Suplemen Yang Melegakan Kepada Masalah Gastrik Kronik

Masalah gastrik ni mula-mula ingat biasa saja, sebab masalah lewat makan atau makan ala kadar.
Rupa-rupanya ia bole mendatangkan masalah yang lebih kronik pada pengidap gastrik.

Cuba anda kenalpasti masalah-masalah di bawah yang mungkin anda pernah hadapi :

Tanda2 Anda Kena Gastrik
✔Sakit uluhati
✔Rasa mual, loya nak muntah
✔Perut berangin dan berbunyi2
✔Asik sendawa je
✔Asik nak kentut

Untuk Tahap Yg Lebih Kronik
✔Muntah berdarah
✔Najis warna hitam/gelap

Apa puncanya gastrik ni?
✔Tabiat pemakanan yang tidak sihat.. melambat2 waktu makan dan selalu skip brekfas.
✔Suka makan makanan pedas
✔Suka makan makanan berasid dan yang menggalakkan aktiviti asid hcl.
✔Makan ubat ubatan yang boleh menghakis dinding usus termasuk ubat traditional yg tak diketahui kandungan sebenarnya.
✔Stress! Ya..stress boleh mengaktif aktiviti asid hidroklorik dalam usus kita

Cadangan Set Shaklee yang sangat-sangat membantu masalah anda

ESP
ESP dapat membantu memberi rasa kenyang yang berpanjangan.
Dia juga ada kandungan kalsium yang dapat membantu mengurangkan keasidan dalam perut kita.
Yang pentingnya ESP membekalkan protin2 yang membantu untuk membina/memperbaiki sel2 permukaan usus yang terjejas kepada dinding usus yang lebih resilient dan sihat.


Ostematrix
Sumber kalsium yang dapat menurun kan aktiviti asid yang terlampau aktif kepada normal.



B Complex.
B Complex pula membantu menghilangkan stress yang juga menjadi punca kepada gastrik.
Gabungan B Complex dan Ostematrix boleh membantu menghilangkan rasa sakit uluhati, kerana kedua2 ni ialah painkiller semulajadi yang juga dah terbukti menghilangkan sakit2 lain seperti sakit kepala, sakit urat, sakit gigi dan lain2.


Peppermint Ginger Plus.
Dapat memberi rasa selesa kerana dia dapat membantu menghilangkan rasa sebu dan memecah angin yang terperangkap dalam perut. Juga dapat menghilangkan rasa mual dan loya dengan segera.

Cadangan set gastrik asas :

ESP
Ostematrix
Peppermint Ginger Plus
B Complex

*** juga sangat bagus dengan tambahan suplemen lain:
Selain dari 4 produk basik di atas,
Cinch Powder Mix,
Mealshakes,
Omega,
Performance Drink,
Alfalfa


. PAKAR SHAKLEE ANDA 🌿 . SELAMAT. BERKESAN. SEMULAJADI . Tanya saya 👇👇👇 ====================== Ig: @carehappytips_farah 📲0126713780 farah ramli . #shaklee #sayajualshaklee #igreview #penjualonline #jualonline #sideincome #bisnesdarirumah #agenshaklee #codshaklee #celikvitamindotcom #shakleebangi #shakleeputrajaya #shakleekajang #pengedarshakleebangi #pengedarshakleebandarseriputra #pengedarshakleeputrajaya #tahanlama #seluruhmalaysia #kuis #upm

Masalah Resdung Diatasi Secara Sihat dan Selamat

Kesian hidung dan diri bila bangun pagi jer mula bersin-bersin. Masalah hanuk, alahan makanan, cuaca merupakan beberapa faktor penyebab resdung.

Nutriferon
Set Imun


Jom tonton Testimoni Nurhafizah Zamri: macan mana perkongsian beliau mengatasi masalah resdung secara sihat dan selamat.




[KERANA TAKUT HILANG HIDUNG SAYA IKHTIAR DENGAN SET RESDUNG SHAKLEE]
.

Nama saya Nurhafizah Zamri .saya berumur 29 tahun dan sebagai surirumah sepenuh masa ..saya mengunakan Shaklee sejak 2 tahun yang lepas akibat kulit kusam selepas bersalin dan resdung yang agak menganggu setiap pagi hari2 saya sejak dari sekolah lagi.


Setiap pagi akan kedengaran disetiap ruang rumah kelas ataupon tempat kerja saya bersin setiap pagi ..arhhhh malunya ..tidak boleh dibayangkan.


Bukan itu sahaja resdung yang saya alami juga mengakibatkan saya alah pada habuk dan makanan. Bukan pada makanan laut seperti sotong udang dan ketam sahaja malah pada semua makanan seperti ayam dan ikan yang tidak fresh juga akan menyebabkan saya mengalami kegatalan pada hidung dan mata. Yang lagi teruk mata saya akan membengkak, berair dan gatal kemerahan dengan teruknya.


Boleh bayangkan tak saya juga tidak boleh membeli ayam di Tesco kerana ayam-ayam disana sudah tidak segar lagi. Pasar malam adalah hanya tempat saya membeli makanan basah .


Oleh kerana takutkan kehilangan hidung yang sering diperkataan saya mula cuba mencari penawar untuk permasalahan saya.


Untuk permulaan saya hanya mengamalkan vitamin C sahaja dah sebulan kemudian baru lah menambah Alfalfa sebagai 1 set resdung.


Saya konsisten makan dalam sebulan dan telah menunjukan tidak balas bahawa saya tidak lagi bersin diwaktu pagi dan mengalami kegatalan pada mata dan hidung saya.


Saya juga boleh makan makanan laut tanpa berpantang lagi seperti selalu. Alhamdulillah ..akhirnya saya keluar dari masalah saya yang menghantui saya bertahun-tahun lamanya sejak dari sekolah lagi .


Terima kasih Allah..

Pada mereka yang mengalami masalah seperti saya anda boleh mencuba Set Resdung Shaklee ini kerana ia sangat berkesan. Saya yakin ia juga berkesan pada anda.


WAHM & Business : http://yoursupermom.net/
Health & Fitness : http://www.diarivitamin.com/


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

Cara Penjagaan Muka untuk Nampak Berseri-seri

Ramai orang nak cantik dan lawa.

Banyakkan Sayuran

Bagaimanakan mencantikkan kulit...? Apakah gabungan set yang BEST... !!!


Selain Gabungan suplemen dalam video,
i. GLA
ii. Bcomplex
iii. Vit C
iv. Vit E

Anda juga boleh ambil gabungan set ini:
i. Bcomplex
ii. Vit C
iii. Vit E
iv. ESP



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

Gabungan Set Sihat Tenaga Lelaki dan Perempuan

Sebagaimana menjaga kesihatan diri, kita juga sangat perlu menjaga kesihatan pasangan...Paling utama, kesihatan bersama.

Saya suka tagline kak long Huda, dalam kelas Vitaminnya pada 14 Ogos 2017:
"Hargai Suami dalam Hidup Anda" begitu juga "Hargai Isteri dalam Hidup Anda".

Men's

Women's

Jom saya kongsi pengalaman dari Testimoni Supermom Shaklee Story

Published on Jan 11, 2016
VIDEO # 4 SUPERMOM SHAKLEE STORY (with English Subtitles)
=====================================================


Bagaimana Puan Asmida Fazeli menyelesaikan masalah letih, lesu, lemah tenaga, mengantuk dan moody hanya dengan satu set basic energy booster; pastinya daripada Set Gabungan Sihat Shaklee.

Terima kasih kerana menonton video ini.



English Subtitles :

Hi. Peace be upon you!
My name is Asmida
I am Johorian but now staying in Alor Setar, Kedah..
To make the story short... I work 10 hours a day..
I've been given huge responsibility therefore I have to face many problems such as unpredicted weather dan tiring routine..
Because of that, my body always feels very tired and exhausted ..
easily fall asleep.. my face looks pale... and I suffers other health problem too..
But, since I consume energy Booster set from Shaklee, everything has changed!!
I took Ostematrix and Performance Drink..
The combination of those supplements is my energy booster secret
I like both Ostematrix and Performance Drink because
both vitamins enhance my incredible power!!
Ostematrix consist of Calcium which is good for bone health..
while the performance drink is good to prevent dehydration..
and it will boost your performance way better if compared to other isotonic drinks ..
It simply the best for my body and most importantly it is natural!
..and now, Ostematrix and performance drink is like my best friend which I'll bring every where i go...I make it compulsory in my diet routine because if I miss to take it once I will feel uncomfortable..
You must try it first to appreciate it.. I guarantee once you try it , sure fall in Love with it..
Thank you Shaklee, Thank you Supermom Shaklee Story


WAHM & Business : http://yoursupermom.net/
Health & Fitness : http://www.diarivitamin.com/

Buasir Ketika Hamil Sembuh dan Selamat Berpantang

Ibu hamil yang mengalami masalah buasir amat memedihkan. Alhamdulillah ibu ini telah sembuh dari masalah buasir nya.

Set Berpantang


Vivix dan Set Berpantang

Published on May 4, 2017

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 24: FARAH QURRATUN AINI

[BUASIR KETIKA HAMIL SEMBUH & JAUNDICE CEPAT TURUN DENGAN SET BERPANTANG SHAKLEE]


Assalammualaikum Saya Farah Qurratun Aini ibu kepada 2 orang cahaya mata. Saya ingin berkongsi kisah Shaklee Effect saya selepas menggunakan set berpantang Shaklee yang sangat awesome tu.
.

Kisahnya saya mengalami sembelit ketika berpantangkan anak sulung pada tahun 2014. Ketika itu disebabkan tiada pengalaman saya lambat mengambil ostematrik. Kesan nya ketika hendak membuang najis sudah menjadi keras. Disebabkan itu saya mengalami pendarahan dan ada sedikit buasir. Namun begitu selepas berpantang saya tidak berusaha untuk menghilangkan buasir tersebut kerana saya tidak lagi mengalami sembelit dan tidak berasa sakit.
.

Namun begitu, disebabkan tidak mengambil kisah tentang masalah buasir tersebut, saya sekali lagi mengalami sembelit yang teruk ketika mengandungkan anak yang ke-2. Bila sembelit maka bausir pun muncul. Apa yang saya perasan , pengambilan coklat yang banyak ketika hamil menjadi penyebab saya sembelit. Bila dah sakit, bengkak dan berdarah saya terus mengambil Ostematrix, Omega Guard dan Garlic Complex. Alhamdulilah buat sementara waktu buasir tersebut tidak lagi sakit dan bengkak. Namun ketika usia kandungan 7 bulan ,saya merasakan buasir saya makin terkeluar disebabkan faktor bayi makin membesar dan menekan usus kita.
.

Apabila saya melalui proses bersalin normal, masalah buasir saya sampai ke tahap yang teruk. Menurut kata nurse yang datang melawat buasir saya dah keluar menjadi bentuk kelopak bunga ros dan saya dapat merasakan buasir tersebut bengkak. Doktor juga mengesyorkan saya melakukan pembedahan ikat buasir tersebut selepas berpantang. Kesan luka ketika proses bersalin juga membuatkan kesengsaraan yang amat sangat. Saya tidak boleh duduk dan jika berusaha untuk duduk pon saya perlu sengetkan punggung namun tidak lebih dari 15 minit. Menyusukan bayi juga saya terpaksa menyusukan secara baring.. Lagi bertambah sengsara apabila saya dan bayi di tahan wad semula kerana bacaan kuning bayi pada hari ke-3 13.7mg/dL. Keadaan diri yang begitu dan perlu menyusukan bayi sekerap yang boleh untuk menurunkan bacaan kuning membuatkan saya rasa sangat tertekan namun saya tabahkan jua hati. Fahamlah kan katil hospital macam mana..tinggi dan keras.
.

Alhamdulilah, asbab saya mengambil set berpantang Shaklee, esoknya hari ke-4 bacaan kuning bayi menurun dan petang itu saya boleh discaj dari wad. Bila balik rumah , saya pulun lagi beri susu sekerapnya kepada bayi dan malam tu saya mula mengambil Vivix. Alhamdulilah hari ke-5 bacaan kuning 12.2mg/dL dan hari ke7 bacaan kuning 9.5mg/dL dan doctor terus discaj anak saya dari kuning. Namun kami tetap membawa anak cek kuning sehingga hari ke-10 dan bacaan akhir kuning nya ialah 7.0mg/dL. Sepenuhnya anak saya sembuh dari jaundice
.

Selain itu, susu badan juga lebih meriah berbanding ketika berpantang anak sulung dan paling menakjubkan setelah 2 minggu konsisten ESP, Vita C, B-Complex, Ostematriks, Omega Guard, Garlic, Lecithin, dan Vivix , buasir saya semakin mengecut dan jahitan saya juga semakin sembuh. Saya dah boleh bergerak laju tanpa memikirkan luka jahitan dan saya tidak langsung berasa ngilu dibahagian jahitan. Saya tidak langsung alami sembelit walaupon saya mengambil minuman coklat. Yang paling saya teruja selepas berpantang buasir saya langsung tiada..nurse yang buat checkup ketika genap sebulan selepas bersalin juga terkejut melihat buasir yang teruk dahulu semakin sembuh dan Alhamdulilah saya yakin buasir saya sudah tiada dan tak perlu lagi melakukan pembedahan ikat buasir. Dan bonus nya, berat badan saya juga hanya tinggal 50Kg sahaja berbanding masa buat buku pink ketika usia kandungan 8minggu berat saya 55Kg dan pagi sebelum bersalin berat akhir saya 63Kg. Jumlah berat saya turun dengan Set Berpantang Shaklee ini ialah 13kg.
.

Alhamdulilah.. Itulah Shaklee Effect saya. Dan saya amat mengesyorkan ibu-ibu diluar sana yang mencari Set Berpantang pilih lah set berpantang Shaklee kerana ia sangatlah value for money!!

WAHM & Business : http://yoursupermom.net/
Health & Fitness : http://www.diarivitamin.com/


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin