratrol. Antioksidan yang sangat tinggi dalam Vivix Shaklee membantu meningkatkan tahap imun tubuh seseorang. Ini membantu melawan penyakit supaya sembuh lebih cepat dan mengelakkan berlakunya serangan semula dalam jangka panjang.

Nutriferon

Dalam jangkitan kayap, tubuh kita diserang oleh virus yang sedia ada di dalam tubuh. Virus ini kembali aktif dicetuskan oleh beberapa punca antaranya ialah imun tubuh yang rendah. Nutriferon bertindak dengan meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan sekaligus bertindak memantapkan kembali sistem imun tubuh kita.

Vita C

Kandungan antioksidant yang tinggi dalam Vitamin C membantu meningkatkan pertahanan tubuh pesakit. Ini membantu pesakit sembuh lebih cepat dan mengelakkan jangkitan berulang. Selain itu vitamin C menggalakkan sintesis kolagen yang membantu membentuk struktur kulit yang sihat. Juga terbaik dalam merawat luka dan parut.

B Complex

B Complex adalah vitamin yang bagus untuk kesihatan saraf dan memberikan effect penenang semulajadi kepada pesakit. Ini sangat membantu pesakit kayap yang mengalami masalah demam urat dan sakit-sakit badan (lenguh, kebas dan kejang).

Lecithin

Lecithin dikatakan sebagai makanan otak dan saraf. Bagus sangat untuk pesakit kayap kerana kayap ni berkait rapat dengan sistem saraf.

Di sini saya ingin mencadangkan 3 SET :

SET KAYAP SHAKLEE

Set A
vivix
vit c
bcomplex
nutriferon
lecithin

* dapat keahlian shaklee

Set B
Vivix
Bcomp
Vit C

* Dapat keahlian shaklee

Set C
Nutriferon
Vit C

* dapat keahlian shaklee

Kelebihan Ahli:

1. harga ahli. jimat 15% - 20% dr retail price
2. cash back/ bonus dr pembelian terkumpul bulanan
3. ada system online sendiri di shaklee2u.com.my
4. Promosi bulanan khas utk ahli setiap bulan

tak semestinya ahli utk buat biz. makan sendiri bersama family n kawan2 pun boleh 😊

Alhamdulillah masalah kayap ular pesakit ini sembuh dalam masa 2 minggu dengan pengambilan SET A.

Lain-lain testimoni yang saya ingin kongsikan dengan anda adalah :

14 bulan sembuh


2 minggu sembuh
MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.







Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

Punca dan Cara Atasi Gout dengan Suplemen

Punca dan cara atasi masalah gout dengan suplemen secara berkesan dan selamat. Gout merupakan penyakit sendi atau athritis yang berpunca daripada masalah asid urik atauasam urat secara berlebuhan dan berkumpul di dalam sendi. Kerap menyerang penduduk Malaysia khasnya dan seluruh dunia umumnya. Atas umur 40-an terutama yang mengalami masalah obesiti dan faktor gaya hidup yang tanpa kawalan.

Secara normal, asid urik ini di tapis oleh ginjal dan dikeluarkan melalui tubuh (perpeluhan atau buang air kecil). Namun, komplikasi sekiranya terdapat asid urik yang berlebihan; maka ia membentuk kristal dan terperangkap di dalam sendi.

Kebiasaannya gout menyerang ibu kaki dahulu sebelum menyerang sendi-sendi lain seperti tumit, lutut, pergelangan tangan, siku, jari dan tulang belakang.


Gout di Kaki
Simptom -simptom gout: i. bengkak kemerahan, ii. sakit jika disentuh, iii. sukar bergerak pada bahagian yang diserang gout, iv. rasa perit apabila disentuh, v. pedih pada sendi.

Punca Gout
i. Faktor genetik ii. Obesiti atau lebih berat badan
iii. Penghidap darah tinggi atau kencing manis
iv. Umur dan Jantina, banyak menyerang apabila meningkat usia terutama di kalangan lelaki. Namun wanita tidak terkecuali.
v. Wanita yang telah putus haid
vi. Mengalami masalah buah pinggang jangka panjang
vii. Pengambilan niasin, aspirin, levodopa
viii. Pernah jalani pemindahan organ
ix.Terdedah kepada plumbum dan persekitaran
x. Minuman beralkohol
xi. Makanan dalam tin seperti ikan sardin, markarel, tuna, juga ikan bilis, isi dalaman haiwan atau daging.
Atasi Gout dengan Suplemen :

Dalam episod kali ini kita dengarkan bagaimana Pn. Asfa Norain telah berjaya menghindari dari penyakit Gout yang terus-terusan menyerang suaminya dengan pengamalan pengambilan Set Vitamin Shaklee.

Jawapan yang TERBAIK adalah :
i. VIVIX ii. Alfalfa Complex iii. Lecithin

iv. Omega

v. Performance drink - turut membantu mencegah serangan gout

vi. Coq-trol

vii. Vitamin C


Testimoni Vivix



MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.







Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin