Membina Kepercayaan "Customer" pada Peniaga "Online"

1/13/2016 Cahaya Farah 0 Comments



Bismillah,

Share cerita ‪Kebaikan Customer

Alhamdulillah saya ada stok ‪#‎carotomax. Apa itu carotomax...??? Carotomax adalah gabungan 6 karotenoid yang terbaik. Bagus untuk mata, kulit dan antikanser.

Saya nak share sikit bagaimana saya cuba belajar untuk membina kepercayaan "Customer" pada peniaga "Online". Kisah berlaku pada hari Selasa.
Customer nak carotomax esok sebab Khamis beliau outstation.
Nak di jadikan cerita, saya sanggup pos hari ni InsyaAllah esok (Rabu) sampai. Jika tidak sampai insyaAllah saya pulangkan semula duit.
Saya cakap gitu sebab dah ada pengalaman hantar barang ke Masliana Yahaya hari ini, esok sampai ke pejabatnya di KL.

Nak di jadikan kisah, sampai pukul 4 ptg barang masih belum terima. Setelah semak dengan Pos Laju, kemungkinan barang nak sampai ke "customer" pada hari Rabu adalah amat tipis.
Ok, saya decide pulangkan semula duit customer...sebab walau cepat mana sekalipun, customer akan dapat suplemen pada hari Khamis. Saya tak nak customer hilang kepercayaan pada peniaga "online". Saya bgtau pada beliau, kalau barang sampai...makan je...anggap saya sedekah. Petang semalam, balik keje saya pun bank in duit customer balik.

Perjalanan suplemen tersebut:
PPL Kajang - IPC Shah Alam - PPL KUala Lumpur

Trace and Track Pos Laju


Alhamdulillah pagi ni customer bank in semula duit pada saya sebab barang dah sampai. Kita cuba bina kepercayaan customer...Allah bantu kita semula.

Moral of the story:
Lepas ni saya mesti bagi gap 1-2 hari untuk tujuan pos laju. Peristiwa ini menyeramkan dan menjadi ikhtibar saya. Ini semua pengalaman yang indah bagi peniaga online. Paling utama bersikap jujur.


Selamat berjaya di cycle baru 2016/2017. Tonton video cycle 2015/2016



Cara iReach Family Menyambut Cycle Baru Shaklee 2015/16 from iReach HD on Vimeo.

Cara melayan pelanggan dengan 3M



Cara Melayan Pelanggan Dengan Formula 3M Shaklee from iReach HD on Vimeo.


Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea ini.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD : Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq