5 Cara Atasi Stress dengan Sebaiknya Secara Sihat

9/22/2016 Cahaya Farah 0 Comments

1. Kenal pasti punca
2. Share citer ngan suami/isteri/anak-anak
3. Ambil suplemen bagi meredakan stress, B COMPLEX
4. Cuba bertaubat dan baiki diri balik
5. Borak dan teruskan berborak dengan Allah...doa...doa dan teruskan berdoa.
---------------------------------

 Laugh and Be Happy

Semalam saya alami stress urat. Sejak Selasa malam.
Bagi saya dasyat betul stress urat ni...sampai nak bayar tol pun...pegang kad TnG tapi gi kaunter yang ada orang...

Syukur alhamdulillah stress urat tu bertambah sembuh dan sembuh.

Macam mana stress urat tu yer...???
Mungkin suka angkat handbag yang berat...tersilap angkat, urat belikat kat area bahu kanan saya sakit.
Akibat dari itu, nak toleh ke kiri pun berat, nak angkat lengan kanan pun berat, dan baringkan badan dari sebelah kiri pun berat.

Boleh demam urat, orang2 kata.
Alhamdulillah belum sampai ke tahap tu.

Cara saya atasi:
1. Amik Bcomplex dan Vita C
2. Banyakkan minum air masak
3. Urut/massage area urat yang stress tu

Alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah
Allah jua yang menyembuhkan masalah stress urat saya ini.

Setelah itu, baru saya tingat, macam mana bila:
1. ayah saya sakit urat apabila tersilap angkat anak saya atau barang.
2. anak buah saya demam tak kebah2...bila mungkin ada orang tersilap angkat bahunya.
3. ada kawan yang ada masalah bahu sebab kerap bawa handbag berat.

Hati2 ya kawan2...ingatan buat saya dan pembaca di luar sana. Banyakkan bersabar juga atas segala stress yang di hadapi...Atasi dengan baik dan sihat.

Quranic Coaching for iReach Leaders #1 Highlight from iReach HD on Vimeo.

Sharing bagaimana Allah Coach Nabi Muhammad SAW yang kita patut duplicate dalam kehidupan.

Happy always...:)

Cahaya Farah
012 671 3780
www.carehappytips.com



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780


Kawasan COD : 


Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq