Ibu Hamil Alami Masalah Diabetes

2/04/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Apa khabar ibu-ibu hamil yang hebat. Tentunya anda mengalami pelbagai perubahan hari demi hari.

Pernah dengar minum air gula...kalau bole, pengalaman ngeri yang ibu-ibu hamil nak elakkan. Macam saya, masa mengandung anak ketiga baru kena minum air gula. Silap saya, dah la puasa dari malam...pukul 10 baru gi klinik minum air gula...sebenarnya saya menyeksa diri saya secara tidak langsung. Bacaan darah pertama sebelum minum air gila lebih sedikit dari border line. Tak boleh makan lagi sebab nak amik darah kali kedua iaitu selepas minum air gula. Alhamdulillah bacaan normal.

Rasanya macam tak sedap hati pada bacaan pertama...tapi doktor kata bacaan ok...rasa gembira juga...alhamdulillah.

Kandungan nak masuk 8 bulan, cuba cek doktor yang mula-mula aku jumpa...cerita la serba sedikit laporan check up. doktir scan...upenya air ketuban lebih. doktor kata kalau air ketuban lebih, memang berkaitan rapat ngan diabetes semasa hamil.

Di ringkaskan cerita...check up minggu ke-38 adalah pada hari Selasa...dari result scan nampak bacaan air ketuban ku di paras  normal. Pakar rasa perlu cek lebih detail. Pakar kata bole terus admit hari ni...aku minta tangguh ke hari Khamis. Alhamdulillah di persetujui...dalam hati kata napela aku tak cakap tak admit minggu depan...hehe...Cuba sedarkan diri, perlu banyak-banyak bersyukur.

Alhamdulillah admit dalam pukul 5 petang lebih. Bersalin pukul 10 malam lebih. Syukur semuanya selamat. Baby dan mummy disahkan tiada diabetes, alhamdulillah. Sedih juga malam tu baby perlu di tempatkan di nicu untuk cek susulan. Esok tengah hari nurse dah hantar kepadaku dan baby dapat breastfeed...Alhamdulillah masih breastfeed hingga kini usianya hampir 3 tahun 2 bulan.

Ringkasnya, air ketuban lebih semasa hamil adalah dekat dengan punca diabetes semasa hamil.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq