Cara Atasi Masalah Sembelit Di Kalangan Kanak-Kanak

3/25/2015 Unknown 2 Comments

Bismillah,

Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan sekalian alam. Selawat dan salam di sampaikan kepada junjungan Nabi Muhammad s.a.w., keluarga serta para sahabat baginda.

Kesiankan kalau anak-anak anda sampai kena seluk jari disebabkan sembelit. Saksikan video Puan Farahana ini yang menyayat hati apabila anak keduanya mudah mengalami sembelit, sungguh sedih apabila anaknya sembelit teruk.


Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek from iReach HD on Vimeo.

Sungguh trauma dan risau nak makan, sebab terbayang-bayang kalau makan nasi atau makanan lain...nanti susah pula hendak buang air besar. Anak Puan Farahana memang di ada di beri makan buah pisang, betik ,bubur nasi atau makanan-makanan yang lembut supaya dapat melancarkan proses buang air besarnya. Tetapi kadangkala masih sembelit. Sampai satu tahap, beliau perlu masukkan ubat punggung atau suami beliau standby bantu untuk mudahkan buang air besar.

Anak ini pasti menangis apabila tiba rasa nak buang air besar. Kesan dari ini selera makan merosot dan berat badan menurun. Setelah berjumpa doktor, doktor sarankan untuk mengambil vitamin. Ibu ini berusaha "searching" alhamdulillah jumpa artikal mengenai suplemen Shaklee iaitu Mealshake.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d97dfe4d6bab44f304da189cdcb5bc74
Rasa Vanilla
Alhamdulillah setelah ambil Mealshake, selepas 2 hari...anak ini sudah boleh buang air besar dengan mudah, berani minta nak makan nasi dan berat badan pun naik. Syukur, Allah membantu keluarga ini dan menyihatkan anak mereka.

Terima kasih di atas kelapangan masa pembaca budiman dalam meneruskan bait-bait penulisan saya.

p.s: Silalah share entri ini dengan kawan-kawan sekiranya ada di antara anak-anak yang mengalami masalah sembelit. Mari kita sama-sama menjadi manusia yang mengamalkan cara hidup dan pemakanan yang sihat, Amin.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...
Saya memang hendak membantu anda.

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
SMS/WHATSAPP : 012-6713780

2 comments:

  1. ha ah meal shake berkesan untuk sembelit. masa mengandung saya minum meal shake :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah Puan Safiya...dengan jadual yang teratur...perut lebih terasa lega...:)

    ReplyDelete

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq