Let's Buy Water Pitcher, Just Do It...!!!

3/31/2015 Unknown 2 Comments

Bismillah,

Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam di sampaikan kepada junjungan Nabi Muhammad s.a.w., keluarga serta para sahabat baginda.

Sebelum saya bercerita mengenai "magic" nya air hasil turasan Water Pitcher yang sedap dan bersih, Jom kita tonton video yang hebat ini yang menggunakan tagline "Just Do It"...!!!


Just Do It! Tapi, Kenapa? from iReach HD on Vimeo.

Kenapa saya katakan "magic".. haha..jom baca tentang water pitcher ni [sumber : website Shaklee]

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!


 • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
 • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
 • Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
 • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama
Get Clean Water Pitcher
5 Pilihan Bijak!

 1. • Hanya beberapa sen bagi seliter air
 2. • Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
 3. • Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah     dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
 4. • Ringan dan mudah dibawa
 5. • Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

4 Keistimewaan Shaklee Get Clean Water

1.  Selamat: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

2.    Pilihan Bijak: Menjimatkan KosRakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

3.    Handal: Lebih banyak air bersih pada setiap masa.Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

4.    Mesra Alam: Memelihara alam sekitar. Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.Terima kasih di atas kelapangan masa pembaca budiman dalam meneruskan bait-bait penulisan saya.

p.s: Silalah share entri ini dengan kawan-kawan untuk kita sama-sama beli dan menggunakan Water Pitcher yang portable (mudah alih dan di bawa ke mana sahaja semasa travel) dan maintenance free serta mengamalkan cara hidup dan pemakanan yang sihat, Amin.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...
Saya memang hendak membantu anda.

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
SMS/WHATSAPP : 012-6713780

2 comments:

 1. Memang best water pitcher in..Saya Ade ltak satu Kat umah mak d kg, senang bila Anak cucundia balik, xyah masak air byk2 dah..hihi..suka betul mak Saya..

  ReplyDelete
  Replies
  1. tahniah ayu...sekurang-kurangnya ringan kan urusan mak di dapur kan...
   air dia rasa sejuk dan halus di tekak bila minum

   Delete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq