Ulangtahun Kedua Carehappytips di Dalam Perniagaan Terbesar Shaklee

1/28/2016 Cahaya Farah 0 Comments

Bismillah,

Alhamdulillah, dalam diam tak diam saya sudah menikmati Ulangtahun kedua keindahan perniagaan terbesar Shaklee. Saya mula mendaftar sebagai SID yang sah pada 28 Januari 2014, kini 28 Januari 2016 merupakan tahun kedua CAREHAPPYTIPS di dalam perniagaan terbesar Shaklee.


Saya terus mendaftar dengan kawan saya Fatimah Azzahra Ismail...di kenali dengan ZARAISMAIL. Sentiasa di beri panduan dan tunjuk ajar oleh bonda CELIKVITAMIN. Seorang bonda yang cekal dan sentiasa bersemangat besar dalam membimbing anak-anak buah di bawah empayar beliau.

Dengan semangat kerjasama yang di tunjukkan oleh empayar CELIKVITAMIN, alhamdulillah saya berjaya melahirkan 9 anak SID bagi turut sama-sama merasa bonus yang di beri oleh Shaklee pada Januari 2016. InsyaAllah bonus ini akan di masukkan ke akaun masing-masing oleh Shaklee pada 15hb Februari 2016. Dalam ramai orang sedang mengira-ngira baki duit gaji untuk keperluan sehingga hujung bulan, 9 SID bakal menerima bonus masing-masing.


Jom tonton MEGA seminar ASB 2014



Group Jutawan Shaklee Paling ROCK - ASB Mega Seminar 2014 from iReach HD on Vimeo.

Tiket yang paling BEST dalam buat $hakl33

Jalan-Jalan Rome, Milan, Florence dan Venice; Itali, Bersama Anak-Anak Gaya Santai



Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea kawan-kawan.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Merawat Jerawat di Punggung secara Semulajadi

1/27/2016 Cahaya Farah 2 Comments

Seringkali terdengar keluhan bila muncul jerawat di muka...tapi kali ni jerawat di punggung. Bagaimana ya...mesti tak selesa nak duduk atau melakukan kerja di pejabat mahupun di rumah.

Apa punca berlakunya jerawat di punggung ya...?
Berlaku di sebabkan masalah pencernaan.

Cara atasi jerawat teruk...TONTON video:

Dari segi kebersihan, bila berlakunya jerawat di punggung:

- tukar seluar dalam 5 jam sekali
- lap kering apabila keluar dari bilik air
- guna sabun untuk setiap urusan
- pastikan air paip dalam keadaan bersih
- banyakkan minum air masak
- pilih material seluar dalam yang bersesuaian dengan aktiviti

Dari segi kesihatan, untuk merawat dan memulihkan masalah serta kesan jerawat di punggung; di cadangkan ambil 4 suplemen:


i. Herblax
- untuk proses melawaskan pembuangan najis besar dan atasi sembelit
- untuk KURUS juga...:)

Amalan pemakanan yang kaya dengan serat, pengambilan air yang banyak dan senaman yang kerap menyumbang kepada perkumuhan yang lancar. Untuk melegakan masalah sembelit yang berlaku sekali sekala, Herb-Lax adalah pilihan yang paling tepat.
  • Laksatif yang bertindak lembut untuk digunakan apabila perlu
  • Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak berkurun lamanya sebagai laksatif semula jadi.
Herblax


ii. Alfalfa

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.
  • Alfalfa daripada sumber semula jadi
  • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu
Alfalfa. Sumber semula jadi pigmen klorofil, vitamin dan mineral surih. Segalanya tersedia di dalam Alfalfa Complex.
Alfalfa

iii. Peppermint

  • Rumusan empat jenis herba
  • Selain jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia – herba tradisional yang telah digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh.
  • rasanya sungguh segar. bau MINT
Peppermint

iv. Vitamin C

 Shaklee Sustained Release Vita-C PlusTM menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh.

Vitamin C ialah nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.

- mencantik kulit badan atau wajah
- menghilangkan kesan atau parut jerawat di kulit
Vita C

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea kawan-kawan.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang

2 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Pengedar Shaklee COD Produk NW Cleanser ke Dengkil

1/15/2016 Cahaya Farah 7 Comments

Bismillah,

Share cerita #cod

First time #cod #dengkil
Alhamdulillah gembira saya dapat COD NW Cleanser ke PLKN Paya Indah, Dengkil.
Walau belum sampai kampung Banting...tapi bila dah lalu jalan nak menghala ke Banting...hati dah rasa sungguh happy...berbunga syukur

NW Cleanser

On the way ke simpang Jenderam dari traffic light Bangi Lama...tup-tup ada #roadblock bawah laluan highway. Hati mana yang tak cuak...lebih-lebih lagi bila tingat roadtax baru tak tampal lagi.

Alhamdulillah sekarang dah jadi amalan, masuk kereta terus pakai seat belt. Dengan selamba saya perlahankan kereta...untuk ambil roadtax dalam dashboard. Cari-cari tak jumpa...muka dah mula cuak...hati dah mula risau...alahai kena saman ke...Redah je la, Allah maha membantu...sekilas terus teringat...ooo ayah dah pasangkan roadtax baru.

Baru rasa lebih confident lalu depan polis yang memang cek tarikh roadtax mati bila...Polis yang paling belakang...siap geleng kepala...sebab dengan selamba perlahankan kenderaan ala-ala nak berhenti...Alhamdulillah memang takde kereta yang memecut di belakang.
Moral of the story:
kalau rasa dah buat salah jalan raya...redah je...paling utama kalau malam...
pasang lampu dalam dan turunkan cermin sikit (sebelum tu memang betul-betul polis atau JPJ yang buat roadblock). 

Pelbagai ilmu dan pengalaman telah saya perolehi. InsyaAllah saya juga bakal melebarkan empayar ke Alor Gajah.  Saya berada di bawah tunjuk ajar kumpulan celikvitamin yang sungguh luas bidang ilmunya. InsyaAllah jika anda terfikir untuk jana pendapatan tambahan. Boleh la ringankan tangan telefon atau whatsapp saya. InsyaAllah saya cuba menjawab dengan segera yang mungkin.


Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea kawan-kawan.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD : Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang

7 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Pertengahan Bulan Shaklee Bayar Bonus Bagi SID yang Mencapai Target

1/14/2016 Cahaya Farah 1 Comments

Bismillah



Share cerita #SID

Alhamdulillah seperti kebiasaan $hakl33 masukkan bonus kepada SID yang mencapai targetnya pada setiap 15hb setiap bulan. Tetapi selalu $hakl33 masukkan lebih awal, kalau saya cek di akaun CIMB pada 14hb insyaAllah bonus $$$ dah masuk. Syukur hari ni cek bank online untuk bonus $hakl33 saya...duit sudah masuk...syukur alhamdulillah atas nikmatMu Ya Allah.

Alhamdulillah ini merupakan bulan kedua
Siti Khuzaimah
Masliana Yahaya
#mak
mereka mendapat bonus dari $hakl33.


Cerita ringkas mengenai pencapaian mereka. Duit modal untuk mereka daftar ahli telah mendapat pulangan yang sungguh lumayan. Rezeki mereka, semasa mereka daftar keahlian, $hakl33 menawarkan #vitalea percuma.


Anda bayangkan, pada peringkat awal mereka hanya keluarkan RM80...$hakl33 bayar semua dengan nilai RM88.75. Kemudian, mereka berjaya meraih 2 bulan bonus secara berturut-turut.


Masliana Yahaya juga telah berjaya mendapat hadiah #bonanza $haklee pada bulan Disember 2015. InsyaAllah $hakl33 pos pada bulan Februari 2016.


Kita sertai $hakl33 bukan hanya mengejar bonus $$$ tetapi yang paling utama...kita dapat membantu orang yang tersayang, jiran-jiran atau masyarakat meningkatkan kualiti kesihatan dan hidup bagi melancarkan urusan ibadah mereka ke jalan yang di berkati Allah swt dunia akhirat mereka.


Jom tonton Video EMPAT Semangat Baru Mak Bintang di Jom Hebat Mega 2014

 

EMPAT Semangat Baru Mak Bintang di Jom Hebat Mega 2014 from iReach HD on Vimeo.

- tak ramai downline?
- sokongan suami?
- atasi ketakutan?
- apa yg best kalau kaya?





Rekod IBG CIMB saya, Jan 2016

Alhamdulillah Jan 2016 merupakan tahun kedua saya dalam perniagaan $hakl33. Pelbagai ilmu dan pengalaman telah saya perolehi. InsyaAllah saya juga bakal melebarkan empayar ke Alor Gajah.  Saya berada di bawah tunjuk ajar kumpulan celikvitamin yang sungguh luas bidang ilmunya. InsyaAllah jika anda terfikir untuk jana pendapatan tambahan. Boleh la ringankan tangan telefon atau whatsapp saya. InsyaAllah saya cuba menjawab dengan segera yang mungkin.


Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin

1 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Membina Kepercayaan "Customer" pada Peniaga "Online"

1/13/2016 Cahaya Farah 0 Comments



Bismillah,

Share cerita ‪Kebaikan Customer

Alhamdulillah saya ada stok ‪#‎carotomax. Apa itu carotomax...??? Carotomax adalah gabungan 6 karotenoid yang terbaik. Bagus untuk mata, kulit dan antikanser.

Saya nak share sikit bagaimana saya cuba belajar untuk membina kepercayaan "Customer" pada peniaga "Online". Kisah berlaku pada hari Selasa.
Customer nak carotomax esok sebab Khamis beliau outstation.
Nak di jadikan cerita, saya sanggup pos hari ni InsyaAllah esok (Rabu) sampai. Jika tidak sampai insyaAllah saya pulangkan semula duit.
Saya cakap gitu sebab dah ada pengalaman hantar barang ke Masliana Yahaya hari ini, esok sampai ke pejabatnya di KL.

Nak di jadikan kisah, sampai pukul 4 ptg barang masih belum terima. Setelah semak dengan Pos Laju, kemungkinan barang nak sampai ke "customer" pada hari Rabu adalah amat tipis.
Ok, saya decide pulangkan semula duit customer...sebab walau cepat mana sekalipun, customer akan dapat suplemen pada hari Khamis. Saya tak nak customer hilang kepercayaan pada peniaga "online". Saya bgtau pada beliau, kalau barang sampai...makan je...anggap saya sedekah. Petang semalam, balik keje saya pun bank in duit customer balik.

Perjalanan suplemen tersebut:
PPL Kajang - IPC Shah Alam - PPL KUala Lumpur

Trace and Track Pos Laju


Alhamdulillah pagi ni customer bank in semula duit pada saya sebab barang dah sampai. Kita cuba bina kepercayaan customer...Allah bantu kita semula.

Moral of the story:
Lepas ni saya mesti bagi gap 1-2 hari untuk tujuan pos laju. Peristiwa ini menyeramkan dan menjadi ikhtibar saya. Ini semua pengalaman yang indah bagi peniaga online. Paling utama bersikap jujur.


Selamat berjaya di cycle baru 2016/2017. Tonton video cycle 2015/2016



Cara iReach Family Menyambut Cycle Baru Shaklee 2015/16 from iReach HD on Vimeo.

Cara melayan pelanggan dengan 3M



Cara Melayan Pelanggan Dengan Formula 3M Shaklee from iReach HD on Vimeo.


Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea ini.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD : Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq