Kekal Aktif dan Bertenaga untuk Beriadah

2/03/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Apa khabar kesihatan para pembaca yang gembira dan bertenaga selalu.

Apa khabar sendi-sendi badan; bahu, lutut, jari jemari dan tulang belakang.

Baru-baru ni ada perarakan maulidur rasul di tempat kerja saya. Dapatla sembang dengan teman seperjuangan, Katanya dia baru-baru ni alami kekejangan lutut. Alhamdulilah ada kawan-kawan yang membantu memapah beliau dan bawa ke klinik yang berdekatan. Kata beliau, waktu di serang tu memang tak boleh nak buat apa-apa. Nak bangun berdiri pun rasa badan longlai.

Ikhtiar Redakan Masalah Lutut

Saya tanya pada member tu apa kata doktor?
Jawab beliau:
- mungkin faktor usia.
- mungkin fluid di otot berkurangan.

Saya tanya, pernah terjatuh ke semasa buat kerja rumah, beraktiviti atau bersukan.
- katanya tidak pernah.

Saya tambah lagi...betul kadang-kadang bila fluid di ligemen lutut kita berkurang, maka berlaku pergeseran antara tulang lutut ini boleh menyebabkan kehausan pada lutut kita.

Tambah teman saya, ya betul...doktor pun ada terangkan begitu. kadang-kadang bila saya berjalan, saya dengar seperti kepala lutut saya berlaga kuat. Dalam hati saya, mesti orang lain dengar...macam kalau perut kita bunyi, tentu kita fikir orang lain dengarkan.

Saya senyum sambil anggukkan kepala.

Di sini saya ingin berkongsi cerita apa yang saya alami. Semasa tingkatan 3, saya pernah terjatuh akibat nak landing dari sambut bola, pihak lawan terlanggar kaki saya yang telah saya park di tanah. Ni sukan netball la...tentu ramai peminat netball di sini :). Akibat dari kecederaan itu lutut saya bengkak. Balik asrama, saya perlu berurut di sebelah malam. Esok pagi bangun tidur, kaki saya bertambah bengkak...langsung tak boleh nak berdiri. Bila van asrama bawa ke hospital, kaki saya kena simen akibat ligemen lutut koyak. Sebulan kaki saya bersimen dan bertongkat. Alhamdulillah setelah tempoh nak buka simen, Doktor tengok performance lutut saya bertambah baik...syukur. Tapi Doktor nasihatkan saya dari aktiviti sikan terutamanya netball selama setahun. Alhamdulillah form 5 saya sambung main lagi...tapi tak terlalu lasak.

Pada tahun 2003, saya bercita-cita nak masuk sukan staff wakil Fakulti dalam acara netball. Baru latihan pada waktu pemilihan, saya tersilap landing lagi semasa sambut bola. Alhamdulillah takde apa-apa. Cuma doktor pesan, saya sayang lutut atau cuba bertukar ke sukan lain. Saya ambil pilihan untuk tukar ke sukan yang lain. Maknanya saya tak di galakkan untuk masuk acara sukan yang menggunakan pergerakan lutut yang lasak. Tapi olahraga boleh la sikit-sikit, Cuma gaya saya lari agak kelakar. Saya sebenarnya long distance punya runner. Tapi, kalau tak kuat semangat pancit gak...hehe

Jom tengok video ini.
Suplemen yang di saran kan: VIVIX, Omega, Joint Health Tablet dan Ostematrix.


Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting - Seri Kembangan - Alor Gajah - Tampin - Air Keroh - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq