3 Tips Tidak Mudah Mengantuk Bagi Pelajar Untuk Stay Up Siapkan Assignments

10/19/2015 Cahaya Farah 9 Comments

Saya suka tajuk ini. Tips tidak mengantuk bagi pelajar rajin suka tahan mata untuk stay up bagi siapkan semua assignment yang nak kena hantar esok hari atau yang sudah dekat-dekat dateline. Pelajar rajin tu panggilan worldwide. Ada yang rajin stay up untuk ulangkaji lebih awal supaya tidak terburu-buru. Ada yang rajin stay up sebab banyak tugasan yang delay dan sudah dekat datelinenya atau memang dah kena hantar waktu kuliah esok hari.

Pengalaman saya duduk menyewa dengan pelajar Kursus Perniagaan, mereka memang banyak tugasan yang memerlukan banyak membaca. Ada sorang kawan saya, suka buka nescafe kaw...pekat meletup. Housemate lain kalau minum memang boleh tahan mata berjaga sampai lepas solat subuh. Tapi saya, orang pertama yang minum dan juga yang tidur nyenyak. Lali kaw nescafe tu lagi nyenyak saya tidur...hehe. Ubat saya memang kena minum air suam banyak2 sebenarnya...insyaAllah berjaya berjaya malam.

Sebelum meneruskan bebelan saya nie...Jom kita tonton video macam mana wanita nie boleh bertahan sampai boleh tak tidur malam.


Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Ubat yang beliau ambil supaya dapat tahan mengantuk memang tiada sebarang dadah, steroid dan bahan kimia.

Saya nak share 3 tips Tidak Mudah Mengantuk bagi Pelajar Untuk stay up tanpa dadah, steroid dan bahan kimia.

1. Short Nap
- biasakan diri untuk berehat sekejap sementara tunggu masuk waktu zohor atau dalam tempoh sebelum masuk asar.
- melalui penelitian saya, pelajar atau hamba Allah yang mengambil short nap...badan dia kembali segar bugar dan bertenaga untuk melakukan aktiviti seterusnya di waktu petang dan malam.

2. Rancang Masa dan Tugasan
- Elakkan membuang masa chit chat atau gosip yang tidak berfaedah.
- fokus pada tugasan yang perlu di siapkan dengan segera.
- buat study group lebih baik untuk sesi pengumpulan data. Seterusnya, olah ayat mengikut kretiviti sendiri dalam menyiapkan tugasan yang perlu di hantar.
- buat ulangkaji awal sebelum masuk kelas dan refresh semula nota yang telah di pelajari di dalam kelas pada hari yang sama.

3. Suplemen Tahan Mata

i. Cinch Tea
Cinch Tea
ii. Bcomplex

Bcomplex


iii. Vitalea

Vitalea

 iv. Performance Drink

Performance Drink


Kenapa badan kita perlukan suplemen



Sekiranya tips tidak mudah mengantuk ini dapat membantu anda dari stay up boleh la share info ini.
Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea ini.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Bangi - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Salak Tinggi - Dengkil - Banting






9 comments:

  1. Boleh applikasikan utk adik min nak amik spm dah bulan nov ni. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Min...bagus...
      boleh tambah omega untuk kecergasan minda.

      Delete
  2. Wow. Menarik sekali tips ini. Boleh saya amalkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Tuan Fahmy...boleh sangat amalkan...
      Jauhi minuman berkafein...tambah minuman berkhasiat...:)

      Delete
  3. Terima kasih atas perkongsian tips2 menarik ni , boleh amalkan.. saya pun kg jauh ke trg ..perjalanan 8 jam :) tq farah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh gilir2 drive ngan husband Aizah...
      Atau gerak awal pagi...selamat memandu

      umur atas 30 an kurang sesuai memandu waktu malam...;)

      Delete
  4. kita kan masa sekolah tak pernah nak stay up... kuat tido kita... tpi bila da masuk uni, barulah tahu banyak giler kerja, mmg pkol 4 tak tido lagi tuh normal jer.... kita kuat minum kopilah tpi...heheheheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time univ memang bzz kan...nak manage masa sendiri secara berdikari.
      Meh la Aisya amik Tea Mix.

      Delete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq