BBB di Banjiri Bunga Yang Wangi

10/31/2014 Nur Farah Liza Ramli 2 Comments

Bismillah

Bunga Indah dan Cantik
Hari pemakaian jubah di semua Fakulti untuk Graduan Siswazah pada 31 November 2014 (Jumaat). 1-4 November 2014...wow syoknya pesta konvo. Harum sepanjang jalan dari tol Bangi hingga dalam UKM.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

2 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Susur Galur Keluarga Shaklee Saya

10/30/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Susur galur keluarga Shaklee saya. Awalnya hanya sekadar membeli suplemen, tetapi dari oenerangan dan perkongsian ilmu dari mak shaklee saya, alhamdulillah saya mendaftar sebagai SID. Di samping perkongsian maklumat, di bawah ni juga video yang cukup HEBAT bagaimana cara nak melayan pelanggan dengan Formula 3M Shaklee. Apakah 3M itu...??? Jom tonton video di bawah:


Cara Melayan Pelanggan Dengan Formula 3M Shaklee from iReach HD on Vimeo.

Mula-mula berminat dengan Shaklee, beli produk Mealshakes dengan member saya. Bulan depannya saya beli ESP pula. Sebabnya susu merundum masa Zaharah umur 1 tahun 6 bulan. Husband galakkan kalau boleh susukan Zaharah sampai umur 2 tahun. Alhamdulillah sekarang Zaharah masih menyusu badan, 8/12/2014 ni masuk umur 3 tahun.

Member saya selalu kongsi khasiat suplemen Shaklee, jarang sekali beliau cerita pasal bonus dan bisnes. Alhamdulillah bulan Januari 2014 terbuka hati saya nak join Shaklee bawah member saya. Buku paling awal saya buka selepas dapat starter kit adalah marketing planning. Alhamdulillah amat tertarik dan mudah di ikuti.

Bulan Februari 2014, member saya yang telah merangkap upline memperkenalkan buku khasiat suplemen. Alhamdulillah hari demi hari saya mula mengenali satu demi satu suplemen.

Produk pertama saya ambil

Hari ni saya kongsi cerita pula tentang susur galur saya. Soalan ini amat famous di tanya bila berkumpul sesama SID. saya<zara<ime<dilot<mamarin<master hadha<master lyna<PM cery.

Tentu semua nak kenal siapa susur galur saya yang hebat-hebat belakan ni kan:
Saya: https://www.facebook.com/KhasiatSusuIbu?ref=hl; http://carehappytips.blogspot.com/
Zara: https://www.facebook.com/sihatcantikshaklee; http://kedaivitamin-ku.blogspot.com
Ime: https://www.facebook.com/ime.comgroupprima?fref=ts
Bonda Dilot - MASTER to be:  https://www.facebook.com/groups/202647306501368/;
http://www.celikvitamin.com/
Mamarin: https://www.facebook.com/azrin.mohd?fref=ts; http://dazzlingmoms.com/
Master Hadha: https://www.facebook.com/hadhatina; http://www.diarivitamin.com/ 
Master Lyna: https://www.facebook.com/LynaNoh?fref=ts; http://vitaminsemulajadi.com/
PM Cery: https://www.facebook.com/Cery.MamaFaiz?fref=ts; http://www.mamafaiz.com/ 

Singgah-singgah la baca link-link yang tertera di atas. Semuanya hebat-hebat dan sentiasa murni untuk berkongsi ilmu. Alhamdulillah.

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Vitalea dan B-complex Atasi HB Rendah

10/28/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Bagi yang menglami HB rendah boleh ambil Vitalea dan B-complex.

Yang mengalami talasemia major: say NO pada vitalea.
talasemia trait/minor/carrier perlu dapatkan khidmat nasihat doktor sebelum ambil sebarang supplemen.

Vitalea=super duper multivitamin

B complex + asid folik
Kredit pada blog: http://vitaminsaya.blogspot.com/2014/02/vitalea-no-for-thalasemia-people.html

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Lebih 10 Khasiat Pengambilan Mealshakes

10/27/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Lebih dari 10 sharing yang boleh dimanfaatkan hasil pengambilan Mealshakes.

1. 1 canister dan campur dalam susu. Anak perempuan saya (3thn) sebelum ni mmg ada mild asma, pantang ada batuk and selesema, mmg makan masa seminggu lebih untuk pulih.Kene neb tiap2 hari. Lps consume n habis 1 can, alhamdulillah jarang kene asma attack cuma batuk biasa dan cepat sembuh. Si abang (5thn) yang tak pernah sentuh nasik , sebelum ni harap susu & roti. At least dah pandai minta nasik.So far Alhamdulillah dah jarang demam & selesema, kalau ada pun, cepat recover.

2. dulu beli mealshake untuk icha lepas dia wean off. lama2 satu family minum..sedap.campur je dalam fresh milk atau minum mcm tu je. yg paling ketara dengan icha lah..sejak wean off dan hantar sekolah, memang tiap hari ambil mealshake ni..jarang sakit sebab mealshake kan multivitamin.kalau sakit pun sekejap je. selalu kalau musim demam or batuk dia tak kena, tapi lepas abis musim baru kena, kejap je lah...selera makan memang bertambah2...wajib ada mealshake kt rumah..

3. beli mealshake lepas anak 1y ..sebab masa tu kulit dia kne campak api..nak bagi dia ok dengan selera makan lagi tak nak makan sangat masa tu.. sangat memilih makan, .. Alhamdulillah..lepas beberapa kali mencuba dengan sendiri dia akan nak makan, lepas tu kalu sembelit je tau dah amacam penyelesaiannya.. dan anak hero saya ni jarang selsema dan batuk dah.. apa pun kita mencuba yang terbaik untuk anak-anak kan.. haa nak gtau.. kalu bab bercakap dia no.1 .. tokwan dan tokki pun dia boleh sembang macam tu je.. sangat baik untuk minda dan kecerdasan anak-anak sebenarnya mealshake ni... dan minuman ni saya wajib juga amalkan untuk saya dan my baby girl yang sedang df juga...

4. Meal shakes mmg bagus dn berkesan pd anak2 sy..terutamanya Yaya n kak long,pengguna tegar meal shakes.Sejak ambil meal shakes,mereka mmg jarang kena demam,batuk atau selsema.kalau demam pn mereka masih aktif dn demam tak melarat lbh drpd 3 hari.Baru2 ni ada wabak sakit mata kak asrama kak long,alhamdulillah,kak long tak kena,saya pesan kat dia spy jgn tinggal meal shakes dn jgk chewable vita c(siap sedia dgn protection).Saya sgt puashati dgn meal shakes!wajib ada stok meal shakes kat rmh.

5. Beli mealshake utk anak saya, danish darwisy yg picky eater, sush sgt nak mkn,berbanding si adik damia..risau jg bila tgal kat rumah pgasuh lg tak mau mkn,cepat kena selesema bila ke sekolah..kawan dmam, die pun dmam.. tp skrg Alhamdulillah, siap request menu lagi..ikan yang tak pnah makan da boleh makan, febret terbaru ikan bilis..hehee..si adik damia, mmg kuat mkn, da mkn mealshakes, lg berselera..demam selesema pun dah ok..syukur sgt2..saya pun amik mealshake+esp dlm minuman febret saya setiap pagi (horlicks)untuk kekal cergas sepanjang hari..maklumlah, ibu anak 3 hehe

6. ank buah perempuan saya, berumur setahun lebih mengalami sembelit yang sangat teruk.sampai setiap kali nk membuang dia akan menangis.kebetulan saya kt kampung, saya bagi cuba mealshakes. Alhamdulillah, ada perubahan sikit masa pertama kali minum. Kakak ipar terus consume mealshakes sampai sekarang..Dah beli yang promo 2 tin dah utk anak buah saya tu.Masalah sembelit dh takde sekarang

7. saya bg mealshake utk anak saya umur dua tahun setengah..sebab dia selalu sembelit.campur 1 spoon dlm susunya.Alhamdulillah, dia buang air besar lancar.xsembelit.berat badan pun tambah bila saya bg dia mealshake ni.

8. Adik saya anis, umur 11 tahun minum mealshake sejak bulan puasa 2014. Alhamdulillah time puasa tu dia tak cepat penat dan dapat tahan lapar. Sehingga hari ni mealshake dah jadi minuman kegemaran dia, minum sarapan sebelum ke sekolah. Perubahan yang saya dapat lihat, adik saya dah jarang demam dan selsema. kalau sakit pun sekejap ja dah baik sebab dia ambik chewable vitamin c juga. Selera makan maintain dan xda masalah sembelit. Bukan adik saya ja minum mealshake , mama saya pun minum.

9. dulu anak saya memang kerap demam... bergilir2 demam...kulit pun sensitif...siap doktor kat klinik panel pun kenal sebab selalu sangat demam...selalu ke klinik...memang antibody lemah sgt.. yg no dua tu siap masuk wad...

Alhamdulillah...atas izin Allah... lps amalkan mealshake.. jarang demam..selera makan bertambah...

Mungkin sebab kurang nutrisi so anti body pun jd lemah....

10. Sepupu saya cuba mealshake utk anak dia umur 1 tahun lebih sebab kurang selera makan. Seminggu lepas minum mealshake selera makan anak dia bertambah dan xda masalah sembelit. Ada satu masa anak dia sakit tapi still cergas dan ada selera nak makan.

11. 2/3 tahun yg lalu sapa2 jumpa emy mmg tau mslh yg emy hadapi.. tiap bln syasya n qira akan demam at least 2x sebulan.. pnh raya 2tahun lalu, seminggu demam seminggu baik, pastu demam lagi baik lagi.. huhu.. pastu pernah terjadi pesta muntah d rumah.. lepas sorg2 muntah smp adik ppuan speechless tgk.. berat syasya yg berumur 3tahun masa tu baru 8kg n berat dia bawah garisan kuning.. so one day, a fren of mine perkenalkan mealshake.. masa tu belum jd ahli.. bila 1st day bg minum nampak perubahan pd anak2.. selera makan makin bertambah.. sikit2 nak makan.. mula2 mcm xperasan tp husband tegur.. baru 2ari lepas beli koko crunch da abis.. hehe..

Then demam?? Syasya tahun ni baru sekali demam tupun demam main ujan sehari je.. temperature pun baru 37.5˚c je.. walaupun demam, anak2 tetap selera nak makan.. qira mmg ada mslh tonsil before this.. tiap bulan demam.. tp tahun ni yg awal2 tahun je demam.. dr bula 6 smp skrg belum ada demam.. Alhamdulillah emy sgt bersyukur.. huhu.. its the most valuable moment in my life when i see tat my kids r in gud condition.. i just pray for the healthyness..

dan banyak lagi testimoni dari yang telah ambil Mealshakes.
Anda pun boleh ambil untuk diri dan anak-anak.         
Mealshakes


Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Segmen Bertukar Bloglist di Blog Saya

10/27/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Alhamdulillah dikurniakan hujan yang lebat untuk saya sebagai umatNya bertafakur dan bermuhasabah. Siapa kita dan sampai bila kita di dunia ini. Saya berdoa agar kehidupan akhirat saya sentiasa wangi di syurgaMu Ya Allah bersama ahli keluargaku tersayang.

Di bawah ini adalah blog-blog yang para pengunjung saya boleh lawati. Sungguh penuh dengan pengisian yang pengunjung budiman boleh jadikan panduan dan pedoman. Ambil yang baik yang tidak itu buang ketepi.

http://www.celikvitamin.com/
http://kedaivitamin-ku.blogspot.com/
http://inikisahtia.blogspot.com/


Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

7 Khasiat ESP Muncul Lagi

10/25/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Jom singgah baca...rehatkan mata...fikir-fikirkan.

7 khasiat untuk saya dan anda:
1. ESP + vitamin E: Kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa mekap
2. ESP + Alfalfa : Milk booster
3. ESP + ostematrix: Sakit kepala/ kurangkan jaundice untuk baby bagi ibu menyusu
4. ESP + Zinc: Sembuhkan luka bagi ibu yang bersalin / Rambut gugur
5. ESP + Omega guard: mengurangkan risiko keguguran/ prematured baby bagi ibu hamil
6. ESP + pepermint ginger plus- ibu hamil yang morning sickness
7. ESP + Lecithin+ Alfafa : kembali bentuk badan yang cantik selepas bersalin/kurus


ESP + Vit E
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Bonda Adilah Shaklee Saya Pakar Kesuburan

10/24/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Saya bercadang untuk menulis dengan lebih panjang.
Tetapi saya perlukan masa untuk memerah idea.

Saya perkenalkan secara ringkas dahulu. Bonda Adilah dan Sifu Fahmy. Sangat membantu dalam menyuntik semangat menulis yang ikhlas dari hati. Pertama kali saya jumpa mereka di KFC, PKNS Bangi. Orangnya sungguh ikhlas berkongsi idea dan pengalaman. Sungguh seronok dapat berjumpa mereka dan menimba ilmu pengetahuan.

Saya suka baca artikal penulisan beliau:
i.  http://www.celikvitamin.com/blog/cara-mengira-waktu-subur-wanita-dengan-tepat/
ii. http://www.celikvitamin.com/blog/petua-untuk-cepat-dan-mudah-mengandung/
iii.http://www.celikvitamin.com/blog/set-kesuburan-shaklee-untuk-mudah-hamil/
iv.http://www.celikvitamin.com/blog/peluang-hamil-selepas-keguguran/
v. http://www.celikvitamin.com/blog/punca-masalah-kesuburan-lelaki/
vi. http://www.celikvitamin.com/blog/vitamin-sebagai-cara-stabilkan-hormon-dan-period-wanita/
vii. http://www.celikvitamin.com/blog/adakah-saya-sukar-hamil-lagi-kerana-kini-saya-terlebih-gemuk/
viii. http://www.celikvitamin.com/blog/8-tips-pelan-perancangan-sebelum-mengandung-pre-pregnancy/
viii. http://www.celikvitamin.com/blog/cara-berkesan-meningkatkan-kesuburan-lelaki/
x. http://www.celikvitamin.com/blog/vitamin-untuk-isteri-tak-klimaks-atau-bernafsu-ketika-bersama-suami/
11. http://www.celikvitamin.com/blog/masalah-fibroid-boleh-mengganggu-kesuburan-untuk-hamil/
12. http://www.celikvitamin.com/blog/tips-kesuburan-untuk-suami-dan-isteri/
13. http://www.celikvitamin.com/blog/koleksi-testimonial-set-vitamin-kesuburan-shaklee/
14. http://www.celikvitamin.com/blog/tanda-tanda-kesuburan-seorang-wanita/

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq