Hidup Umpama Putaran Jam yang Amat Menggembirakan

2/20/2018 Cahaya Farah 0 Comments


Hidup umpama putaran jam yang amat menggembirakan. Allah pasti membentangkan rahmat seluas lautan. Setiap yang berlaku menjadi kekuatan hambaNya agar sentiasa dekat dengan Allah. Kawan saya cerita hidup umpama jam.


ada masa kita di no. 12

ada masa kita di no. 3

ada masa kita di no. 6

ada masa kita di no. 8


TERAPI DIRI DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN


Walau apa pun yang kita lalui dalam kehidupan ni, ingatlah bahawa Allah sentiasa sayang kat kita.

Saya pernah rasa sangat2 sedih. doktor selalu ingatkan; doa banyak2 toksah banyak bersedih. doa ibu paling mujarab. doktor islam ,,, cina sentiasa ingatkan saya. Alhamdulillah doa adalah senjaya paling kuat bagi hamba Allah.

Saya didatangi oleh aunty cina.

Dia tanya saya, anak kena buat apa?
Saya jawab, ultrasound.

Masa lahir kandungan berapa minggu?
35 minggu 5 hari 

Aunty ni mula buka cerita. dia lahirkan anak lelakinya waktu usia kandungan 25 minggu. Berat 1kg. 
beliau tunjukkan saiz punggung dan kepala anaknya. saiz penuh bila di pegang.
tiap2 hari kalau dengar bunyi telefon, dia takut sangat.
Alhamdulillah sekarang anak nya pun dah besar.

Saya faham perasaan aunty takut dengar bunyi telefon waktu anak masih under treatment.

Rupa2nya yang buat aunty ni lagi trauma sebab anak perempuannya sebelum ini mampu hidup 5 hari saja.

Saya tak tau nak hantar kekuatan yang macam mana. Sebab saya faham sangat2 perasaan aunty ni. Trauma nya tiada ganti dengan kata2.

Saya cuma bgtau. takpe aunty, sudah ada yang tunggu aunty di sana.
Aunty ni faham sangat2.

Begitula kehidupan manusia, Allah menghantar orang ini agar saya lebih rasa bersyukur dalam membesarkan amanah Allah.

Dalam perniagaan pun begitu juga, bangun duduk ... bangun duduk ... kadangkala ada yang hampir tersungkur (Allah angkat kita, papah, peluk, tiup semangat ... BANGKIT ... BANGKIT ... BANGKIT).

Ingatlah dan teruslah beringat, sesungguhnya Allah sentiasa sayang pada kita. Memang Allah nak tengok semua hambaNya berjaya dunia akhirat. Doakan saya mencapai Master Koordinator yang Cemerlang pada masa hadapan.

Jumpa saya di puncak KEJAYAAN :)

Saya Farah, Pengedar Shaklee aktif.
Berkongsi cerita harian yang boleh menjadi “turning point” untuk kita lebih rasa bersyukur dan mensyukuri.
Alhamdulillah.

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#sirius15
#cvgians
#carehappytipsdotcom



MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Terapi diri di samping menjaga kesihatan badan. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.







Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq