Set Berpantang Untuk Ibu Bersalin Sembuh Cepat Dan Bertenaga

4/10/2017 Cahaya Farah 4 Comments

Selepas saat melahirkan, ramai ibu di luar sana menginginkan tubuh badan yang segera sembuh dan kembali bertenaga. Set berpantang apa yang MESTI di cari...? Tentunya set berpantang yang AMAT SESUAI untuk ibu yang bersalin secara normal mahupun pembedahan. Di samping dapat menghasilkan susu ibu yang banyak bagi memberi nutrisi HEBAT buat anak yang di lahirkan.

Set Berpantang Shaklee

Apa yang ANDA boleh dapat dengan SET BERPANTANG SHAKLEE

1. VIVIX - tenaga, luka cepat SEMBUH, banyakkan SUSU IBU, Pemulihan badan lebih cepat.



2. ESP - tingkatkan tenaga, banyakkan SUSU IBU, tak kerap lapar.

3. Vitalea - suplemen yang mengandungi 28 SUMBER MINERAL.

4. Vit C - cantikkan kulit. luka cepat sembuh. Tingkatkan IMUNISASI BADAN. kawal alergi/alahan. elak baby ekzema. Hilangkan masalah gastrik.

5. Omega - bakar lemak terkumpul. Tingkatkan kecerdasan minda baby.

6. Ostematrix - elakkan masalah SEMBELIT, segarkan badan. elakkan KETEGANGAN OTOT

7. Bcomplex - REDAKAN STRESS serta kembalikan tenaga

Saya faham, kesibukan ANDA dalam nak menguruskan diri dan baby dalam masa yang sama. Lebih-lebih lagi yang perlu berpantang sendiri, di samping perlu urus uruskan anak-anak yang sebelum baby.

Bagaimana PENGALAMAN dan TESTIMONI Ibu Comel ini:


"Berpantang kali ni mencabar sikit SEBAB kene pantang sendiri sampai la 26 hari baru balik umh family..Semua benda kene urus sendiri..tp nasib baik ibu KUAT SEMANGAT!!


Berpantang kali ni berbeza sikit dari1st pantang dulu coz kali ni badan terasa segar, bertenaga n luka pun cepat kering. BESTNYA walaupun baby kuat menyusu tapi badan tidak mudah letih kurang lapar sampai mak tegur hang makan byk ni je kenyang ke ?? Alhamdulillah dapat pakej SIHAT/KURUS/CANTIK dengan SET BERPANTANG SHAKLEE ni😘.

Walaupun mula2 pantang dulu hampa juga sebab tidak dapat consume set berpantang berherba sebab baby jaundice so risau badan lambat pulih tapi ALHAMDULILLAH, SET BERPANTANG SHAKLEE ni sangat membantu Puan Sarah dlm berpantang. Set ni Puan Sarah amal sejak pregnant lagi sampai laaaa sekarang JIMAT 2 IN 1 pulak tu. "





BAGAIMANA IBU INI MENCERITAKAN PENGALAMAN BELIAU BERPANTANG DENGAN SET SHAKLEE



Set bersalin pastinya teman baru yang digemari ^___^ ANDA
Untuk para suami, pilihlah SET BERPANTANG terbaik untuk isteri anda.

Happy MAMA, happy BABY, happy DADDY!
Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

4 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Pengedar Shaklee ANDA Di Jalan Semarak, DBKL dan Ulu Klang

4/06/2017 Cahaya Farah 0 Comments

Bagi para pelanggan Shaklee di Jalan Semarak, DBKL, Ulu Klang, Setiawangsa dan kawasan-kawasan berdekatan, anda kini boleh menarik nafas lega kerana Pengedar Shaklee dengan ANDA kini berada berhampiran sahaja dengan tempat anda.

Tidak perlu bersusah-payah kerana anda hanya perlu menghubungi Puan Siti Khuzaimah melalui panggilan, Whatsapp atau SMS di talian 017-356 6301Kemudian buat temujanji anda dengan beliau di mana-mana lokasi berdekatan dan anda akan terus dapat produk Shaklee kegemaran anda. Mudahkan?

Nama : Puan Siti Khuzaimah

Contact : 017-356 6301
www.wasap.my/+0173566301


Shaklee Khuzaimah

Kenapa Produk Shaklee Menjadi Pujaan Hatiku !

Bermula dengan kesedaran bahawa penampilan dan kesihatan bagi seorang ibu kepada 2 puteri solehah dan isteri perlu kekal cergas untuk menguruskan anak-anak dan keluarga. Saya telah mengambil SET KECANTIKAN pada permulaannya.



Bagi saya seorang wanita perlu cantik, cergas dan bertenaga semasa melaksanakan tugas-tugas harian sebagai isteri dan ibu.



Alhamdulillah, setelah mengamalkan SET KECANTIKAN secara konsisten, wajah saya sudah tidak naik jerawat, tona warna kulit lebih sekata dan bekas-bekas jerawat semakin pudar dan kulit semakin "flawless"



Oleh sebab itu, saya sangat teruja ingin kongsi kebaikan suplemen SET KECANTIKAN ini kepada ANDA di luar sana. Setelah saya dapat merasa hasilnya, saya sangat suka untuk berkongsi pengalaman dan sentiasa ingin membantu ANDA dalam apa jua permasalahan.



Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. Bagi para pelajar dan kakitangan ITM, Jalan Semarak serta DBKL yang konsisten menggunakan suplemen dalam membantu pembelajaran dan kekal cergas sentiasa. Ini merupakan berita baik buat ANDA.



Saya akan membuat penghantaran terus kepada ANDA. Anda boleh terus berjumpa saya sekiranya memerlukan konsultasi berkaitan dengan suplemen dan produk Shaklee yang bersesuaian bagi permasalahan ANDA. Anda tidak perlu risau untuk mendapatkan suplemen dan produk Shaklee ANDA.


KENAPA ANDA PERLUKAN SUPLEMEN DALAM MELENGKAPKAN NUTRIEN HARIAN ?



Hubungi Saya Sekarang!

Nama : Puan Siti Khuzaimah

Contact : 017-356 6301
www.wasap.my/+0173566301

Anda boleh contact Puan Khuzaimah untuk mendapatkan produk Shaklee kegemaran anda sekarang!


0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Cara Atasi Masalah Rambut Beruban Di Usia Muda

4/06/2017 Cahaya Farah 2 Comments

Masalah beruban...sejak umur bila anda dapat kesan uban di rambut...? Macam mana cara nak atasi masalah rambut beruban di usia muda. Saya mula jumpa uban di kepala umur 34 tahun...Occchhh...rasa waktu tu macam muda lagi tapi sudah jumpa uban.

Beruban

Lepas tu senyap jer...umur 35 tahun...anak plak jumpa...Terkejut anak bila tengok rambut rambut maknya sudah ada uban...walhal umur mereka masih kecil2...
Saya senyap lagi...tingat la rambut mertua saya dan arwah nenek saya. Rambut mereka lambat beruban.

TIPS TRADISIONAL:
1. Rajin sapu minyak kelapa
2. Minyak rambut yang beli kat kedai India (terlupa namanya...tapi saya ingat lagi bentuk botolnya)

Saya pun beri laluan...biar masa beredar dengan tenang. Suatu hari terdengar di radio. Masalah rambut beruban di usia muda. Katanya antara faktor-faktornya:

1. Keturunan
2. Kurang protein di rambut
3. Pola pemakanan
4. Gaya hidup

Bila cakap kurang proteion nie...saya terus teringat ESP. Saya pun konsisten amik ESP dan suplemen tambahan seperti:

1. Bcomplex - untuk mengurangkan stress
2. Vitalea - multivitamin
3. Omega - untuk tingkatkan imuniti
4. VIVIX - tingkatkan gaya hidup dan tahap kesihatan




Alhamdulillah keadaan dan masalah rambut saya perlahan-lahan dapat di atasi. Anak pun sudah tak berapa terkejut. Saya nampak perkembangan positif, rambut saya semakin sihat dan bermaya.



6 KEPENTINGAN ESP SHAKLEE




Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

2 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Risiko Air Ketuban Lebih Semasa Hamil

4/05/2017 Cahaya Farah 0 Comments

Ada yang pernah alami masalah air ketuban lebih semasa hamil...? Bole share kat komen saya. Saya baru tahu rupa-rupanya ada risiko bila air ketuban lebih semasa hamil, itu merupakan salah satu risiko GDM semasa hamil.

Saya ada pengalaman semasa Tahun 2011, waktu mengandungkan anak ketiga. Saya ingatkan GDM ni dapat hasil dari bacaan minum air gula, bila bacaan terlalu tinggi dan jelas memang kategori kencing manis. Rupa-rupanya tekaan saya silap.

INI GAMBAR ANAK SAYA, SEKARANG SUDAH 6 TAHUN

Testimoni Fatimah
Testimoni Fatimah

Saya ada buat 1 kali test minum air gula. Waktu tu saya dapat bacaan 8+ sebelum minum air gula, bacaan selepas minum air gula saya kurang pasti. Lepas tu saya tanya pandangan doktor, beliau kata bacaan saya OK. Saya pun lega la dan tidak perlu repeat minum air gula. Saya buat check up susulan di tempat yang sama sehingga hampir 7 bulan +. Lepas tu Doktor tu kata...kesihatan awak dan kandungan semua OK. InsyaAllah kita jumpa bila awak ada tanda-tanda nak bersalin.

Bila dengar ayat Doktor tu hati saya sungguh berbunga. Tetiba saya teringat dan bertanya diri sendiri, Ehh...bukan semakin kita dah masuk trimester ketiga, semakin kerap ke kita jumpa...? Sebab melalui pengalaman anak pertama dan kedua saya sebelum ini, ada ada kekerapan dan check up susulan sehingga nak bersalin. Saya jadi tertanya-tanya. Minggu depannya...saya jumpa Doktor yang saya biasa check up masa anak pertama dan kedua.

Mula-mula masuk, saya terus terang. Doktor, saya sebenarnya nak sembang-sembang jer. Dalam masa yang sama saya nak tanya tentang perkembangan kehamilan dan keputusan bacaan gula saya. Bila Doktor tersebut tengok keputusan bacaan gula saya...terus beliau kata jom kita buat ultrasound. Hasil dari ultrasound tersebut mendapati air ketuban saya lebih.

Dipendekkan cerita, saya diberi masa 1 minggu untuk pilih hospital mana saya hendak follow up. Katanya, bila air ketuban lebih semasa hamil...itu merupakan salah satu tanda masalah GDM semasa hamil. Tak boleh tido nyenyak saya sebab nak buat pilihan hospital mana. Saya tanya kawan saya yang Doktor...beliau kata semua hospital bagus. Beliau cadangkan saya buat solat sunat dan mohon petunjuk dari Allah. Agar saya dipermudahkan urusan sepanjang proses bersalin dan semua kakitangan ikhlas nak bantu saya. Alhamdulillah saya pilih hospital yang dekat dengan rumah. Bagi memudahkan urusan suami dan ahli terdekat sepanjang proses saya nak bersalin kelak.

Setelah buat check up susulan di hospital tersebut...Doktor pakar tersebut sungguh prihatin dan supportive. Masuk minggu ke-38. Hari Selasa saya check up...bacaan air ketuban saya di paras normal...tapi turun mendadak berbanding minggu sebelumnya. Pakar meminta saya admit wad terus, tapi saya minta tunda.

Hari Khamis minggu yang sama, saya datang ke hospital untuk admit wad, untuk monitoring...tapi bacaan CTG baby kurang cantik. Saya di cadangkan agar emergency czer. Ya Allah, moga Allah sentiasa lindungi saya dan baby serta ahli keluarga. Alhamdulillah semuanya selamat. Lahirlah seorang anak perempuan yang solehah dan sungguh comel. Berat 2.3kg. Syukur saya dan baby selamat dari masalah GDM.

Tak mampu saya nak citer panjang...kalau nak tanya lanjut, boleh emel saya.

Sekarang, saya sangat-sangat syorkan ibu yang hamil di luar sana...consume suplemen dari peringkat awal proses kehamilan. Saya nak cadangkan set seperti di POSTER.




KENAPA ANDA PERLU AMALAKN SUPLEMEN SEPANJANG TEMPOH KEHAMILAN






Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"
Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq