Rahsia Senyum Sokmo Selalu dan Perkembangan Janin dalam Kandungan

2/11/2015 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Terkesan saya dengan tajuk entri hari ini Senyum Sokmo...!!!. Terimbas kembali saat saya mengandungkan anak kedua pada tahun 2008-2009. Saya sentiasa tenang dan Senyum Sokmo. Setiap kali rakan terserempak, pasti terlihat di raut wajah saya yang manis dengan senyuman. Bukan saya takde rasa gundah gulana...tapi setiap kali rakan saya tegur..."saya lihat wajah awak ni sentiasa tersenyum"...saya bertanya: betul ke...?..."Ya betul..., senyum saja saya tengok...". Alhamdulillah, jawab saya.

Betul pesan banyak artikal, emosi ibu mengandung sangat memberi kesan pada janin di dalam kandungan. Alhamdulillah, hasilnya telah saya perolehi. Selepas selamat melahirkan anak kedua...tatkala saya melihat raut wajahnya, dengan bibirnya kemerah-merahan...raut wajahnya tenang dalam senyuman...Terus saya teringat kata-kata rakan saya setiap kali terserempak dengan saya. Rasanya tidak sabar nak melepasti tempoh berpantang selama 44 hari, untuk saya jumpa dengannya dan ucapkan Terima Kasih. Kata-kata positifnya telah hadir dalam raut wajah anak saya.

Semasa saya mengandungkan anak kedua ini, memang saya cuba menenangkan diri...tidur ikut waktu...makan makanan yang berkhasiat. Alhamdulillah semasa melahirkan pun semua nya di permudahkan Allah.

Sharing saya semasa hendak melahirkan anak kedua:
"saya masa hendak lahirkan anak kedua...
pukul 2 lebih pagi...kuar darah ngan lendir...time tu lom rasa contraction...
call mak tanya macam mana...

mak saya bagitau kalau belum rasa contraction...lepas pukul 7 baru gi hospital...kebetulan hospital belakang umah...
then saya pun continue mandi, time nak gosok gigi...tetiba rasa contraction...nasib baik sempat pegang sinki...sebab kepala lutut rasa goyang...
cepat-cepat siap...kejutkan husband suruh mandi dulu sebelum hantar saya ke hospital...
3 lebih masuk labour room baru buka 2-3cm...alhamdulillah bersalin lps subuh...pukul 6 lebih pagi"

Ustaz selalu pesan "Syukuri lah nikmat yg Allah kurniakan. tidak elok kufur" tapi macam mana hendak syukur agar kita tenang & happy senantiasa?

"Barang siapa menjadikan istighfar sebagai amalan yang tetap, nescaya Allah akan membebaskannya dari segala bentuk kesusahan dan melapangkannya dari tekanan serta mengurniakan rezeki yang tidak terhitung banyaknya."

Jom tonton video HEBAT...!!!

Cara Syukur Nikmat Dalam Islam Agar Happy & Tenang Sokmo from iReach HD on Vimeo.

Tips 3 perkara atau cara dari tontonan video di yang cukup HEBAT...!!!

1. Sentiasa menikmati kehidupan kita dengan mensyukuri apa yang kita ada. Contohnya: kita perlu melihat apa yang telah Allah kurniakan kepada kita, bukan hanya asyik membandingkan dengan nikmat dan kehebatan orang lain.

2. Mencari makna dalam pekerjaan yang kita lalukan. Contohnya: memasak. Kita perlu masak dengan hati yang tenang dan bersih supaya makanan yang bersih dan berkat dapat di hidangkan kepada suami dan anak-anak. Mereka dapat hidup dan membesar dalam barakah.


3. Memperbanyakkan kesyukuran kita. Contohnya: wujudkan Jurnal Kesyukuran. Catit setiap kesyukuran yang telah kita nikmati, yang telah Allah kurnia dan hadiahkan kepada kita.

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq