Jom Jelajah Dunia Bersama Keluarga Tersayang

11/09/2015 Cahaya Farah 10 Comments

Pelbagai persoalan bermain di minda...dunia mana yang ingin di jelajah. Negara atau destinasi mana yang ingin di kunjungi bersama keluarga tersayang. Keluarga tersayang...keluarga tersayang...moga tercapai hasrat hati ini ingin membawa keluarga tersayang ke tempat-tempat yang menarik dan indah sebelum diri di jemput Ilahi, insyaAllah.

Destinasi Menarik
Jika di beri pilihan 1-10 tempat-tempat menarik yang ingin di kunjungi. Pasti tempat pertama hingga ke lima saya pilih Mekah/Madinah.

Destinasi 1-5
Mekah/Madinah
- berimpian untuk melakukan Haji dan Umrah sebelum di jemput Ilahi.
- menziarahi makam Rasulullah dan sahabat-sahabat Baginda.

Destinasi ke 6
Bangkok
- perlu 4 kali konsisten untuk mendapat tiket percuma ke Bangkok...percutian 2016.
- anak-anak paling excited. Moga tercapai impian mummy, insyaAllah

Destinasi ke 7
New Zealand

- banyak belajar dari persiapan percutian ini.
- bagaimana meninggalkan amanat pada anak-anak.
- kirimkan Al-Fatihah pada mummy & daddy sementara masih hidup walau telah meninggal dunia.
- banyak sungguh persiapan yang belum terbuat, tapi cuba sedaya upaya buat yang terbaik untuk anak-anak.

Destinasi ke 8
Ireland
- suka sangat dengan treatment dan layanan yang di berikan oleh doktor yang tamat pengajian dari Ireland.
- Doktor graduate Malaysia pun sangat hebat.


Destinasi ke 9
Jepun
- pakcik, abang sepupu dan adik pernah sambung belajar di sini.
- destinasi yang cukup indah dan menarik dengan budaya kehidupannya.

Destinasi ke 10
Amsterdam
- negara Belanda yang kaya dengan keindahan alam dan unik struktur bangunannya.

Sebagai catatan tambahan saya dari FB Cahaya Farah

5 tempat menarik yang ingin di kunjungi sebelum pejamkan mata selama-lamanya
mekah/madinah
mekah/madinah
mekah/madinah
mekah/madinah
mekah/madinah


kawan-kawan saya ajak juga ke
medan
banda aceh

saya teringin juga ke
bangkok
ireland
new zealand
amsterdam - ada kawan saya bagi hadiah
australia
tokyo, jepun - ada kawan saya bagi hadiah
london
uk
us - ada kawan saya bagi hadiah mug
paris - ada kawan saya bagi hadiah...sekarang ada di alamanda
korea - ada kawan saya bagi hadiah
tempat bersejarah islam, china - ada kawan saya bagi hadiah
german - ada kawan saya bagi hadiah

alhamdulillah saya dah sampai sebab bekerja a.k.a bercuti
jogjakarta
kuching
langkawi
sungkai
kuantan
pulau tioman
unimap, arau
utm, johor

impian kawan-kawan senarai kan dalam list komen saya ya...insyaAllah tercapai


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Sengai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting








10 comments:

  1. kalau sy destinasi yg sy nak pergi paris..mekkah tu of coz lah
    anyway jom join : Misi Kembara Si Citam

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Paris memang kaya dengan kehebatan dan kecantikan bangunan...InsyaAllah moga impian Zie turut tercapai

      Delete
  2. Replies
    1. Hobi Cik Mimin ya...teruskan travel sambil mengenal kebesaran Allah

      Delete
  3. best semua tempat yang farah list tu..
    saya pun punya impian yg sama
    terdekat & paling nak gi umrah la... semoga impian kita Allah Makbulkan segera. Amin Ya Rabbal Alamin

    Pengalaman Menginap di Bustel Melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah impian Zaleha dan keluarga juga pasti tercapai.

      Delete
  4. Shawal singgah + follow sini ye... ^^

    jemput join GA Shawal.. :)

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/01/GiveawayWelcome2016.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah Shawal dah buat GA.

      Moga ramai yang berjaya dunia akhirat.

      Delete
  5. salam perkenalan...
    saya baru follow awak...

    ~Admin : My New Blogger~
    http://munirahmustafar84.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam Munirah...

      selamat explore artikal saya.
      moga Munirah maju jaya dunia akhirat.

      Delete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq