Rahsia Senyum Sokmo Selalu dan Perkembangan Janin dalam Kandungan

2/11/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Terkesan saya dengan tajuk entri hari ini Senyum Sokmo...!!!. Terimbas kembali saat saya mengandungkan anak kedua pada tahun 2008-2009. Saya sentiasa tenang dan Senyum Sokmo. Setiap kali rakan terserempak, pasti terlihat di raut wajah saya yang manis dengan senyuman. Bukan saya takde rasa gundah gulana...tapi setiap kali rakan saya tegur..."saya lihat wajah awak ni sentiasa tersenyum"...saya bertanya: betul ke...?..."Ya betul..., senyum saja saya tengok...". Alhamdulillah, jawab saya.

Betul pesan banyak artikal, emosi ibu mengandung sangat memberi kesan pada janin di dalam kandungan. Alhamdulillah, hasilnya telah saya perolehi. Selepas selamat melahirkan anak kedua...tatkala saya melihat raut wajahnya, dengan bibirnya kemerah-merahan...raut wajahnya tenang dalam senyuman...Terus saya teringat kata-kata rakan saya setiap kali terserempak dengan saya. Rasanya tidak sabar nak melepasti tempoh berpantang selama 44 hari, untuk saya jumpa dengannya dan ucapkan Terima Kasih. Kata-kata positifnya telah hadir dalam raut wajah anak saya.

Semasa saya mengandungkan anak kedua ini, memang saya cuba menenangkan diri...tidur ikut waktu...makan makanan yang berkhasiat. Alhamdulillah semasa melahirkan pun semua nya di permudahkan Allah.

Sharing saya semasa hendak melahirkan anak kedua:
"saya masa hendak lahirkan anak kedua...
pukul 2 lebih pagi...kuar darah ngan lendir...time tu lom rasa contraction...
call mak tanya macam mana...

mak saya bagitau kalau belum rasa contraction...lepas pukul 7 baru gi hospital...kebetulan hospital belakang umah...
then saya pun continue mandi, time nak gosok gigi...tetiba rasa contraction...nasib baik sempat pegang sinki...sebab kepala lutut rasa goyang...
cepat-cepat siap...kejutkan husband suruh mandi dulu sebelum hantar saya ke hospital...
3 lebih masuk labour room baru buka 2-3cm...alhamdulillah bersalin lps subuh...pukul 6 lebih pagi"

Ustaz selalu pesan "Syukuri lah nikmat yg Allah kurniakan. tidak elok kufur" tapi macam mana hendak syukur agar kita tenang & happy senantiasa?

"Barang siapa menjadikan istighfar sebagai amalan yang tetap, nescaya Allah akan membebaskannya dari segala bentuk kesusahan dan melapangkannya dari tekanan serta mengurniakan rezeki yang tidak terhitung banyaknya."

Jom tonton video HEBAT...!!!

Cara Syukur Nikmat Dalam Islam Agar Happy & Tenang Sokmo from iReach HD on Vimeo.

Tips 3 perkara atau cara dari tontonan video di yang cukup HEBAT...!!!

1. Sentiasa menikmati kehidupan kita dengan mensyukuri apa yang kita ada. Contohnya: kita perlu melihat apa yang telah Allah kurniakan kepada kita, bukan hanya asyik membandingkan dengan nikmat dan kehebatan orang lain.

2. Mencari makna dalam pekerjaan yang kita lalukan. Contohnya: memasak. Kita perlu masak dengan hati yang tenang dan bersih supaya makanan yang bersih dan berkat dapat di hidangkan kepada suami dan anak-anak. Mereka dapat hidup dan membesar dalam barakah.


3. Memperbanyakkan kesyukuran kita. Contohnya: wujudkan Jurnal Kesyukuran. Catit setiap kesyukuran yang telah kita nikmati, yang telah Allah kurnia dan hadiahkan kepada kita.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Rambut Gugur dan Nampak Botak Sebelum Masanya

2/10/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Kerisauan lelaki mahupun wanita apabila mengalami rambut gugur. Dulu, rambut gugur bila sikat rambut terlalu kuat, orang tarik rambut, baby main air liur dan sebagainya. Tapi sekarang baru usik sikit dengan jari, pasti ada je rambut yang mengikut.

Jenis masalah keguguran rambut:
i. Masalah Hormon - 90% wanita menopause mengalami keguguran rambut.

ii. Keguguran Rambut Pra-Matang - keguguran rambut di peringkat awal mungkin berlaku sedikit demi sedikit. Lama kelamaan bertambah banyak apabila usia meningkat atas 30-an.

iii. Selepas Bersalin - 40% wanita lepas bersalin mengalami masalah keguguran rambut yang menakutkan.

Perkongsian video yang cukup HEBAT:


Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.

Set penjagaan rambut:

Melalui rawatan, kita mulakan secara rawatan dalaman kesihatan. Shampoo Prosante mengandungi kandungan kimia yang sangat rendah dan lebih organik.

Rambut di hasilkan oleh protein keratin. Oleh itu, apabila rambut mengalami kekurangan protein ini, lelaki mahupun wanita pasti mengalami masalah keguguran rambut. Pada yang mengalami masalah tiroid, zinc amat diperlukan bagi mengatasi masalah ini. Selenium juga amat diperlukan bagi menggantikan masalah kehilangan protein dalam proses pertumbuhan rambut baru. Biotin yang membantu dalam pertumbuhan rabut amat di perlukan dan terdapat di dalam B Complex.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Bangkit Berseri Setelah Chicken Pox

2/09/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Chicken Pox (cacar air) dikenali sebagai varicella perubatan yang disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai virus varicella-zoster. Ia merebak dengan cepat dan mudah dijangkiti dari seorang demi seorang. Sering terjadi pada kanak-kanak di bawah umur 10 tahun. Namun, siapa sangka orang dewasa juga boleh terkena dan cenderung menjadi lebih terus berbanding kanak-kanak.

Apa itu chicken pox? 
- ruam merah, 
- gatal tempat yang bertukar menjadi berisi cecair lepuh. 

Sebahagiannya hanya menyerang badan kemudian terus turun ke kaki, muka hanya sedikit. Namun ada yang bermula dari muka dan berakhir hingga ke kaki.

Kesan pada kanak-kanak;
- mudah sembuh atau kesannya pulih secara semulajadi.
sekiranya kanak-kanak mengalami Chicken Pox ini dengan lebih terus seperti sakit dalam dada atau kesukaran bernafas, mereka perlu segera berjumpa dengan doktor.

Kesan pada orang dewasa;
- cenderung mendapat komplikasi sekiranya tidak mendapat rawatan awal.

Pengalaman saya semasa Chicken Pox.
Saya mendapat chicken pox semasa sekolah rendah. Waktu sebelum tahu, saya mengalami demam-demam. Urat-urat badan sakit dan lenguh-lenguh. Setelah saya mengambil air kelapa, alhamdulillah bintik-bintik air keluar semakin banyak. Setelah keluar semua hingga ke kaki, chicken pox saya kembali pulih. Saya teruskan dengan minum air kelapa original yang tidak di tambah dengan ais mahupun air gula.

Pengalaman pakcik saya semasa Chicken Pox.
Beliau di serang chicken pox semasa berusia atas 30-an. Waktu itu beliau masih belajar di Jepun. Mungkin di sebabkan faktor cuaca dan persekitaran, beliau di tahan di wad kerana badan dehidrat. Setelah pulih, beliau mengambil masa yang lama untuk menghilangkan kesan chicken pox tersebut. Alhamdulillah sekarang semakin pulih parutnya.

Kesan Chicken Pox di kulit:
Chicken Pox
Perkongsian video pada yang mengalami Chicken Pox:


Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.



*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Kedai Carehappytips




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Kedai Carehappytipssudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting - Seri Kembangan - Serdang -
Alor Gajah - Tampin - Masjid Tanah

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Perut Buncit Selepas Berkahwin Menakutkan Suami

2/08/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Perut nampak buncit...arrrggghhh!!! nampak hodoh perut saya.
Seluar banyak ketat...salah tali pinggang atau silap perut yang buncit...?
Hehe...kadang-kadang terimbas kembali zaman muda-muda, macam tak sangka macam mana perut boleh kurus macam tu ya...Redha je la..."Isteri pandai masak"..."Masakan isteri sedap-sedap belaka"...Senang anak nak bam-bam atas perut kita..

Kita di galakkan mulakan dengan makan buah-buahan, ini dapat membantu mempercepatkan proses penyerapan dalam badan. Membantu proses pelawasan buang air besar. Minum air 30 minit atau 1 jam sebelum atau selepas makan.
Itula betapa pentingkan makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang. Usah makan di ulam dengan air.

Ada kawan saya tanya, boleh ke saya amik alfalfa...? boleh mengurang perut buncit ke...?

Saya jawab...boleh sangat...tapi pastikan minum air masak banyak-banyak ya. Ini untuk mudah menggantikan segala penghidratan.

Set yang saya cadangkan:
i. Lecithin - memudahkan penyingkiran lemak-lemak yang tidak nampak.
Lecithin

ii. Omega - meningkatkan kesihatan badan dan otak.
iii. Alfalfa - Melancarkan proses pembuangan.
Omega + Alfalfa


Ada feedback dari customer saya, walaupun berat badannya belum ketara turun...tapi dia dapat rasakan perubahan seperti:
- badan nampak lebih bertenaga.
- tidur lebih nyenyak dan kualiti.
- hilang lesu-lesu badan.

Jom play video ini, tips untuk pengidap Darah Tinggi:


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Tumit Pecah Menakutkan Wanita

2/06/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Apa khabar para pembaca budiman.

Tentunya semua sihat walafiat dan gembira selalu.

Hari ini terdengar di setiap corong radio, bacaan yasin. Semoga roh arwah Tuan Guru Nik Aziz dan Hasbullah Awang sentiasa tenang di syurga. Amin. Saya selaku rakyat Malaysia merasa kehilangan besar 2 orang tokoh negara yang telah banyak menyumbang ilmu dan tenaga.

Mari kita beralih kepada masalah kulit tapak kaki kering hingga tumit pecah.

Apa sebab tumit pecah ???
- pemilihan kasut yang kurang sesuai.
- terdedah dengan habuk atau kekotoran luar.
- kerap berendam air atau bahan cucian bilik air atau lantai yang berasid.

Tumit Pecah


Langkah mengatasi...
I. pilih kasut yang tidak terlalu kecil atau longgar.
ii. sapu herbal blend shaklee - boleh menjadi losyen dan pelembut kulit kasar
Herbal Blend

iii. ambil vita c sustained released.


*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Anak Buah Baru 060215

2/06/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

tahniah qisya dah dapat adik...pukul 10.07 malam di HKL
lepas ni adik la geng main.

tahniah buat adik siti n akim.

alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.

bagi yang nak bersalin, amalkan surah mujaadala, surah 58.
minta mak, ayah, adik beradik atau sesiapa yang terdekat bacakan surah ni...dan doakan supaya semuanya dipermudahkan Allah.

Hari Isnin 9 Feb 2015, di daftar sijil lahir dengan nama Wan Nur Qamilia.
Moga membesar menjadi anak yang solehah, cemerlang dunia akhirat, insyaAllah.

amin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Demam Denggi Boleh Membawa Maut Dalam Diam

2/05/2015 Nur Farah Liza Ramli 2 Comments

Bismillah,

Apa itu Demam Denggi?
Melalui wikipedia Bahasa Melayu:
Sejenis penyakit yang di sebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang di sebar oleh nyamuk Aedes betina.
Jom kita tonton Video yang HEBAT ini...!!! Apa Kata Pakar Nutrisi Kami Mengenai Denggi dan Cara Merawat Tanpa Ubat.


Nak Rawat Demam Denggi Tanpa Ubat? Ini Membantu... from iReach HD on Vimeo.


Penyakit denggi merupakan penyakit berjangkit yang berbahaya dan boleh membawa maut kerana sehingga hari ini belum ada ubat atau penawar untuk mengubati penyakit ini. Demam denggi tidak mengenal faktor usia. 
artikal penuh: 
http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0404&sec=Kesihatan&pg=kn_03.htm

Cara penyebaran: melalui gigitan nyamuk aedes orang yang berpenyakit virus denggi kepada orang yang sihat. 
2 kategori jenis denggi yang paling berat iaitu:
i. Demam Hemoragik Denggi (DHF)
ii. Sindrom Kejutan Denggi (DSS).
Virus Denggi akan terpendam di dalam badan pesakit selama 3 - 14 hari (purata 4 hingga 6 hari) sebelum menunjukkan tanda-tanda. Pesakit mungkin akan mengalami demam mengejut diikuti dengan berbagai-bagai tanda dan gejala tidak khusus.
Denggi dan denggi berdarah merupakan penyakit febril akut (acute febrile), dijumpai di kawasan tropika, dengan taburan geografi serupa dengan malaria. Disebabkan oleh satu daripada empat virus serotype yang berkait rapat dari genus Flavivirus, famili Flaviviridae, setiap serotype cukup berbeza menjadikan tiadanya perlindungan bertindan (cross-protection) dan wabak denggi yang disebabkan oleh pelbagai serotype (hyperendemicity) boleh berlaku. Denggi disebarkan kepada manusia oleh nyamuk Aedes aegypti (hanya kadang-kala oleh Aedes albopictus).

10 Tanda-tanda Demam Denggi, seperti dalam keratan akhbar Utusan Malaysia 8 Januari 2007:
Source: Utusan Malaysia 8 Jan 2007
 Kesan bagaimana gigitan nyamuk:
Kesan Gigitan Nyamuk
 Kebersihan itu di tangan kita: "Anda mampu melakukannya"
Langkah Pencegahan Denggi
Pengalaman Sendiri
Pada tahun 2010 sebelum raya cina, saya rasa badan seram sejuk, sengal-sengal, lenguh seperti orang kerja kebun dan penat (dalam hati mungkin sebab berulang Banting-Bangi) . Perkara ni berlaku sejak hari Isnin. Hari Jumaat saya cek doktor, platlet saya sudah rendah, doktor suspek demam denggi. Saya gagah lagi sambung kerja. Lepas balik kerja saya rasa pening, nak singgah Hospital Banting cek darah semula. saya kena admit wad sebab platlet semakin menurun. Sabtu seharian saya di wad, kesian pada anak-anak yang masih kecil di rumah bersama suami. Alhamdulillah mak mertua dan adik ipar ada bersama teman anak-anak. Memang berbotol-botol air masak saya minum, 100 plus saya minum sedikit sebab saya tak tahan minuman gas.
Alhamdulillah Ahad tengah hari saya di benarkan balik ke rumah. Petang tu lepas asar, terus siap-siap pindah ke rumah baru di Taman Impian Putra, Bangi Lama, Kajang. Pengalaman seumur hidup diserang demam denggi.

Pengalaman Rakan Sekerja
Pada tahun 16 Jan 2015, Hari Jumaat badan rasa seram sejuk, rasa macam nak demam. Hari Isnin gagah gi keje. Selasa cek platlet, doktor suspek denggi. Dapat cuti panjang, tapi tak boleh nak cuti sebab kena uruskan event penting. Hari Rabu dengan badan seram sejuk, lenguh-lenguh badan, muka merah...gagah gak gi keje sebab petang ada rehearsel. Khamis sudah event penting.  Alhamdulillah Jumaat sudah kembali pulih. Berkat kesabaran dan semangat beliau melawan penyakit.

Denggi yang boleh membawa maut dalam diam adalah denggi berdarah.
- menyebabkan organ dalam gagal berfungsi dan menghadapi pendarahan dalaman. 
- juga di kenali sebagai "demam berdarah Filipina".

Bagaimana kita hendak tingkatkan imunisasi badan:

- Nutriferon
Bagi meningkatkan tahap imun atau rintang kepada penyakit, cubalah Nutriferon Shaklee. Nutriferon Shaklee adalah “immune booster” ciptaan pakar imun dari Jepun, Dr. Yasuhiko Kojima. 

Nutriferon - "immune booster"
 
- Performance Drink
 Performance drink dapat mengatasi masalah dehidrasi dan suhu badan yang tinggi. 

Performance Drink

- Vita C

Sustained Vita C
Testimoni Denggi

Bacaan lanjut mengenai makanan yang sihat bagi penyakit demam denggi.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD : Bangi - Bandar Seri Puta - Bukit Mahkota - Jenderam - Salak Tinggi - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

2 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Ibu Hamil Alami Masalah Diabetes

2/04/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Apa khabar ibu-ibu hamil yang hebat. Tentunya anda mengalami pelbagai perubahan hari demi hari.

Pernah dengar minum air gula...kalau bole, pengalaman ngeri yang ibu-ibu hamil nak elakkan. Macam saya, masa mengandung anak ketiga baru kena minum air gula. Silap saya, dah la puasa dari malam...pukul 10 baru gi klinik minum air gula...sebenarnya saya menyeksa diri saya secara tidak langsung. Bacaan darah pertama sebelum minum air gila lebih sedikit dari border line. Tak boleh makan lagi sebab nak amik darah kali kedua iaitu selepas minum air gula. Alhamdulillah bacaan normal.

Rasanya macam tak sedap hati pada bacaan pertama...tapi doktor kata bacaan ok...rasa gembira juga...alhamdulillah.

Kandungan nak masuk 8 bulan, cuba cek doktor yang mula-mula aku jumpa...cerita la serba sedikit laporan check up. doktir scan...upenya air ketuban lebih. doktor kata kalau air ketuban lebih, memang berkaitan rapat ngan diabetes semasa hamil.

Di ringkaskan cerita...check up minggu ke-38 adalah pada hari Selasa...dari result scan nampak bacaan air ketuban ku di paras  normal. Pakar rasa perlu cek lebih detail. Pakar kata bole terus admit hari ni...aku minta tangguh ke hari Khamis. Alhamdulillah di persetujui...dalam hati kata napela aku tak cakap tak admit minggu depan...hehe...Cuba sedarkan diri, perlu banyak-banyak bersyukur.

Alhamdulillah admit dalam pukul 5 petang lebih. Bersalin pukul 10 malam lebih. Syukur semuanya selamat. Baby dan mummy disahkan tiada diabetes, alhamdulillah. Sedih juga malam tu baby perlu di tempatkan di nicu untuk cek susulan. Esok tengah hari nurse dah hantar kepadaku dan baby dapat breastfeed...Alhamdulillah masih breastfeed hingga kini usianya hampir 3 tahun 2 bulan.

Ringkasnya, air ketuban lebih semasa hamil adalah dekat dengan punca diabetes semasa hamil.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Kekal Aktif dan Bertenaga untuk Beriadah

2/03/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Apa khabar kesihatan para pembaca yang gembira dan bertenaga selalu.

Apa khabar sendi-sendi badan; bahu, lutut, jari jemari dan tulang belakang.

Baru-baru ni ada perarakan maulidur rasul di tempat kerja saya. Dapatla sembang dengan teman seperjuangan, Katanya dia baru-baru ni alami kekejangan lutut. Alhamdulilah ada kawan-kawan yang membantu memapah beliau dan bawa ke klinik yang berdekatan. Kata beliau, waktu di serang tu memang tak boleh nak buat apa-apa. Nak bangun berdiri pun rasa badan longlai.

Saya tanya pada member tu apa kata doktor?
Jawab beliau:
- mungkin faktor usia.
- mungkin fluid di otot berkurangan.

Saya tanya, pernah terjatuh ke semasa buat kerja rumah, beraktiviti atau bersukan.
- katanya tidak pernah.

Saya tambah lagi...betul kadang-kadang bila fluid di ligemen lutut kita berkurang, maka berlaku pergeseran antara tulang lutut ini boleh menyebabkan kehausan pada lutut kita.

Tambah teman saya, ya betul...doktor pun ada terangkan begitu. kadang-kadang bila saya berjalan, saya dengar seperti kepala lutut saya berlaga kuat. Dalam hati saya, mesti orang lain dengar...macam kalau perut kita bunyi, tentu kita fikir orang lain dengarkan.

Saya senyum sambil anggukkan kepala.

Di sini saya ingin berkongsi cerita apa yang saya alami. Semasa tingkatan 3, saya pernah terjatuh akibat nak landing dari sambut bola, pihak lawan terlanggar kaki saya yang telah saya park di tanah. Ni sukan netball la...tentu ramai peminat netball di sini :). Akibat dari kecederaan itu lutut saya bengkak. Balik asrama, saya perlu berurut di sebelah malam. Esok pagi bangun tidur, kaki saya bertambah bengkak...langsung tak boleh nak berdiri. Bila van asrama bawa ke hospital, kaki saya kena simen akibat ligemen lutut koyak. Sebulan kaki saya bersimen dan bertongkat. Alhamdulillah setelah tempoh nak buka simen, Doktor tengok performance lutut saya bertambah baik...syukur. Tapi Doktor nasihatkan saya dari aktiviti sikan terutamanya netball selama setahun. Alhamdulillah form 5 saya sambung main lagi...tapi tak terlalu lasak.

Pada tahun 2003, saya bercita-cita nak masuk sukan staff wakil Fakulti dalam acara netball. Baru latihan pada waktu pemilihan, saya tersilap landing lagi semasa sambut bola. Alhamdulillah takde apa-apa. Cuma doktor pesan, saya sayang lutut atau cuba bertukar ke sukan lain. Saya ambil pilihan untuk tukar ke sukan yang lain. Maknanya saya tak di galakkan untuk masuk acara sukan yang menggunakan pergerakan lutut yang lasak. Tapi olahraga boleh la sikit-sikit, Cuma gaya saya lari agak kelakar. Saya sebenarnya long distance punya runner. Tapi, kalau tak kuat semangat pancit gak...hehe

Jom tengok video ini.
Suplemen yang di saran kan: Omega. Joint Health Tablet da Ostematrix.


Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Perkaitan Kitaran Haid dan Kesuburan Wanita Mahupun Lelaki

2/02/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Apa khabar ibu-ibu di luar sana atau kepada mommy to be.

Saya sekadar nak berkongsi pengalaman jiran saya. Beliau mengalami masalah period tidak teratur. Juga seorang isteri yang sedang berusaha untuk mengandung anak pertama. Setelah 2-3 tahun pernikahan, beliau telah mengambil inisiatif untuk mengamalkan suplemen GLA. Alhamdulillah setelah pengambilan botol pertama, period beliau mula teratur. Kemudian beliau tambah dengan suplemen Bcomp yang mengandungi Asid folik. Alhamdulillah setelah beberapa bulan secara konsisten beliau amalkan GLA dan Bcomplex + Asid Folik, Doktor sahkan beliau hamil kandungan pertama.

Syukur alhamdulillah, setelah lahir anak sulung lelaki, beliau masih amalkan GLA dan Bcomplex + Asid Folik, kini beliau dapat baby boy yang kedua.

Syukur ke hadrat Ilahi.

Haid tidak teratur boleh membuatkan wanita atau isteri beremosi...Apa yang membuatkan Puan Ija Ramli dapat pulih mengatasi perasaan emo ini...Jom tonton video ini....!!!


Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.

Haid tidak teratur bukan saja bikin susah nak rancang kehamilan, tapi buat sang isteri sokmo emo tak tentu pasal. Bagaimana isteri ini mengatasinya...

Pada yang belum atau telah bernikah tetapi mengalami period yang tidak teratur boleh la ambil GLA.

GLA membantu:
i. masalah PMS,
ii. kitaran haid tidak teratur,
iii. sindrom monopous,
iv. kencing manis,
v. darah tinggi,
vi. sakit kepala di sebabkan hormon tidak stabil.
vii. masalah jerawat

GLA Complex
Set Subur Shaklee:

Set Asas: Vita C, B complex, Vita-Lea

Tambahan
Wanita: Alfalfa & GLA

Lelaki: Zinc & Vita E

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD : Bangi - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Jenderam - Salak Tinggi - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Pipi Kemerah-merahan Serta Wajah Cerah Berseri

2/01/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Sementara cuti saya singgah ke rumah member. Kebetulan jiran tak jauh je dari rumah saya. Berjalan kaki ke rumahnya. Sampai di rumah, beliau ajak masuk. Sungguh terpegun saya dengan susun atur hiasan dalam rumahnya. Sana sini pasti ada bacaan ilmiah untuk mengisi ruang kosong ahli keluarga beliau.

Setiap kali barang Shaklee sampai pasti di dalam kotak ada polisterin kecik berwarna putih. Saya kata padanya bagus polisterin ni, kita boleh kumpul dan jadikan bantal. Ya betul, katanya. Saya dah buat...cuba tengok ni, sambil memberi saya bantal kecik yang di masukkan polisterin tersebut. Wow bestnya...tapi tak boleh buat lasak-lasakkan. Tapi ok juga, cantik di buat perhiasan.

Sambil berborak sambil saya amati raut wajahnya. Kelihatan wajahnya agak cerah dengan pipi yang kemerah-merahan. Dari satu cerita ke satu cerita, last sekali saya tanya. Amalkan vivix ke. Ya jawabnya. Macam mana cara makan...? Saya guna syringe je...cukup sebotol untuk sebulan.

Teruja saya bila baca cerita di atas di tambah dengan ada customer nak beli vivix.
Alhamdulillah.

Pada yang telah ambil pun pasti akan ulang beli.

Vivix Shaklee

Keistimewaan Vivix Shaklee

i. Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

ii. Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.


Kebaikan Vivix Shaklee

  • Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
  • Membantu merawat penyakit parkinson
  • Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan
Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Rasanya kelat-kelat manis.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting


**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.



0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq