Amalan Sedikit Tetapi Dilakukan Secara Istiqamah

11/23/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah.

Sedikit mukadimah ringkas. Apa itu ISTIQAMAH?
- istiqamah adalah berterusan.

Makna kata, walau sesuatu yang kita lakukan adalah sedikit tetapi apabila dilakukan secara istiqamah insyaAllah diberi hasil yang lumayan.

Saya nak share sedikit, pada ibu-ibu yang risau tidak dapat menyusukan anak sepenuhnya semasa berpuasa atau bulan puasa...boleh la tonton video ini secara percuma...:)



Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo.

Video di atas adalah menjawab kepada kelebihan Omega Guard pada kelebihan yang kedua "Golongan ibu yang sedang menyusukan".

Lagi 7 hari promosi OMEGA GUARD tamat...jom pakat beli ramai-ramai.

Apa itu OMEGA GUARD

Apa khasiat Omega Guard Shaklee:
ada lebih dari 7 kelebihan yang saya dan anda dapat nikmati, antaranya:

1. Golongan ibu yang sedang hamil
– dapat membantu perkembangan otak bayi sejak di dalam kandungan, paling optima semasa trimester ke-2.
2. Golongan ibu yang sedang menyusu
– dapat menguatkan sistem imunisasi bayi sekaligus membantu perkembangan otak bayi melalui khasiat susu ibu
3. Golongan kanak-kanak yang sering sakit
– dapat menguatkan sistem pertahanan badan terutama kanak-kanak yang mengidap asma, sering demam dan batuk
4. Golongan yang ingin turun berat dan diet
– Omega 3 meningkatkan paras hormon leptin yang mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang..
5. Golongan kanak-kanak ADHD
– dapat membantu memperbaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan
6. Golongan orang tua yang mengindap Alzheimer
– dapat meningkatkan kandungan lemak asid omega 3 yang rendah di dalam darah
7. Golongan yang mengalami masalah paras kolestrol yang tinggi, kerap batuk dan stroke
– Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan kesihatan yang lebih optima dan berpanjangan

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Pelukan Tingkatkan Emosi dan Kasih Sayang

11/17/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Pelukan meningkatkan emosi dan kasih sayang. Pelukan merupakan terapi diri dan minda. Anak kecil rasa di sayangi dan di hargai apabila di peluk. Sebagai ibu, kita boleh lihat perkembangan emosi dan diri anak-anak apabila di peluk dan di cium setiap hari.

Apabila telah selamat di ijabkabul, sah ikatan suami isteri. Suami isteri tinggal serumah, tidur sekatil, beraktiviti bersama (riadah, berkebun dan sebagainya), saling berpelukan adalah suatu terapi yang terindah. Kajian mendapati bahawa pelukan dan gurauan mesra dapat mengubati kegusaran, penyakit, 'lonely', tekanan dan ‘anxiety’. Pelukan yang romantis, mesra, hangat dan rapat dari hati ke hati juga dapat memberikan kelebihan kepada suami isteri seperti berikut:

i. Merasa diri di hargai dan di sayangi.

ii. Meningkatkan emosi dan kepercayaan diri.

iii.  Meningkatkan hormon 'oxytocin' - hormon cinta

iv. Meningkatkan usia.

v. Tingkatkan kadar imunisasi tubuh badan.

vi. Melegakan ketegangan otot.

vii. Menstabilkan 'nervous system' dan sistem saraf

viii. Memberi dan menerima serta bertolak ansur.

ix. Pengaliran tenaga positif antara satu sama lain.

x. Menghilangkan kedukaan dan kesedihan.

JOM tonton video menarik ini. Beliau jatuh cinta dengan suplemen Ostematrix dan Performance drink.




Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Belajar Dari Alam Contohnya Semut

11/16/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Para pembaca budiman.
Kadang-kadang hati kita seperti ombak.
Kita perlu ada motivasi diri yang tinggi yang perlu di wujudkan dari dalam diri kita.

Tingkatkan tahap akal kita;

"...tidakkan kamu berfikir?", "...tidakkah kamu memerhatikannya?".

Petikan dalam buku Setia Sampai Syurga, m/s:8-9

Allah swt berfirman maksudnya,
"Tidakkah mereka menjelajah muka buni, supaya mereka mempunyai hati yang dapat memikirkan atau telinga dapat di gunakan untuk mendengar? Kerana sebenarnya bukan mata yang buta, tetapi yang buta islah hati dalam dada." (Al-Hajj, 22:46).

Ikhtibar dan pembelajaran dari semangat semua:
- berusaha
- cekal
- tidak putus asa
- setia kawan

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Kedai Carehappytips




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Kedai Carehappytips
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Taman Impian Putra/Bandar Seri Putra/Bukit Mahkota - Nilai Impian - Nilai - Banting - UPM - Serdang - UiTM Lendu - Alor Gajah

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Lenguh Lutut...Pahang vs JDT

11/02/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Minggu ni betul-betul berjalan. 31 Oktober 2014 (Jumaat) bergerak dari Bangi pukul 4 petang menuju ke Titi Gantung. Alhamdulillah gerak awal...kalau idak memang masak dalam jem la gamaknya. Lalu NKVE tengok jalan sebelah yang dari Damansara...memang sayu untuk redah. Pukul 4.30 pun dah berduyun-duyun kereta, lori dan bas.

Sampai Titi Gantung dalam pukul 10...bermalam di rumah member. 1 November 2014 (Sabtu) bergerak ke rumah kenduri makcik di Pantai Remis. Lepas makan, solat dan rehat, pukul 3 gerak dari Pantai Remis menuju ke Lumut. Rehat-rehat, beli-belah dan minum-minum di pekan Pulau Pangkor..mula gerak balik pukul 6.15 petang.

Ntah macam mana tergerak nak lalu jalan lama yang redah Teluk Intan, Sabak Bernam, Tanjung Karang, Kuala Selangor, Jeram, Kapar etc then baru masuk highway. Berhenti rehat dan makan malam sambil tonton bola Pahang vs JDT di Sabak Bernam. Kedai makan penuh gamat dengan majoriti penonton menyokong pasukan Pahang. Alhamdulillah Pahang beraksi hebat.

Pahang vs JDT mendapat tambahan masa...kereta ku mula bergerak menuju destinasi seterusnya. Dengar ulasan bola dari radio Sinar fm. Ntah bila aku di ulit tido...kereta berehat sekejap di stesyen minyak di Jeram. Adalah tido dalam 2 jam gak...dapat beli lagi burger daging special...yang memang sedap...fuhhh kalah burger jenama terkenal. Menerusnya perjalanan pada pukul 2 pagi. Lalu di persisiran taman perumahan. Kemudian baru tembus ke highway NKVE. Berhenti sekejap di stesyen minyak berdekatan RnR Dengkil. Melihat segerombolan pasukan motor berselfie. 

Akhirnya menuruskan perjalan yang masih bersisa. Alhamdulillah pukul 4 pagi 2 November 2014 (Selasa), selamat sampai di rumah. Masukkan barang dalam rumah, basuh muka dan kaki...suruh anak-anak masuk ke bilik tidur. Aku pun terbaring sekejap di sofa dengan niat nak meluruskan kaki yang lenguh. Tup-tup aku terlelap sampai pukul 5, di kejutkan dengan mimpi ngeri...pasukan motor yang aku jumpa di stesyen minyak tu cedera bergelimpangan...Allahuakbar, mimpi ka realiti...Terjaga tengok jam sudah pukul 5...alhamdulillah mimpi rupanya.

Solat jamak Maghrib dan Isyak...tak lama masuk waktu Subuh... Lihat kain kotor yang perlu di cuci...Mesin basuh memulakan tugas se awal pagi. Buat sarapan sebelum rehatkan diri. Kebiasaanya selepas balik dari berjalan jauh even balik dari kampung, aku ambil sebiji Omega Guard sebelum tido. Tapi kali ini agak kepenatan...dengan rasa syukur sudah selamat sampai di rumah. Terlupa nak ambil Omega Guard. Kalau kawan-kawan nak amik bersama Ostematrix pun bagus. Ostematrix ni adalah suplemen kalsium. Boleh la ubati lenguh lutut dan badan kesan dari perjalanan jauh.

Omega Guard

Ostematrix

Tarikh 3 November 2014 (Isnin) masih hangat lagi kisah juara Piala Malaysia. Begitula hebatnya semangat kerjasama walau bermain dengan 10 orang pemain. "ZAINAL menyifatkan kunci kejayaan Pahang adalah semangat berpasukan yang tinggi dipamerkan oleh anak-anak buahnya." Zainal Abidin ni memang mempunyai pelbagai bakat.

Artikal penuh: http://goo.gl/H5e9Ev

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Kasi GEGAR Omega Guard November Ini

11/01/2014 Nur Farah Liza Ramli 1 Comments

Bismillah

Selain berkongsi PROMOSI November 2014.
Banyak kelebihan dan kebaikan pengambilan OMEGA GUARD

OMEGA GUARD - Bukan sekadar minyak ikan biasa
✔Untuk bakar lemak, Reduce cholesterol
✔Kuatkan paru-paru, Bagus untuk pesakit asthma atau lelah 
✔Bagus untuk kecerdasan minda dan otak
✔Tingkatkan kesihatan sendi dan bagus untuk elak bengkak sendi akibat Gout
✔Bagus untuk kulit
✔Kesuburan
✔Perbaiki alahan kulit
✔Bagus untuk potensi kesihatan jantung
✔Melindungi kolagen kulit


Menarikkan, sebotol mengandungi 90 biji dengan pelbagai khasiat dan manfaat.

Omega Guard

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

1 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq