Rawatan Sonotron Menggunakan Teknologi Tanpa Sentuh

7/20/2015 Cahaya Farah 15 Comments

Bismillah,

Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam di sampaikan kepada junjungan Nabi Muhammad s.a.w., keluarga serta para sahabat baginda.

Saya baru terdengar rawatan sonotron ni pada 20 Jun 2015, jiran saya yang kabor...lepas dia bawa anak yang batuk sudah lama berpanjangan...alhamdulillah pulih setelah mengambil rawatan sonotron nie.

Mula-mula dengar rasa perak/pelik gak bunyinya...tup-tup bila search upe-upenya sudah lama rawatan ini ada di Malaysia...cumanya tak ramai yang menggunakannya. Apa kelebihan Terapi Sonotron ini boleh baca di sini.

Nak share lokasi yang mungkin anda boleh tuju:

i. Klinik Keluar Dr. Hj. Mohd. Khadzali

No. 3, Rumah kedai
Jalan AU 5C/K
Ulu Kelang, Ampang
54200 Kuala Lumpur
03 - 41083716
Isnin – Khamis (9pagi-1tgh, 5ptg-7mlm, 8.30mlm-11mlm), Jumaat (9pagi-12tgh, 5ptg-7mlm, 8.30mlm-11mlm)
Sabtu (9pg-1tgh)

ii. Klinik Perubatan Pusat Rawatan An-Nur, Melaka

iii. Klinik Dr. Fauziah
NO 15, JALAN 2A/1, OFF JALAN ULU YAM BANDAR
BARU SELAYANG FASA 2A, 68100 BATU CAVES,
SELANGOR
Tell: 03-61890753. 


iv.  Klinik Dr. Ramzi, Kota Bharu
Jalan Panji (Tepi JPJ Panji)
Tel: 09-7651803

v. Pusat Rawatan Sonotron Tawakal 24 jam
(Better call Dulu buat appointment elak tggu lama)
Lot 1115 Jln Sejahtera
Kg Teras Jernang BT.21
43650 Bandar Baru Bangi

013-276 2132 atau 03-8925 6922


Pusat Rawatan Sonotron Tawakal best sebab ala2 home concept.. Ade Bilik menyusu..masuk buka selipar.. Anak2 boleh merangkak bagai.. Selesa. Sape area Bandar Baru Bangi bole try la. :)
Tak jauh dari traffic light teras jernang. Bole nampak bangunannya dari tepi jalan. Kalau dari Bangi lama, tarffic light teras jernang amik susur kiri...Rawatan sonotron tawakal sebelah kanan anda.

Kredit lanjut pada blog: rodiahamir.blogspot.com

Mula-mula saya dengar ingat kan hanya untuk sakit batuk dan berkahak sahaja. Rupanya sakit-sakit di bawah pun boleh guna rawatan sonotron ini:

- resdung
- kayap
- gout
- sakit otot
- sakit sendi
- asma
- strok
- sakit kepala
- sakit fizikal yang ringan; contohnya: terseliuh

Ini adalah perkongsian dari hamba Allah, mungkin baik pada saya mungkin pada anda perlu di tambah lagi bahan dan acuannya. Sekiranya ia memberi manfaat pada rakan pembaca yang lain bolehla di share artikal ini.

Sekiranya tuan/puan memerlukan suplemen tambahan untuk meningkatkan imunisasi anak, diri dan keluarga...bole hubungi saya.

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.


Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips
Fanpages : Kedai Carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780


Kawasan COD : 


Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -
Pulau Sebang - Tampin


**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

15 comments:

  1. oo oke, baru 1st time dengar ni, tq ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bismillah,

      Saya pun baru dengar...ingat rawatan tradisional dari negara Jawa...rupanya bukan...:)
      ni cara Dr. buat rawatan sonotron.

      http://ismera2116.blogspot.com/2012/12/rawatan-sonotron.html

      Delete
  2. asben saya pnah buat sonotron ni, sakit kaki, tersaliuh..hehe..ade di sungai besar selangot..di kota bharu pon ade..

    ReplyDelete
  3. Salam Puan ayu...

    boleh share di sini nama, alamat dan no telefon serta website jika ada...klinik di Sungai Besar ...

    Di kota bahru...sekiranya lain dari yang saya senaraikan.

    terima kasih.

    ReplyDelete
  4. Yup Betul elok sonotron.. My baby pun slalu buat. Elak guna drugs.. Tapi kt an-nur Bangi da tk buat mesin rosak. Tempat Saya pergi:

    Pusat Rawatan Sonotron Tawakal

    Lot 1115 jln sejahtera
    Kg teras Jernang BT.21
    43650 bandar Baru Bangi

    019-4007258

    Kt Sini best sbb die ala2 home concept.. Ade Bilik menyusu..masuk buka slipar.. Ank2 Leh merangkak bagai.. Selesa. Sape area cini try la. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusnya kat teras jernang pun dah ada rawatan sonotron nie.
      terima kasih ya Puan atas info nya...

      saya masukkan dalam list di artikal saya ini.

      Delete
  5. Wah.. Bangi Dah ada.. Bagus2..
    T.kasih tn tanah share ur story..

    ReplyDelete
  6. Saya ade kol smua tmpat yg pn nyatakan.. kut2 klu pn nk update..sy share ye.. yg panmedic n annur bangi tak buat da rawatan tu.. dorg pun pening org kol tnye.. boleh dlete kut.. klu bangi boleh pergi tmpt baru kt pusat sonotron tawakal tu. Arga pun ok.. tq pn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq En. Ban Jawa atas updated info.

      Delete
  7. Replies
    1. anggaran dalam 100++ termasuk ubat dan consultation.
      walau bagaimanapun ia bergantung kepada rawatan yang di perlukan oleh pesakit.

      Delete
    2. Di Sonotron Tawakkal Teras Jernang, RM30 untuk kanak-kanak. RM35 untuk Dewasa. Ini adalah pusat rawatan alternative dan menggunakan khidmat therapist sahaja.

      Delete
  8. Hari ahad buka tak kat pusat rawatan sonotron tawakkal?? Baby sy batuk kahak teruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nor, perlu buat appointment dulu.

      Telefon mereka ya: 013-276 2132 atau 03-8925 6922

      Kalau Nor nak suplemen boleh telefon atau whatsapp saya: 012 671 3780.

      Terima kasih singgah blog saya.

      Delete
  9. Puan Zubaidah, baby dah sihat ke batuk kahak teruknya

    ReplyDelete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq