Perniagaan Membantu Anda dan Nana Menguruskan Pembayaran Bil

5/17/2016 Cahaya Farah 2 Comments

Puan Nana seorang ibu cekal melakukan perniagaan ini dengan penuh gigih untuk membantu beliau lancar dalam proses menguruskan pembayaran bil bulanan terutama sewa rumah. Sewa rumah nie pun kadang-kadang macam buat loan bank plak rasanya...tepat tarikh hujung bulan, tuan umah dah dok message2 kalau duit tak masuk lagi. Kita pun fahamkan mungkin tuan umah pun ada komitmen lain yang memerlukan beliau hendak guna duit sewa umah kita tu. Apa2 pun tu memang hak tuan umah.

Catatan Peribadi

Best nya video nie...perniagaan nie...Betul ker...sambil tido pun bole buat bisnes...
Di mana betulnyer...klik video tonton sampai babak yang akhir...

Biz Shaklee ni mmg lah sangat2 senang. tapi bukan lah maksud senang tu goyang kaki geleng kepala terus Ka-Ching duit masuk atau lepas doa je turun singgit dua dari langit. tak. PASTI takkan jadi begitu. sunnatullah/hukum alam, nak apa2 pun musti kena usaha. jadi, usahalah sungguh2. fokus, komited & doa.
PASTI, Allah/Tuhan akan bagi ganjaran yg setimpal.
PASTI!
*Sharing url video kalau nk share, ikhlas dari hati:http://vimeo.com/ireachhd/nana

Puan Nana uruskan hanya dengan hujung cari...ADA notebook/komputer/smart phone dan internet insyaAllah boleh beli dan laksanakan perniagaan inie...


Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah? from iReach HD on Vimeo.


Kepada anda yang masih mencari-cari idea bisnes yang boleh menjana pendapatan sampingan, meudahkan bayar sewa umah serta bil2 bulanan.

Luangkan masa anda untuk tonton penerangan dari Pn Sharifah, Pengurus Pembangunan Perniagaan Shaklee Malaysia ini.. tentang peluang bisness yang ada bersama shaklee... dan potensi yang ada dalam bisnes shaklee.

Pemilihan group yang baik seperti group supermom dibawah teraju master Hadhatina MKB, master celikvitamin, going to be zaraismail, going to be carehappytips atau mana-mana group dibawah susur galur nya adalah sangat penting untuk memastikan anda mendapat bimbingan yang sewajarnya untuk maju dalam bisnes shaklee ini. 


Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

2 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

3 Suplemen yang Sesuai untuk Ibu Hamil Semasa Menghadapi Morning Sickness

5/13/2016 Cahaya Farah 0 Comments

Morning Sickness seringkali di kaitkan dengan alahan yang dialami oleh ibu hamil semasa trimester pertama. Namun demikian, ada antara ibu hamil mengalami masalah ini sepanjang tempoh kehamilan.


Bagi membantu masalah atau alahan yang di alami oleh ibu hamil ini;

3 Suplemen yang boleh di cadangkan adalah:
1. Bcomplex
Mengurangkan rasa stress di sebabkan alahan morning sickness.

2. Peppermint Ginger Plus
Dapat menghilangkan rasa sebu, kembung perut atau loya hendak muntah.

Peppermint
3. Performance Drink
Ibu yang mengalami morning sickness mudah menghadapi dehidrasi di sebabkan kerap muntah.


JOM TONTON Video IBU HAMIL yang dah warded pun masih degil...toink...toink...


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

TESTIMONI : DR. NAJIHAH ABDUL MUTALIB

Boleh baca kisah selanjutnya di LINK INI,

Testimoni Dr. Najihah Abdul Mutalib

Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Bisnes MLM yang Mendidik Jiwa Meningkatkan Nilai Diri dan Orang Lain

5/09/2016 Cahaya Farah 0 Comments

Betul ke bisnes MLM nie menipu...???
Bisnes Shaklee ni Menipu! Isk... Isk... Isk... sedey nya

Majority pengguna Shaklee tak sedar pun yg ianya MLM. Sebab apa? Sebab Shaklee ni tak sama mcm typical MLM yg berlambak-lambak luar sana.


Hakikatnya, Shaklee mmg MLM yg luar tabi' (luar biasa). sebab:

- produk dia tak payah MLM pun mmg org beli. bukannya org beli sebab ianya produk MLM (mcm company lain).

- pihak pengurusan Shaklee sangat2 lah transparent; eg bonus tak pernah lambat, kalau ada apa2 tak sorok2, etc. bukannya depan mulut manis tapi belakang fikir nak lari drpd tanggungjawab.

- upline2 Shaklee pun super duper supportive & sgt2 lah sporting. bukan takat ilmu mahal2 tu dikongsi secara percuma, malah siap berhabis duit lagi tu buat mcm2 aktiviti. bukannya main tabur janji2 manis ke downline dpt banglo dpt kereta lepas tu call x angkat2.

Ya, itu lah bezanya bisnes Shaklee.
dan ini lah bezaanya kita sbg SID TERHEBAT.

Tahniah Zara


Nak tahu lebih lanjut, tonton sharing Fatimah Azzahra Ismail ni:
=> http://vimeo.com/ireachhd/fatimah

Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni from iReach HD on Vimeo.


----------------------------------------------------
Apa Pulak Nak Buat Dengan Video ni?
----------------------------------------------------
SENANG je. teruskan berkongsi cerita & pengalaman peribadi Pn. Fatimah Azzahra Ismail kita ni di FB, IG atau blog.

Sebab apa?
Sebab banyak sangat sedara-mara, kawan2 & org lain kat luar sana yg tercari-cari bisnes yg modal rendah, ada support mentor & pulangan lumayan. Banyak sangat2 tau. punya lah banyak, sampai banyak jugak yg tersalah pilih buat benda entah apa2.
siap ada yg kena scam lagik.

PERSIAPAN RAYA....Jeng...Jeng...Jeng...
nak-nak semua pun dah fikir mana nak korek duit sbg persiapan raya lagi 2 bulan ni. lagi lah mereka tercari2 bisnes yg bulih bantu mereka. tu yg korg makin napok org makin jual tudung/biskut raya bagai nak rak kt FB diorg kan? padahal sah2 tu semua bisnes bermusim; boley buat masa raya je lepas tu bungkus/ciput.

Kalau lah diorg tau betapa BESTNYA bisnes Shaklee ni kan?
sepanjang tahun pun orang order/beli sbb ia bukan produk bermusim. dan atas sbb tu bonus pun sentiasa masuk.

Jadi,
mari lah sama-sama kita tolong sedara2, kawan2 kita ni untuk tingkatkan nilai diri dan orang lain...


Status Facebook

012 671 3780



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Jalan-jalan ke Alamanda Membawa Anak-anak Membeli Buku Cerita

5/02/2016 Cahaya Farah 0 Comments

Bismillah,....

Ibu Ayah Bertambah Seronok Bila Anak-anak Gembira, Syukur Alhamdulillah.

Seronoknya cuti panjang Hari Pekerja nie...dapat balik ke Kampung di Pahang...dapat jalan-jalan ke Gunung Senyum...dapat beli jagung yang manis dan sedap...dapat tempuh jalan jem dengan tenang dan sabar. Banyak lagi kenikmatan yang Allah beri untuk dinikmati serta di syukuri. Namun semua ini berganda-ganda nilainya bila melihat anak-anak seronok bila menerima sebuah buku cerita.

Terima kasih mummy daddy sebab belikan kak long buku cerita. Terima kasih Ya Allah kerana hadiahkan kami buku cerita...", begitu la gelagat anak-anak.

Beginila gelagat anak-anak yang sungguh riang ria. Bagaimana anak-anak saya begitu jua lah anak-anak di dalam video ini...begitu juga dengan anak-anak anda. Dunia mereka penuh kegembiraan...maka kita yang dewasa ini juga perlu sentiasa corakkan hidup kita supaya sentiasa gembira dan ceria.


iReach Leader Sharing from iReach HD on Vimeo.


Singgah ke Alamanda asalnya hendak COD ke Sri Petaling. Tapi, bila melihat jem teruk dan hujan yang sangat lebat...jom la lunaskan untuk bawa anak-anak ke Alamanda. Tujuan utama nak ke Alamanda adalah untuk bayar bil broadband celcom...alang-alang dah sampai...terus la pindah akaun dari Maxis ke Celcom. Lepas tu sebab anak-anak dari rumah memang nak singgah MPH beli buku cerita...jadi usaha untuk lunaskan impian mereka. Alhamdulillah Allah makbulkan.

Selesai urusan di Alamanda pun agak lewat...anak-anak pun dah kepenatan ... esok mereka perlu mulakan episod baru iaitu ke sekolah...oleh itu...suami je yang gi COD naik motor ke Sri Petaling. Alhamdulillah dalam masa 30 minit urusan telah dipermudahkan. Bangi-Sri Petaling-Bangi mengambil masa dalam 1 jam menaiki motor. Alhamdulillah hujan pun dah berhenti. Semoga anak Puan ini sembuh dari sakitnya dan sentiasa dipermudahkan Allah dapat menjalani kehidupan hariannya.

Ni saya nak share betapa pentingnya EXCITED !!!





Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq