Jana Pendapatan Tambahan Secara Bermentor

Seronokkan ada Mentor-Protege ??? Bagaimana nak jana pendapatan tambahan yang mudah serta menyeronokkan.

Mari teruskan baca kisah Puan Farah Ramli

************************************

Mentor Farah



Farah memilih shaklee sebagai sumber pendapatan tambahan bagi menampung keperluan keluarga yang makin membesar dalam keadaaan ekonomi yang semakin mencabar.


Pada mulanya saya merupakan pelanggan Set Menyusu sejak Jun 2013. Kemudian, pada Januari 2014 saya ambil keputusan daftar keahlian Shaklee. Saya ambil keputusan untuk daftar ahli kerana melihat perbezaan harga setiap suplemen dan produk Shaklee antara harga ahli dengan harga retail amat jauh jimatnya.


Di samping dapat penjimatan harga, bonus pun boleh dapat. Best sangat bila konsisten dapat bonus dari Shaklee setiap pertengahan bulan.


Dengan berbekalkan modal keahlian rm80, alhamdulillah saya telah dapat pulangan modalnya tidak sampai 2 bulan. Secara konsistennya saya berjaya mendapat bonus bulanan di samping untung runcit di atas setiap penjualan suplemen mahupun produk Shaklee.


Pencapaian saya dalam perniagaan Shaklee, Mac 2016 dapat naik rank Supervisor dan Feb 2017 naik rank Senior Supervisor. Alhamdulillah pada Shaklee Conference 2017, saya telah di nobatkan 2 award iaitu “New Rank Achievement” dan “Leadership Consistency” bagi kategori Supervisor.


Bagi saya sangat berharga award tersebut. Bukan hanya buat diri sendiri malah buat ahli keluarga, mak ayah serta ahli Team Carehappytips. Bersyukur sangat kerana waktu naik ke pentas ambil award ini saya sedang sarat mengandung anak keempat.


Saya ada ahli keluarga yang besar terdiri dari Team Celikvitamin, OSF, Supermom dan iReach. Dalam ni kami di ajar tentang konsep USB iaitu Use, Sharing dan Build. Bila kita konsisten ambil suplemen atau produk Shaklee, seterusnya kita sebarkan kebaikan kepada ramai orang dan kita bina empayar bisnes supaya lebih meluas. Kami juga ada kumpulan Mentor-Protege, Tsunami, TheBigKahuna, pemasaran secara Online dan Offline.


Alhamdulillah sekarang saya dapat lebih konsisten memberi kebaikan dari bonus dan juga produk Shaklee kepada ahli keluarga, kawan-kawan serta rakyat Malaysia. Bagi yang berminat sebagai kerjaya Work At Home Mom (WAHM), pilihlah Shaklee sebagai kerjaya anda. Sesungguhnya pilihan ANDA adalah BIJAK.


Seterusnya, impian saya adalah untuk membantu melahirkan ramai yang berjaya menjana pendapatan 4-5 angka sebulan di bawah Team Carehappytips. Di samping mereka dapat mencapai impian atau Vision Board masing-masing.


Bisnes Shaklee ini tidaklah rumit, Saya ajar apa yang saya sudah buat serta yang di ajar oleh Mentor-mentor HEBAT yang lain. Jika anda masih mencari sumber pendapatan modal rendah tanpa kerugian, Shaklee ada jawapannya.
MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.




BEST DEAL

boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM : Saya memang hendak membantu anda.


Untuk maklumat lanjut dan FREE Consultation

Shaklee Independent Distributor ID : 1107056
Cara mudah terus daftar dengan saya, KLIK :

&
JOIN NOW

Email : carehappytips@gmail.com
Fb : Cahaya Farah     Fanpages : Kedai Carehappytips
Instagram : carehappytips_farah
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780

Jadi apa tunggu lagi ? ORDER SEKARANG. Hanya SATU KLIK

Kawasan COD :

Seri Kembangan - UPM - Bangi - Alam Sari - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra -
Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin - Pulapol - Jalan Semarak - UTM

Meningkatkan Sistem Imun Bagi Atasi Masalah Kayap

Bagaimanakah cara bagi kita meningkatkan sistem imun bagi atasi masalah kayap. Apakah KAYAP ?

Kayap (dalam english : Shingles)

Kayap adalah jangkitan pada permukaan kulit yang disebabkan oleh virus Varicella-zoster iaitu virus sama yang menyebabkan Chicken Pox (Cacar Air). 

Kayap merupakan kelompok virus yang sama iaitu Herpes zoster dan boleh bersembunyi di bawah kulit dan menunggu masa untuk muncul sebagai kayap. 

Selepas pulih dari Chicken Pox, virus ini akan kekal dorman dalam sistem saraf pusat tubuh anda. Jadi, sesiapa yang pernah dijangkiti Chicken Pox, samaada kanak-kanak atau dewasa berkemungkinan boleh dijangkiti Kayap terutama apabila sistem imun badan merosot. Sebab itu pentingnya kita perlu memastikan imuniti tubuh kita sentiasa berada di tahap maksimum.

Punca Penyakit Kayap

Kebanyakan pengamal kesihatan berpendapat, kayap berlaku apabila sistem imun tubuh lemah dan  menyebabkan virus itu untuk aktif semula. Antaranya :

i. Penuaan - semakin berusia individu itu, tahap imun semakin rendah

ii. Individu yang mengidap penyakit berkaitan imun seperti HIV / AIDS

iii. Individu di bawah rawatan kanser (kemoterapi dan radioterapi) 

iv. Tekanan atau trauma - tekanan psikologi dan emosi

v. Ubat - immunosuppressive drugs

vi. Pesakit selepas melalui pemindahan organ

vii. Kanak-kanak - kanak-kanak yang ibunya dijangkiti chicken pox di akhir kehamilan

Punca-punca di atas, kita dapat lihat kebanyakannya berkait rapat dengan imun sistem yang lemah.

Tanda-tanda Kayap 

Simptom kayap yang paling biasa adalah kulit menjadi menggelembung berisi air seperti melepuh (blister). Selain itu anda akan berasa sakit mencucuk-cucuk dan panas di bahagian tertentu kulit. Pesakit kayap akan berasa panas terutama di kawasan yang menggelembung air dan sukar untuk tidur malam serta merasa gatal.

Kulit melepuh atau blister tu contohnya macam bila kita terkena benda panas, kulit jadi menggelembungdan berisi air. 

Ikhtiar Sembuhkan Masalah Kayap dengan Suplemen

Testimoni Masalah Kayap

 Testimoni Kayap
Testimoni Kayap

4 Cadangan Suplemen bagi atasi Masalah Kayap Anda :

Set KAYAP A

Set KAYAP B

Set KAYAP C

Set KAYAP D


MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.




BEST DEAL

boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM : Saya memang hendak membantu anda.


Untuk maklumat lanjut dan FREE Consultation

Shaklee Independent Distributor ID : 1107056
Cara mudah terus daftar dengan saya, KLIK :
&
JOIN NOW

Email : carehappytips@gmail.com
Fb : Cahaya Farah     Fanpages : Kedai Carehappytips
Instagram : carehappytips_farah
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780

Jadi apa tunggu lagi ? ORDER SEKARANG. Hanya SATU KLIK

Kawasan COD :

Seri Kembangan - UPM - Bangi - Alam Sari - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra -
Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin - Pulapol - Jalan Semarak - UTM

Hidup Umpama Putaran Jam yang Amat Menggembirakan


Hidup umpama putaran jam yang amat menggembirakan. Allah pasti membentangkan rahmat seluas lautan. Setiap yang berlaku menjadi kekuatan hambaNya agar sentiasa dekat dengan Allah. Kawan saya cerita hidup umpama jam.


ada masa kita di no. 12

ada masa kita di no. 3

ada masa kita di no. 6

ada masa kita di no. 8


TERAPI DIRI DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN


Walau apa pun yang kita lalui dalam kehidupan ni, ingatlah bahawa Allah sentiasa sayang kat kita.

Saya pernah rasa sangat2 sedih. doktor selalu ingatkan; doa banyak2 toksah banyak bersedih. doa ibu paling mujarab. doktor islam ,,, cina sentiasa ingatkan saya. Alhamdulillah doa adalah senjaya paling kuat bagi hamba Allah.

Saya didatangi oleh aunty cina.

Dia tanya saya, anak kena buat apa?
Saya jawab, ultrasound.

Masa lahir kandungan berapa minggu?
35 minggu 5 hari 

Aunty ni mula buka cerita. dia lahirkan anak lelakinya waktu usia kandungan 25 minggu. Berat 1kg. 
beliau tunjukkan saiz punggung dan kepala anaknya. saiz penuh bila di pegang.
tiap2 hari kalau dengar bunyi telefon, dia takut sangat.
Alhamdulillah sekarang anak nya pun dah besar.

Saya faham perasaan aunty takut dengar bunyi telefon waktu anak masih under treatment.

Rupa2nya yang buat aunty ni lagi trauma sebab anak perempuannya sebelum ini mampu hidup 5 hari saja.

Saya tak tau nak hantar kekuatan yang macam mana. Sebab saya faham sangat2 perasaan aunty ni. Trauma nya tiada ganti dengan kata2.

Saya cuma bgtau. takpe aunty, sudah ada yang tunggu aunty di sana.
Aunty ni faham sangat2.

Begitula kehidupan manusia, Allah menghantar orang ini agar saya lebih rasa bersyukur dalam membesarkan amanah Allah.

Dalam perniagaan pun begitu juga, bangun duduk ... bangun duduk ... kadangkala ada yang hampir tersungkur (Allah angkat kita, papah, peluk, tiup semangat ... BANGKIT ... BANGKIT ... BANGKIT).

Ingatlah dan teruslah beringat, sesungguhnya Allah sentiasa sayang pada kita. Memang Allah nak tengok semua hambaNya berjaya dunia akhirat. Doakan saya mencapai Master Koordinator yang Cemerlang pada masa hadapan.

Jumpa saya di puncak KEJAYAAN :)

Saya Farah, Pengedar Shaklee aktif.
Berkongsi cerita harian yang boleh menjadi “turning point” untuk kita lebih rasa bersyukur dan mensyukuri.
Alhamdulillah.

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#sirius15
#cvgians
#carehappytipsdotcom



MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.







Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

Melancong ke Kuala Lumpur

Tour @ KL
========

“To travel is to take a journey into yourself” -Danny Kaye. Menikmati keindahan negara Malaysia. Peluang melancong perlu di manfaatkan sepenuhnya sebagai "traveller".

KTMB

Maksudnya bila kita travel, kita akan lebih kenal potensi diri kita & tujuan hidup kita. Bila travel kita akan ditemukan dgn cabaran2 baru, jumpa org baru, budaya baru, gaya hidup baru yg jauh berbeza dr kehidupan harian kita.

Macam lain jer travel kat KL kan😍.Ni first time dapat bawa anak-anak ke KL.
Lihat keindahan tempat dalam
negara sendiri.
Betapa kita perlu bersyukur di atas keunikan bangunan lama dan baru.
Persekitaran yang bersih tanpa hiruk pikuk.
Waktu ni memang tak jem.
Heaven at Malaysia😀.

Saya sendiri yang dah hidup hampir 40 tahun pun rasa kagum, bersyukur kerana masih dapat menghirup udara segar dan hidup dalam aman damai.

Stesyen ini lah yang menyaksikan pertama kali saya naik komuter masa form 5. Betul ke Meeza Zack dan @akma sharif ?

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#sirius15
#cvgians
#carehappytipsdotcom


Some of the good comments:
Alhamdulillah.. bestnya kl tak jem. Hihi
Alhamdulillah syukur jadi rakyat Malaysia
pernah juga bawa anak2 naik lrt
cantik kan tempat ni..xpernah tgk dr luar..tp pernah naik ketapi kt dlm tu
Betul kena Sentiasa Syukur akan nikmat Allah bagi
Best jln2 kl time tak jem kan
Untung datang Kuala Lumpur waktu tidak jem




MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.







Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin




Farah Carehappytips Mentor Perniagaan Anda

Farah Carehappytips adalah Mentor Perniagaan anda. Farah bersedia menjadi mentor anda yang datang dari pelbagai negeri mahupun negara.


ingat Carehappytips ingatla Farah ya.
ingat Shaklee
ingat Pengedar SERI KEMBANGAN ya
ingat Cahaya Farah 😍

bukan suplemen sihat je yang korang bole beli
malah produk yang memelihara alam
persekitaran pun farah jual.

mudah-mudah saje 0126713780
0126713780
www.wasap.my/+60126713780
www.carehappytips.com

SHAKLEE ALOR GAJAH pun ingat Farah ya 😀

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#sirius15
#cvgians

#carehappytipsdotcom

MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.








Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin