5 Sebab Dia...Suami Luar Biasa

9/14/2015 Cahaya Farah 5 Comments

Bismillah,


Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam di sampaikan kepada junjungan Nabi Muhammad s.a.w., keluarga serta para sahabat baginda.

Saya nak share video Surprise APA ADA DENGAN CINTA. Walau apa jua yang kita lakukan percaya pada kebolehan diri sendiri, tawakkal kepada Allah dan lakukan yang terbaik. Bukan sahaja buat diri sendiri, tapi buat suami/isteri, anak-anak serta ahli keluarga.


Ada Apa Dengan Cinta from iReach HD on Vimeo.
 

Hubungan pernikahan (suami isteri) sungguh indah. Sentiasa di warnai dengan gelak tawa, sedih tangis, gurau senda, merajuk, pujuk memujuk dan pelbagai aktiviti yang menarik. Walau apa jua situasi kita perlu sentiasa berdoa agar pernikahan kita sentiasa segar mewangi, doakan pasangan dan anak-anak kita di kurniakan serta di lindungi Allah dunia akhirat. Mari kita lihat bagaimana suami ini mengingati isterinya yang telah meninggal dunia dengan penuh rasa kasih sayang. KLIK SINI.

5 Sebab Dia...Suami Luar Biasa...Romantis di Hati Isteri


i. Suami faham apa yang tersirat di hati dan fikiran isteri. 

Walau isteri suka cakap terbalik dari apa yang sepatutnya hendak di ucap. Walau sebenarnya ini memenatkan fikiran suami tetapi inilah yang di namakan warna warni pernikahan. Suami faham sebenarnya, tapi kadang-kadang saje nak tengok muka masam isteri, nak mengusik bagi isteri merajuk...lepas tu boleh la pujuk.

Kredit: http://www.healthyvitagarden.com/

ii. Suami tolong urut isteri yang telah penat bersilat dengan karenah anak-anak.

Isteri menyediakan makan minum suami dan menjaga kebajikan suami. Anak-anak di beri makan minum yang secukupnya. Bila anak-anak selesa dan kenyang maka tak banyak la ragamnya.

iii. Suami bawa anak-anak pusing-pusing taman atau beli ole-ole di kedai.

Ini untuk memancing hati anak-anak supaya tak kacau kerja rumah isteri. Bila anak-anak gembira pernikahan bertambah bahagia.

iv. Suami ajak anak-anak lakukan aktiviti bersama.

Ini dapat melatih anak-anak lebih bersikap matang dan pandai membuat keputusan. Anak-anak juga bertambah rajin apabila aktiviti yang di lakukan di hargai oleh ibu ayah mereka.

v. Suami juga perlukan isteri menghargai mereka.

Suami pun manusia biasa yang ada hati dan perasaan. Insan yang juga ingin di belai dan di manja. Maka isteri pujukla apabila rasa-rasa suami merajuk. Buatla segelas air untuk penghilang dahaga, penyejuk tekak dan meredakan penat lelah seharian bekerja.


Penghargaan buat pernikahan yang suci.
Nak share lagu ni, bila dengar jer lagu ni terus teringat pengorbanan dan jasa baik suami pada kami sekeluarga. Kau Ditakdirkan Untukku

Sambil-sambil dengar lagu, mana tau nak hadiahkan suami Set Kesihatan Lelaki...:)

Kredit www.myhabibysuperb.com

Suami juga boleh hadiahkan isteri Set Kesihatan Wanita...:)
Kredit www.intanazlin.com
 
Sekiranya tips dan artikal ini memberi manfaat pada anda...boleh la praktiskan. Boleh la share sekiranya ini dapat memberi manfaat pada pembaca budiman yang lain.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Bangi - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Salak Tinggi - Dengkil - Banting


5 comments:

  1. alhamdulillah Allah pinjamkan kota suami yang baik saling lengkap melengkapi kekurangan kita..saya pun sedih tengok video tu..eh mata masuk habuk pulak :)

    Sembelit Semasa Mengandung

    ReplyDelete
  2. Hi Zara...sungguh2 surprise video itu...touching. Mari kita saling doakan di antara satu sama lain.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. TQ mommy irra...jalan-jalan di petang hari.

      Delete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq