5 Tips Kawal Kewangan Tinggi dan Kami Bongkar Rahsia iReach dengan Anda!

7/02/2015 Cahaya Farah 2 Comments



Bismillah,

Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam di sampaikan kepada junjungan Nabi Muhammad s.a.w., keluarga serta para sahabat baginda.

Dalam kemelut kewangan yang semakin meningkat, Arrrggghhh...minyak naik lagi. Terkejut saya baca berita dan whatsapp pada 30 Jun bahawa start 1 Julai minyak naik lagi...dulu saya akan pastikan isi minyak full tank sebelum harga naik. Tapi bila satu masa pernah bergelut dan agak lama untuk tunggu turn mengisi minyak...saya fed up. Sebab kalau isi minyak full tank pun tapi hari-hari seterusnya...kita still perlu isi minyak dan hakikatnya memang minyak dah naik....!!!
 
5 Tips Kawal Kewangan Tinggi
Dulu, saya jenis orang yang seminggu lagi sebelum gaji...saya sudah resah gelisah...nak seluk poket mana pun dah tak tau. Tapi alhamdulillah lepas suami minta saya rekod perbelanjaan...pengurusan kewangan menjadi lebih teratur dan bertambah baik.

5 Tips Kawal Kewangan atau Taraf Hidup Yang Tinggi


1. Catat perbelanjaan.
- dulu pada saya apabila kita catat umpama kita mengungkit.
- sekarang dengan mencatat, kita sebenarnya dapat melihat pola perbelanjaan harian, mingguan dan bulanan kita.

2. Menabung.
- dengan menabung dikit-dikit lama-lama membukit.
- pentingkan pendidikan anak-anak. dengan pendidikan anak-anak insyaAllah dapat menyara kehidupan mereka pada masa hadapan.

3. Say "NO" pada kad kredit.
- telan sekejap air liur jika kita masih belum dapat beli sesuatu yang kita idamkan pada hari ini.
- dengan beli cash...kan bagus hidup tanpa hutan.

4. Kurangkan makan di luar.
- buat perancangan pembelian barang basah dan kering.
- cuba pelbagai menu dengan sediakan hidangan yang cukup enak buat suami dan ahli keluarga.

5. Jaga harta benda anda. 
- harta benda tetap (e.g.: rumah) atau berubah-ubah (e.g.: kenderaan) perlu di jaga dengan baik.
- gunakan secara berhemah.

Mari kita bongkar rahsia iReach. Apa itu iReach. iReach adalah sebuah empayar keluarga Shaklee yang dapat menjana pendapatan yang cukup tinggi, alhamdulillah. 

How to do effective GOAL setting.


Sharing Shaklee Master Aya National Conference 2015 from iReach HD on Vimeo.

Sekiranya tips dan artikal ini memberi manfaat pada anda...boleh la praktiskan. Boleh la share sekiranya ini dapat memberi manfaat pada pembaca budiman yang lain.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Bangi - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Salak Tinggi - Dengkil - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.





2 comments:

  1. Bagus perkongsian ini.

    Kami pengguna kad kredit tapi memang kena disiplin tiapkali guna.
    Lepas swipe je cepat-cepat masukkan tunai dalam akaun kad kredit tu.

    - Zakat Fitrah -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah Puan Zaleha...disiplin ini perlu di teruskan untuk mengelakkan membayar denda lewat.

      Delete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq