3 Cara Menjaga Kesihatan Badan Supaya Cergas dan Sihat

6/02/2016 Unknown 0 Comments

Bismillah,

Setiap manusia mengimpikan kesihatan yang baik. Tapi lebih ramai orang yang memilih untuk kurus dengan  mengikut pelbagai plan-plan kesihatan tanpa menitiberatkan usia tubuh badan, kandungan lemak terkumpul dalam organ dan lain-lain komposisi badan. Paling penting di samping kita menjaga kesihatan, kita juga perlu merasa sihat dan cergas. Contohnya seperti saya, saya pernah berdiet dengan mengurangkan pengambilan kuantiti nasi, hasilnya memang berat badan saya turun. Waktu itu saya sungguh-sungguh rasa seronok. Ramai kawan-kawan yang jumpa masa Majlis Konvokesyen tahun 2002 menyatakan saya sudah kurus. Hati siapa yang tidak berbunga,,,:).

Setelah usia saya mencecah atas 30-an, saya membuat full check up. Hasilnya, bacaan kolesterol tinggi sedikit dari paras normal. Sejak itu saya akui, tak semestinya kita kurus kita tidak di ganggu dengan masalah kesihatan. Sejak hari itu dan setelah berjumpa dengan suplemen, saya ambil langkah berjaga-jaga dengan mengambil OMEGA GUARD. Alhamdulillah setelah membuat full check up setelah usia atas 35-an, bacaan kolesterol saya berada di dalam paras normal. Saya mengucap syukur yang tidak terhingga.

Pada 28 April 2016, pertama kali saya membuat check up menggunakan penimbang Karada secara detail.

Body Composition Monitor and Scale
Alhamdulillah, hasil ujian ini sungguh memberansangkan. Semuanya OK cuma yang TAK OK, body age saya 10 tahun lebih dari usia yang sepatutnya. Body age ini adalah menunjukkan tahap kesihatan dan kemampuan usia organ badan kita. Kerana tak puas hati dan rasa tak percaya. Awal Mei 2016 saya ikuti program 7 HARI DETOX bersama-sama pakar-pakar DETOX.

Pada 26 Mei 2016, saya ada jalani 3 ujian.

TEST 1:
buat test kesihatan seterusnya. Menggunakan penimbang yang hampir sama dengan penimbang KARADA. Tapi kali ini resultnya lebih panjang dan seolah-olah lebih detail. Itu semua saya tak kisah. Saya PALING KISAH bila berat saya turun hampir 2.6kg, body age saya dah turun 1 tahun...maknanya usia badan saya tua 9 tahun dari usia asal saya. Walaupun saya masih kisah dengan result-result ni tapi alhamdulillah dari hasil 7 HARI DETOX akhirnya menampakkan hasil yang POSITIF.

Tanda Merah di Dahi
TEST 2:
Hasil yang saya agak terkejut dengan test ini adalah. Usia salur darah saya 30 tahun lebih berusia dari usia asal saya. Kesannya sebab itu saya rasa cepat penat dan mudah lesu. Langkah penyelesaian; saya perlu ubah pola kehidupan dan pemakanan saya, banyakkan exercise dan dapatkan suplemen.

TEST 3:
Mendapatkan hasil tenang dan fokus saya. Sebab tu ada tanda merah di dahi yang saya bulatkan dengan bulatan merah. Hasul ujian tersebut, saya kurang relaks...fikir banyak benda dengan terlalu details even perkara-perkara yang kecil atau mudah pun saya fikir terlalu details. Result fokus alhamdulillah bagus. Kesimpulan: saya amat berpuas hati dengan 3 test ini.


Ada pembaca tertanya-tanya apa set detoks yang saya ambil ker...???

3 Cara Menjaga Kesihatan Dengan Betul dan SIHAT
i. Saya ambil suplemen set detoks ni yang terdiri dari (vivix yang sedap, DTX, peppermint, Alfalfa dan herblax).  

Set DETOX


ii. Saya manfaatkan 7 HARI DETOKS dengan makan makanan yang berkhasiat.
iii. Perlukan exercise yang berkala...selamat mencuba...!!! :)


Mari TONTON Video Pentingnya Penjagaan Kulit dan Badan


Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin


0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq