5 Cara Atasi Alahan Pagi Semasa Mengandung

1/27/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

5 cara dapat membantu atasi alahan pagi semasa mengandung.

i. Banyakkan minum air masak.
ii. Elakkan makan makanan yang tidak boleh di terima badan.
iii. Makan sedikit tetapi kerap.
iv. Pengambilan "Ginger".
v. Jaga diri dan kesihatan bayi di dalam Kandungan.

Saya nak highlight maklumat no. iv.: perisai kepada perut sebu atau makanan berangin.
Peppermint Ginger Plus
Peppermint Ginger Plus Shaklee dihasilkan daripada gabungan halia, cekur manis, daun pudina dan daun adas.  Jom tengok apa fungsi Peppermint Ginger Plus:
  1. melegakan otot perut
  2. penenang kepada perut sebu
  3. membantu masalah penghadaman
  4. mengurangkan masalah mabuk laut/darat
  5. melegakan ketidakselesaan perut akibat salah makan
  6. menghalang muntah selepas pembedahan
  7. melegakan sakit perut dan gejala flu
  8. melegakan masalah pencernaan
  9. memberikan peredaran tenaga kepada badan dalam badan dan perut.
  10. menghilangkan masalah kembung perut


Cara Makan Pepper Mint Ginger Plus Shaklee

Ada dua cara untuk menikmati dan merasai khasiat Pepper Mint Ginger Plus Shaklee. Yang pertama boleh ditelan begitu sahaja dan yang kedua, yang paling aromatik, boleh campurkan 2-3 biji Pepper Mint Ginger Plus Shaklee ke dalam teh o panas. Sungguh nyaman dan melegakan. Anda order sahaja teh o panas di kedai, dan masukkan 2-3 biji Pepper Mint Ginger Plus Shaklee ke dalam minuman anda, ia dah jadi setaraf teh herba cina yang berharga RM10 untuk satu cup. Anda boleh amalkannya 2 atau 3 kali sehari dan dengan izin Allah, masalah anda juga akan selesai.

Kredit kepada: www.diarimama.com

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Cukuplah Allah yang Memelihara ku

1/26/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

24/1/2015 (Sabtu)
Pukul 4 lebih pagi suami memulakan perjalanan ke KLIA.
Penerbangan ke Dhaka, Bangladesh.

Alhamdulillah selamat sampai ke KLIA dalam pukul 5 lebih.
Penerbangan pukul 6.
Suami sempat telefon dan sms sebelum masuk ke pagar berlepas.
Tapi tidak sempat ku angkat, kerana terlelap melayan Zaharah. Subhanallah.

25/1/2015 (Ahad)
Hari Sabtu dan Ahad bersama-sama anak-anak sungguh sunyi ku rasa ruang rumah kami.
Ku berdoa semoga hari-hari yang kami lalui bergerak pantas untuk berjumpa suami semula.
Telefon agak mahal...jadi kami berwhatsapp hantar voice call.
Anak-anak siap minta maaf banyak-banyak kat daddy...rindu dan doakan daddy cepat balik.
Sayunya hatiku mendengar suara anak-anak.

26/1/2015 (Isnin)
Isnin, pukul 2 lebih terjaga...solat isyak.
Risau nak sambung tidur balik takut terlewat bangun...nak hantar anak-anak ke sekolah.
Pukul 4 mata terlelap juga...bangun-bangun sudah pukul 5.30pagi.
Bergegas ke dapur masak air dan telur kicap buat sarapan Nabihah.
Afiqah dan Zaharah ku bancuhkan susu.

Sedang menyiapkan Nabihah, alhamdulillah tedengar ketukan pintu.
Hati rasa cemas...tapi tengok jam alhamdulillah dah pukul 6 lebih, jiran-jiran tentu ramai dah bangun.
Rupa-rupanya mak ayah ku sampai. Alhamdulillah.

Perjalanan ke tempat kerja setelah hantar Nabihah, Allah lebih mengetahui apa yang ku rasa.
Hanya iringan doa buat suami tersayang. Moga sentiasa sihat dan dilindungi Allah dunia akhiratnya.
Aku tahu suamiku sentiasa mendoakan keselamatan kami, insyaAllah.

Untuk pada pembaca...ingin ku kongsikan hadiah dari Allah yang ku dengar di corong radio
sepanjang perjalanan ke tempat kerja.


Bacaan lanjut: preciousinsyirah.blogspot.com

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.


0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Penjagaan Diri dan Kulit Wajah

1/21/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Anak gadis ini sungguh cergas aktif dan gemar terlibat dengan kerga-kerja NGO.
Sungguh berani membawa motor walau masih berlesen L.

Sangat kagum dengan gadis muda ini, peramah dan mudah berkomunikasi.
Mempunyai sahabat yang sanggup membantu dan menemani untuk mengambil suplemen Vita C dan E.

Vit E: menambah kemulusan kulit wajah

Vita C: menambah kekuatan diri dan antibodi


*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Set Subur untuk Isteri Tersayang

1/19/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Setelah penat seharian dengan urusan kerja.
Bersantai-santai pula dengan coretan.

Kepada yang sedang tercari-cari Set Subur khusus untuk wanita.
Boleh la teruskan membaca...kepada yang perlukan maklumat tambahan...stay tune :)

Terdiri dari 4 suplemen:
1. GLA
2. Bcomp + Asid folik
3. Alfalfa
4. ESP

JOM tonton video GLA COMPLEX >>>


Boleh juga 2 suplemen sebagai tambahan
i. Vita Lea
ii. Vita C

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

Sambil jalan-jalan boleh la singgah dan tinggalkan komen di post saya. Saya suka membaca perkongsian idea ini.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Kawasan COD :
Sengai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting -
Alor Gajah - Tampin - Masjid Tanah

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Cara Atasi Lelah Isteri

1/18/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Alhamdulillah melihat ketabahan suami mencari suplemen buat isteri tersayang.

Memahami keadaan isteri yang baru 4 bulan melahirkan anak ke-2, dengan melayan karenah anak sulung.
Keprihatinan suami untuk membantu meringankan apa yang ditanggung oleh isteri.

Alhamdulillah, suami setuju membeli alfalfa dan b comp bagi meringkan apa yang ditanggung oleh isteri.

Alfalfa: bagi meningkatkan sumber atau bekalan susu

Bcomp: bagi meningkatkan tenaga, meringankan stress dan menambah kegembiraan diri.
Special bcomp shaklee ni adalah disebabkan terdapat asid folik juga.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Video Menguasai Minda Kita

1/06/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah.

Jom tengok video ni : KENAPA Melayu harus kaya?? [WAJIB TENGOK]

kredit kepada: nasiramli

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Phytocol-ST Kembali Laris

1/05/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Assalamualaikum dan selamat petang para pembaca.
Lama tak menulis dan menemui peminat.


Perbezaan Phytocol-St Shaklee adalah:
  • terdiri daripada campuran bahan yang mengandungi fisoterol yang boleh didapati secara semulajadi didalam tumbuhan, buah-buahan, sayuran dan bijian
  • Mengandungi 2000mg fisoterol daripada tumbuhan yang diperlukan setiap hari
  • Fisoterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 kajian untuk merendahkan paras LDL kolestrol
  • Kandungan fisoterol yang mencukupi seperti yang disarankan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
  • Halal
  • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pemanis atau bahan pengawet
JOM tengok coklat kek yummy :bacaan santai Phytocol-ST

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq