Kenapa Perlu Makan Suplemen Semulajadi

12/27/2017 Cahaya Farah 0 Comments

Kenapa pentingnya pengambilan suplemen ? Saya sudah makan makanan yang tinggi NUTRISI.

Penting ke ambil suplemen ni ?

Banyak sungguh persoalan yang keluar dari pembaca mahupun pihak-pihak individu.

Memang betul, kita sudah ambil makanan yang penuh nutrisi, tinggi khasiat, pola pemakanan seimbang, gaya hidup yang sihat, senaman secara berkala. Jadi, rasanya tidak perlu pun nak ambil suplemen sebagai makanan tambahan kan ... ?

Anda silap sebenarnya ... :) Betul ke sayur sama dengan suplemen ?




Pemakanan seharian kita ada yang terlebih masak, tidak cukup 5 warna dalam pola pemakanan seharian, sayur-sayuran juga buah-buahan telah di sembur dengan bahan anti-serangga dan pelbagai lagi sebab yang memerlukan ANDA ambil suplemen sebagai makanan tambahan.




Mari kita berfikir sejenak mengenainya.

Kita sering memilih keselesaan berbanding kesihatan kita sendiri.
Jualan makanan segera telah meningkat 2000% sejak 1981.
Makan, makanan segera lebih daripada dua kali seminggu boleh menyebabkan peningkatan risiko penyakit diabetes.
Makanan yang dipanggil makanan sihat juga sebenarnya penuh dengan bahan-bahan tidak asli.
Maka, hasil itu tidak berkhasiat seperti yang sepatutnya.
Hanya 2% daripada kita yang mendapat sajian hidangan harian yang berpusatkan buah-buahan dan sayur-sayuran. Tabiat pemakanan yang tidak sihat sudah menjadi kebiasaan.
80% penyakit jantung dikalangan golongan wanita boleh dielakkan.
Tetapi anda masih berada dibawah kawalan, Kajian menunjukkan bahawa makanan tambahan boleh memberi kesan positif kepada kesihatan kita.

Melalui cara pemakanan yang betul dan gaya hidup sihat.
Pemakanan yang baik serta makanan tambahan secara berterusan boleh memberi tubuh badan anda nutrien yang diperlukan.
60% daripada kematian penyakit kanser juga boleh dielakkan.
90% daripada Diabetes jenis dua juga dapat di elakkan. 




MELABURLAH untuk KESIHATAN MASA DEPAN ANDA. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Kelebihan Perniagaan Online yang Mudah dan Fleksibel

12/26/2017 Cahaya Farah 0 Comments

Saya mencari perniagaan Online yang jimat kos keahlian. Senang ke Mudah ? Mudah dan Fleksibel. Dengan Shaklee kami tawarkan harga pendaftaran yang cukup hebat. WOW ... ! Berapa harga pendaftaran ?
RM80 bagi Semenanjung Malaysia
RM90 bagi Sabah Sarawak
atau dengan pembelian setiap 200uv atau twinpak VIVIX anda terus boleh daftar ahli.

Bagaimana caranya hendak daftar ahli ?
KLIK DI SINI 

HEBAT kan ... ? WOW ... !

Kenapa ANDA Perlu Mendaftar Di Bawah Empayar Kami ?

  • Pertama, jika anda mendaftar untuk mendapatkan harga ahli (diskaun 20-30% dari harga runcit) dan tak semestinya buat bisnes. Kalau sekali beli boleh jimat RM1510 kali beli dah jimat RM150. Jimatkan?
  • Kedua, anda boleh mendapatkan stok secara terus daripada kami pada bila-bila masa dan mendapat konsultasi premium untuk seumur hidup selama 24 jam sehari! Hebatkan?
  • Ketiga, bagi yang ingin berbisnes, dengan kepakaran kami tentang online marketing Shaklee semenjak dari tahun 2014, kami bagi anda jaminan 200 peratus untuk sokongan dan dokongan sehingga anda berjaya. Kami sedia membantu sehingga anda faham tentang selok-belok Pemasaran Online dan Ilmu Produk.
  • Sejurus selepas anda berdaftar dengan kami, anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan rahsia yang mempunyai pelbagai informasi tentang rahsia kejayaan kami dan master-master terdahulu dalam bisnes Shaklee. Dari perkara yang asas sehinggalah yang lebih “advance” hinggakan anda akan berasa sangat teruja dan tak sabar untuk memulakan langkah pertama dalam perniagaan.
  • Kami menyediakan platform untuk “Online Coaching” yang fleksibel. Sesuai untuk diadaptasikan dengan jadual anda yang sibuk. Kami faham anda bekerjaya. Kami juga begitu. Kami tak mahu buang masa anda dengan perjumpaan sehingga ke lewat malam seperti tipikal MLM. Perkonsian ilmu produk via Whatsapp, Telegram ala-ala kuliah secara online. Sambil belajar anda boleh suapkan anak makan dan lipat kain. Bahagiakan?


Saya bersedia menjadi MENTOR anda.

Farah Mentor ANDA


Kita berada dalam networking yang SUNGGUH HEBAT.
Pelbagai ilmu di ajar :
1. Ilmu nurani.
2. Ilmu Marketing (Online dan Offline)
3. Ilmu Blog
4. Ilmu Poster
5. Ilmu Video
6. Pelbagai ILMU bermanfaat yang anda boleh pelajari.

Apa Yang BEST SANGAT Empayar Kami Ni Yang Tiada Pada Kumpualan Lain ?

Macam SYOK SENDIRI, Tapi Jom Tengok VIDEO ini :)




Kejayaan Empayar kami adalah dalam Blog Marketing dan Media Sosial. Kami menyediakan Blog sebagai Medium UTAMA kami. Kedai sentiasa beroperasi secara online selama 24 jam setiap hari. Walau kami travel dalam dan luar negara, Kedai Online kami sentiasa "generate income" 4 angka setiap bulan, alhamdulillah.

Kami berminat agar ANDA JOIN Kumpulan kami :)

Pesanan Khidmat Masyarakat :
i. Pilihla kumpulan yang betul. Untuk ANDA berjaya dalam Shaklee
ii. Kumpulan yang betul, melorongkan anda laluan yang betul untuk berjaya hingga ke puncak kejayaan.
iii. Kumpulan yang Betul dan Hebat sentiasa "UPDATE" STRATEGI terkini tentang dunia pemasaran dalam perniagaan.

ALHAMDULILLAH. Kami di Kumpulan yang betul. ANDA BAGAIMANA ?



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Suplemen Atasi Masalah Perokok Tegar

12/18/2017 Cahaya Farah 0 Comments

Saya yakin dan percaya ANDA ada MATLAMAT BESAR untuk berhenti merokok. Ada yang sudah 3, 5, atau 10 tahun cuba merokok tetapi kadangkala gagal. Ada yang sudah dapat nasihat dari Doktor di sebabkan masalah paru-paru mahupun jantung, tetapi masih GAGAL.

Berhentilah merokok dengan KEHENDAK dan KEYAKINAN DIRI ANDA. Ambillah suplemen secara konsisten agar ANDA lebih BERKEYAKINAN dan TAMPAK LEBIH SIHAT. Ini semua untuk DIRI juga untuk KELUARGA ANDA. 

Bagi PEROKOK TEGAR, sesungguhnya ANDA masih belum terlambat. USAHA dan TERUSKAN BERUSAHA.

Bagi seorang PEROKOK, tubuh badannya memerlukan Vitamin B, C, D, E dan VIVIX bagi menggantikan sel-sel yang rosak atau menggantikan kesan-kesan negatif akibat merokok. Vitamin ini juga membantu mengawal dan mencegah perkembangan penyakit serta memperbaiki fungsi dalam badan yang penting dan lompong-lompong. 


CARA BERHENTI MEROKOK SECARA BERKESAN




SUPLEMEN YANG DI CADANGKAN : 

VITAMIN B

Kebanyakkan PEROKOK mempunyai risiko yang lebih besar mengidap radang paru-paru dan pankreas. Namun, ia dapat dikurangkan dengan pengambilan Vitamin B yang mencukupi. Asid Folik amat penting bagi paru-paru dan juga boleh membantu mengurangkan simptom bronkitis kepada PEROKOK.

VITAMIN C


Sebatang rokok boleh memusnahkan 25mg vitamin C di dalam badan. Kajian ke atas air kencing perokok yang menghisap lebih daripada 20 batang rokok mendapati tidak ada (atau hanya sedikit) kandungan vitamin C yang ada. 

VITAMIN D (Ostematrix - Kalsium, Vitamin D , Magnesium)

Kajian menunjukkan perokok mengalami masalah kekurangan Vitamin D dan Kalsium dan boleh menyebabkan meningkatkan rosiko masalah osteoporosis. Vitamin D membantu mengawal Kalsium dalam badan dan kepadatan tulang. Vitamin D dapat membantu perokok bagi mengatasi masalah kehilangan kepadatan tulang. 


VITAMIN E

Pada tahun 2005, kajian yang di buat oleh Institut Linus Pauling yang disiarkan dalam "American Journal of Clinical Nutrition", menunjukkan bahawa tahap Vitamin E pada plasma darah berkurangan dan hilang dengan lebih cepat dalam badan perokok berbanding bukan perokok. Disebabkan tahap Vitamin E yang rendah, ia tidak memberi perlindungan yang mencukupi terhadap radikal bebas. Ini mungkin merupakan salah satu sebab mengapa orang yang merokok boleh mendapat masalah kanser. 


VIVIX


Membaiki masalah radikal bebas dalam badan perokok


Sources : Vitamin For Smokers

TESTIMONI SUPLEMEN UNTUK PEROKOK

Berhenti Merokok dengan Suplemen


Apa kata penulis :

Assalamualaikum…Semangat Pagi semua 

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak.

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya mengamalkan produk Shaklee yaituVIVIX.

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok...saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti jg sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2 thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just minum VITA-C sehari 1 biji je… 

Demikianlah perkongsian saya bersama produk Shaklee “VIVIX”, semoga pengalaman saya ini boleh membantu anda-anda yang ingin berhenti merokok dan untuk jadi lebih sehat dan bertenaga…

Terima Kasih Shaklee
Sources : Supermom Shaklee Story

Berhenti Merokok dengan VIVIX

Ibu di luar sana, marilah hadiahkan SUPLEMEN buat hadiah SUAMI ANDA. Jika tidak boleh telan tablet atau rasa banyak sangat yang perlu ambil secara konsisten boleh la ambil SIRAP VIVIX yang SANGAT SEDAP.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - UPM - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian - Batang Benar - USIM - GMI - MFI - KUIS - Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq