3 Cara Nak Jadi Orang Yang Sangat Berbakat

3/19/2015 Unknown 0 Comments

Bismillah

Apabila bercerita tentang bakat;

pasti terbayang-bayang seseorang yang dilahirkan dengan bakat yang ada secara semulajadi. Seolah-olah sudah ada dalam warisan DNA dan genetiknya. Tetapi bagaimana dengan bakat yang ada dalam diri kita, yang terserlah mahupun yang masih belum tercungkil. Bagaimana kita hendak menjadi orang yang sangat berbakat...???

Selalu kita cembura dan wonder...? Kenapa kita tak boleh jadi macam dia...? Jawapannya adalah: setiap orang di lahirkan dengan bekat dan keunikan tersendiri. Kita perlu hargai dan bersyukur dengan kelebihan diri kita. Sebelum kita teruskan dengan 3 CARA NAK JADI ORANG YANG SANGAT BERBAKAT. Lihatlah betapa HEBAT perkongsian video yang di hasilkan dari orang yang membuktikan dirinya seorang yang SANGAT BERBAKAT...Jom TONTON...!!!


Cara Nak Jadi Orang Yg BERBAKAT from iReach HD on Vimeo.

Bagaimana perasaan anda setelah menonton video yang hebat ini...tentu anda punya rasa bahawa anda juga berbakat. Bakat tidak boleh di warisi. Bakat merupakan suatu usaha yang keras, gigih dan dilakukan secara konsisten (istiqamah). Di sebalik bakat seseorang tersembunyi suatu kisah yang mendorong dirinya untuk menjadi orang yang berbakat. 

Bakat di mulakan dengan sesuatu, tahu apa hendak buat dan lakukan secara konsisten (istiqamah). Berusaha setiap hari untuk bakat kita. Buktikan dan yakin bahawa suatu hari kita mampu membuat semua orang pandang dan lihat kita sebagai seorang yang sangat berbakat.

Lihatlah anak kecil ini menunjukkan bakat masing-masing semasa konsert akhir tahun sekolah tadika mereka.  Sungguh gembira mereka beraksi di atas pentas bagi memeriahkan majlis konvo tahunan dan membuktikan kehebatan bakat kepada ibu bapa yang hadir. Mereka sungguh ikhlas, berlatih setiap hari dan tidak pernah berasa jemu untuk memberi persembahan yang menarik. Alhamdulillah, lihatlah hasilnya kegembiraan terpancar di raut wajah setiap anak-anak ini.

https://vimeo.com/121863456
Bakat Masing-masing

Mari kita meneruskan kupasan pembacaan yang selanjutnya. Kita asah bakat kita, mohon keberkatan pada Allah dan buktikan hasil yang terbaik.


3 Cara Nak Jadi Orang Yang Sangat Berbakat:

i. Mulakan sesuatu dengan baik, niat kerana Allah
ii. Lakukan secara konsisten
iii. Jangan putus asa, setiap kali berbicara dengan Allah

Perkongsian 2 artikal di bawah:

i. Sebagai manusia yang menjadi hamba Allah perlu berjiwa besar dengan sabar. Ungkaplan "Alhamdulillah, Subahanallah, Astagfirullah..." basahi sentiasa jiwa dan lidah kita dengan zikrullah.
ii Selain itu, "A" bukan lagi ukuran kejayaan seseorang dalam menunjukkan bakat diri. Bagaimana seorang anak gadis yang hanya mendapat 3A dalamSPM mampu menghabiskan Diploma dan Ijazah dengan cemerlang. Alhamdulillah terus mendapat pekerjaan setelah tamat belajar. Ikuti kisah selanjutnya di dalam Majalah Anis bilangan 211.
https://vimeo.com/121863456
Majalah Anis 211
Terima kasih di atas kelapangan masa pembaca budiman dalam meneruskan bait-bait penulisan saya.

p.s: Silalah share entri ini dengan kawan-kawan untuk kita sama-sama menjadi manusia yang berbakat dunia akhirat, Amin.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...
Saya memang BERBAKAT hendak membantu anda.

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
SMS/WHATSAPP : 012-6713780


0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq