5 Sebab Perlu Ada Untuk Persiapan Aidilfitri

Bismillah,

Hari nie telah sampai 19 Ramadhan 1437H...10 Ramadhan lagi menjelang Aidilfitri. Apa yang kita cari-cari di akhir Ramadhan ini. Adakah kita mengimpikan untuk mendapat malam lailatur qadar atau kita sibuk berpusu-pusu di shopping complex untuk persiapan Aidilfitri.

Walau apa pun yang anda lakukan...moga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan buat diri sendiri, keluarga dan kehidupan di akhirat kelak.

Selamat Hari Raya

5 SEBAB MENJELANG PERSIAPAN AIDILFITRI


i. Perancangan Bajet

Kenal pasti apa yang perlu dan tidak perlu beli. Senaraikan barang atau keperluan yang perlu dan mesti di beli.

ii. Tunai atau Kad Kredit

Berbelanjalah menggunakan tunai. Bawa genap-genap duit yang hendak di belanjakan supaya tahu berapa nilai wang ringgit yang telah di belanjakan. Jauhkan dari menggunakan kad kredit kerana kita di takuti berbelanja melebihi keperluan.

iii. Beringat

Perbelanjaan selepas Aidilfitri itu lebih penting.

iv. Banyakkan Sedekah

Mengingati orang-orang yang tidak mampu. Banyakkan bersedekah dan zikir.

v. Bayar Zakat Fitrah

Tunaikan zakat fitrah kerana itu adalah rukun Islam yang di tuntut.


Saya nak share moment-moment indah semasa bersahur.

Korang sahur ape ye pagi tadi? from iReach HD on Vimeo.


Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 


Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

3 Cara Menjaga Kesihatan Badan Supaya Cergas dan Sihat

Bismillah,

Setiap manusia mengimpikan kesihatan yang baik. Tapi lebih ramai orang yang memilih untuk kurus dengan  mengikut pelbagai plan-plan kesihatan tanpa menitiberatkan usia tubuh badan, kandungan lemak terkumpul dalam organ dan lain-lain komposisi badan. Paling penting di samping kita menjaga kesihatan, kita juga perlu merasa sihat dan cergas. Contohnya seperti saya, saya pernah berdiet dengan mengurangkan pengambilan kuantiti nasi, hasilnya memang berat badan saya turun. Waktu itu saya sungguh-sungguh rasa seronok. Ramai kawan-kawan yang jumpa masa Majlis Konvokesyen tahun 2002 menyatakan saya sudah kurus. Hati siapa yang tidak berbunga,,,:).

Setelah usia saya mencecah atas 30-an, saya membuat full check up. Hasilnya, bacaan kolesterol tinggi sedikit dari paras normal. Sejak itu saya akui, tak semestinya kita kurus kita tidak di ganggu dengan masalah kesihatan. Sejak hari itu dan setelah berjumpa dengan suplemen, saya ambil langkah berjaga-jaga dengan mengambil OMEGA GUARD. Alhamdulillah setelah membuat full check up setelah usia atas 35-an, bacaan kolesterol saya berada di dalam paras normal. Saya mengucap syukur yang tidak terhingga.

Pada 28 April 2016, pertama kali saya membuat check up menggunakan penimbang Karada secara detail.

Body Composition Monitor and Scale
Alhamdulillah, hasil ujian ini sungguh memberansangkan. Semuanya OK cuma yang TAK OK, body age saya 10 tahun lebih dari usia yang sepatutnya. Body age ini adalah menunjukkan tahap kesihatan dan kemampuan usia organ badan kita. Kerana tak puas hati dan rasa tak percaya. Awal Mei 2016 saya ikuti program 7 HARI DETOX bersama-sama pakar-pakar DETOX.

Pada 26 Mei 2016, saya ada jalani 3 ujian.

TEST 1:
buat test kesihatan seterusnya. Menggunakan penimbang yang hampir sama dengan penimbang KARADA. Tapi kali ini resultnya lebih panjang dan seolah-olah lebih detail. Itu semua saya tak kisah. Saya PALING KISAH bila berat saya turun hampir 2.6kg, body age saya dah turun 1 tahun...maknanya usia badan saya tua 9 tahun dari usia asal saya. Walaupun saya masih kisah dengan result-result ni tapi alhamdulillah dari hasil 7 HARI DETOX akhirnya menampakkan hasil yang POSITIF.

Tanda Merah di Dahi
TEST 2:
Hasil yang saya agak terkejut dengan test ini adalah. Usia salur darah saya 30 tahun lebih berusia dari usia asal saya. Kesannya sebab itu saya rasa cepat penat dan mudah lesu. Langkah penyelesaian; saya perlu ubah pola kehidupan dan pemakanan saya, banyakkan exercise dan dapatkan suplemen.

TEST 3:
Mendapatkan hasil tenang dan fokus saya. Sebab tu ada tanda merah di dahi yang saya bulatkan dengan bulatan merah. Hasul ujian tersebut, saya kurang relaks...fikir banyak benda dengan terlalu details even perkara-perkara yang kecil atau mudah pun saya fikir terlalu details. Result fokus alhamdulillah bagus. Kesimpulan: saya amat berpuas hati dengan 3 test ini.


Ada pembaca tertanya-tanya apa set detoks yang saya ambil ker...???

3 Cara Menjaga Kesihatan Dengan Betul dan SIHAT
i. Saya ambil suplemen set detoks ni yang terdiri dari (vivix yang sedap, DTX, peppermint, Alfalfa dan herblax).  

Set DETOX


ii. Saya manfaatkan 7 HARI DETOKS dengan makan makanan yang berkhasiat.
iii. Perlukan exercise yang berkala...selamat mencuba...!!! :)




Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin


Perniagaan Membantu Anda dan Nana Menguruskan Pembayaran Bil

Puan Nana seorang ibu cekal melakukan perniagaan ini dengan penuh gigih untuk membantu beliau lancar dalam proses menguruskan pembayaran bil bulanan terutama sewa rumah. Sewa rumah nie pun kadang-kadang macam buat loan bank plak rasanya...tepat tarikh hujung bulan, tuan umah dah dok message2 kalau duit tak masuk lagi. Kita pun fahamkan mungkin tuan umah pun ada komitmen lain yang memerlukan beliau hendak guna duit sewa umah kita tu. Apa2 pun tu memang hak tuan umah.

Catatan Peribadi

Best nya video nie...perniagaan nie...Betul ker...sambil tido pun bole buat bisnes...
Di mana betulnyer...klik video tonton sampai babak yang akhir...

Biz Shaklee ni mmg lah sangat2 senang. tapi bukan lah maksud senang tu goyang kaki geleng kepala terus Ka-Ching duit masuk atau lepas doa je turun singgit dua dari langit. tak. PASTI takkan jadi begitu. sunnatullah/hukum alam, nak apa2 pun musti kena usaha. jadi, usahalah sungguh2. fokus, komited & doa.
PASTI, Allah/Tuhan akan bagi ganjaran yg setimpal.
PASTI!
*Sharing url video kalau nk share, ikhlas dari hati:http://vimeo.com/ireachhd/nana

Puan Nana uruskan hanya dengan hujung cari...ADA notebook/komputer/smart phone dan internet insyaAllah boleh beli dan laksanakan perniagaan inie...


Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Kepada anda yang masih mencari-cari idea bisnes yang boleh menjana pendapatan sampingan, meudahkan bayar sewa umah serta bil2 bulanan.

Luangkan masa anda untuk tonton penerangan dari Pn Sharifah, Pengurus Pembangunan Perniagaan Shaklee Malaysia ini.. tentang peluang bisness yang ada bersama shaklee... dan potensi yang ada dalam bisnes shaklee.

Pemilihan group yang baik seperti group supermom dibawah teraju master Hadhatina MKB, master celikvitamin, going to be zaraismail, going to be carehappytips atau mana-mana group dibawah susur galur nya adalah sangat penting untuk memastikan anda mendapat bimbingan yang sewajarnya untuk maju dalam bisnes shaklee ini. 


Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

3 Suplemen yang Sesuai untuk Ibu Hamil Semasa Menghadapi Morning Sickness

Morning Sickness seringkali di kaitkan dengan alahan yang dialami oleh ibu hamil semasa trimester pertama. Namun demikian, ada antara ibu hamil mengalami masalah ini sepanjang tempoh kehamilan.


Bagi membantu masalah atau alahan yang di alami oleh ibu hamil ini;

3 Suplemen yang boleh di cadangkan adalah:
1. Bcomplex
Mengurangkan rasa stress di sebabkan alahan morning sickness.

2. Peppermint Ginger Plus
Dapat menghilangkan rasa sebu, kembung perut atau loya hendak muntah.

Peppermint
3. Performance Drink
Ibu yang mengalami morning sickness mudah menghadapi dehidrasi di sebabkan kerap muntah.


JOM TONTON Video IBU HAMIL yang dah warded pun masih degil...toink...toink...


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

TESTIMONI : DR. NAJIHAH ABDUL MUTALIB

Boleh baca kisah selanjutnya di LINK INI,

Testimoni Dr. Najihah Abdul Mutalib

Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

Bisnes MLM yang Mendidik Jiwa Meningkatkan Nilai Diri dan Orang Lain

Betul ke bisnes MLM nie menipu...???
Bisnes Shaklee ni Menipu! Isk... Isk... Isk... sedey nya

Majority pengguna Shaklee tak sedar pun yg ianya MLM. Sebab apa? Sebab Shaklee ni tak sama mcm typical MLM yg berlambak-lambak luar sana.


Hakikatnya, Shaklee mmg MLM yg luar tabi' (luar biasa). sebab:

- produk dia tak payah MLM pun mmg org beli. bukannya org beli sebab ianya produk MLM (mcm company lain).

- pihak pengurusan Shaklee sangat2 lah transparent; eg bonus tak pernah lambat, kalau ada apa2 tak sorok2, etc. bukannya depan mulut manis tapi belakang fikir nak lari drpd tanggungjawab.

- upline2 Shaklee pun super duper supportive & sgt2 lah sporting. bukan takat ilmu mahal2 tu dikongsi secara percuma, malah siap berhabis duit lagi tu buat mcm2 aktiviti. bukannya main tabur janji2 manis ke downline dpt banglo dpt kereta lepas tu call x angkat2.

Ya, itu lah bezanya bisnes Shaklee.
dan ini lah bezaanya kita sbg SID TERHEBAT.

Tahniah Zara


Nak tahu lebih lanjut, tonton sharing Fatimah Azzahra Ismail ni:
=> http://vimeo.com/ireachhd/fatimah

Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni from iReach HD on Vimeo.


----------------------------------------------------
Apa Pulak Nak Buat Dengan Video ni?
----------------------------------------------------
SENANG je. teruskan berkongsi cerita & pengalaman peribadi Pn. Fatimah Azzahra Ismail kita ni di FB, IG atau blog.

Sebab apa?
Sebab banyak sangat sedara-mara, kawan2 & org lain kat luar sana yg tercari-cari bisnes yg modal rendah, ada support mentor & pulangan lumayan. Banyak sangat2 tau. punya lah banyak, sampai banyak jugak yg tersalah pilih buat benda entah apa2.
siap ada yg kena scam lagik.

PERSIAPAN RAYA....Jeng...Jeng...Jeng...
nak-nak semua pun dah fikir mana nak korek duit sbg persiapan raya lagi 2 bulan ni. lagi lah mereka tercari2 bisnes yg bulih bantu mereka. tu yg korg makin napok org makin jual tudung/biskut raya bagai nak rak kt FB diorg kan? padahal sah2 tu semua bisnes bermusim; boley buat masa raya je lepas tu bungkus/ciput.

Kalau lah diorg tau betapa BESTNYA bisnes Shaklee ni kan?
sepanjang tahun pun orang order/beli sbb ia bukan produk bermusim. dan atas sbb tu bonus pun sentiasa masuk.

Jadi,
mari lah sama-sama kita tolong sedara2, kawan2 kita ni untuk tingkatkan nilai diri dan orang lain...


Status Facebook

012 671 3780



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin