Ucapan Salam Aidilfitri Buat Ahli Keluarga dan Muslimin Muslimat

7/15/2015 Cahaya Farah 2 Comments

Bismillah,

Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam di sampaikan kepada junjungan Nabi Muhammad s.a.w., keluarga serta para sahabat baginda.

Sebelum saya kongsikan ucapan Salam Aidilfitri...teruja saya nak share agar pembaca budiman dapat merasa nikmat kesyukuran dengan sungguh tenang tanpa stress.

Video ini berkongsi rasa bagaimana kita perlu rasa bersyukur dan mensyukuri segala nikmat yang Allah beri dengan rasa tenang dan HAPPY sokmo...!!!

Macam mana nak kawal agar kita tak terbawak2 dengan stress jahat ni? Jawapannya sebijik-sebijik diterangkan dalam video ini...


Cara Syukur Nikmat Agar Happy & Tenang Sokmo from iReach HD on Vimeo.

Ustaz selalu cakap "syukuri lah nikmat yg Allah kurniakan. tak elok kufur" tapi macam mana nak syukur agar kita tenang & happy senantiasa?

Selalu sangat kita STRESS,
- stress anak terberak dalam seluar
- stress tiba2 taik kucing depan pintu
- stress bank call kejar loan yg tak bayar2
- stress cuti sekolah pun tak jalan mana2

Stress ni macam kolestrol jugak lah. Sebagaimana ada kolestrol jahat & ade juga kolestrol yg baik, begitu jugalah stress yg baik & jahat.

Walaupun stress itu bagus sbg pemangkin kita keluar drpd comfort zone, tapi kalau berlebihan memang bawak lagi banyak mudarat drpd manfaat.

Dan sesiapa yg tak sabar2 nak join insan2 positif (yg namanya belum disebut2 di mana2 buku pun lagi), cepat2 request nak join Open Group ni. FB Group ni terbuka pada semua insan2 positif sahaja. Saya sudah join...anda cepat-cepatla join...:)
facebook.com/groups/log.kesyukuran/

2 comments:

  1. salam aidilfitri maaf zahir batin ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri Puan tiga lalat yang comel...
      Meriah beraya tahun nie...:)

      Delete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq