Vita-C Plus Semulajadi, Disalurkan Jam demi Jam

6/10/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam
Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  
Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. 
Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  
Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Vita-C Plus


Manfaat Vita-C Plus

Membentuk Kolagen
- Merangsang pembentukan kolagen (sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan).
Memperbaiki Simptom Pendarahan
-Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
✿Peningkatan Sistem Imun 
- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser 
- Anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.
✿Mencantikkan Kulit 
- Pengambilan Vitamin C tiap-tiap hari akan membantu mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
Memperbaiki Insomnia 
- Memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
✿Mengekalkan kolestrol sihat 
- Mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips
Fanpages : Kedai Carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780


Kawasan COD : 



Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -

Pulau Sebang - Tampin

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

2 Botol Vita C dan 1 B Complex

6/09/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...

Coretan santai aktiviti anak-anak...

Bila sedang menyiapkan ruang atas...

Terdengar sok...sek...sok...sek...aktiviti anak di bawah

Nabihah naik bagitau adik buat main vitamin mummy...

Dalam hati, apa sudah anakku buat...

Bila ku lihat...ketiga-tiga botol sudah di kopek covernya...Aduh...!!!

Luluh hatiku...tak mampu berkata-kata...cuma tanya; adik adik makan ke???

Tak...sambil geleng-geleng kan kepala... Alhamdulillah tak di masukkan ke dalam mulut.

Adik, ini bukan vitamin adik...vitamin adik yang lagi satu...sambil menggambarkan vita C Chewable

Sempat juga adik bertanya...Mummy sayang adik...???

Sayang...mummy sayang adik.

B Complex + Asid Folik

SR Vita C

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage Khasiat Susu Ibu; sudi-sudi add saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Memudahkan Menyental Secara Berkesan

6/08/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...

Sekadar coretan petang sambil menikmati keindahan alam.

Besyukur masih Allah pinjamkan nyawa.

Teringat senarai tugas kerja rumah yang perlu di selesaikan.

Ibu bekerja ini mengumpukkan 5 hari urusan mengemas kepada Sabtu Ahad terutama proses membersihkan tandas.

Alhamdulillah...dengan sebaldi air; 3 titik Basic H...proses menyental dapat di ringankan.

JOM dapatkan sebotol bagi serumah.

Pembersih Basic H


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips
Fanpages : Kedai Carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780


Kawasan COD : 



Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -

Pulau Sebang - Tampin

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Kecerdasan Minda Anak-Anak

6/07/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...

Khasiat Omega
Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage Khasiat Susu Ibu; sudi-sudi add saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Set Kurus Shaklee Segar Bugar

6/06/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...


Impian nak kurus...tapi tetap nak nampak segar bugar...

Hebatnya wanita ini boleh kurus sampai 20kg. Jom tonton video yang HEBAT ini !!!


Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.
Apa rahsianya... Jom ambil set di bawah, boleh pilih mengikut bajet anda juga

Alfalfa Complex
i. Menyahtoksik-kan badan terutama bahagian usus agar penyerapan vitamin dan mineral dapat berlaku dengan berkesan
ii. Nutrien sangat kritikal untuk membantu sistem badan membakar lemak dengan lebih efisien!
Ada 2 saiz
Lecithin
i. Pemecah dan pembakar lemak
ii. Menghapus kolesterol jahat




Lecithin

Energy Soy Protein (ESP)
i. Membina otot
ii. Elak kulit menggelebeh

Jom beli ESP

Sebagai bonus tambahan:
i. Kurus, 
ii. Kulit menjadi putih & berseri-seri,
iii. Parut jerawat cepat pudar,
iv. Badan terasa bertenaga sepanjang hari dan banyak lagi!!!…

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk konsultasi PREMIUM: Saya memang hendak membantu anda.
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056
Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:
&
Klik "JOIN NOW"

Instagram : carehappytips
SMS/WHATSAPP : 012-6713780
www.wasap.my/+60126713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

8 Manfaat Utama Vita E Complex

6/05/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...

Sedikit perkongsian sains yang terkandung di dalam Vita E Complex.

1 biji Vita E Complex = 1kg benih gandum + 5ml minyak sunflower + 8 bayam + 5 gram badam = 400 IU vitamin E.

Mengandungi 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu -tisu otot.

Vita E juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

8 manfaat utama yang anda dapae perolehi dengan pengambilan Vita E Complex:

1. melindungi jantung - pengambilan 2 biji sehari untuk mendapat jantung yang sihat

2. mempertingkatkan kemampuan reproduktif - kajian pada 1924, pengambilan 1-2 biji sehari dapat meningkatkan kiraan sperma para lelaki

3. anti-penuaan - mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha

4. anti-oksidan yang kuat - mengukuhkan sistem imun, memperbaiki masalah oksidasi, kataran dan masalah penglihatan

5. kelestarian tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih... boleh dikenali dengan panggilan Vitamin Cinta

6. memperbaiki arthritis - tingkatkan keanjalan salur darah, perbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi

7. menghalang keguguran - merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sinsrom menopous. Untuk menghalang kematian janin dan keguguran

8. memperbaiki parut - memeperbaiki bengkak dan ulser kulit.boleh diletak terus pada kulituntuk mengurangkan kesan parut

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage Khasiat Susu Ibu; sudi-sudi add saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Mengalami Masalah Kurang Darah

6/04/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah..

Masalah Kurang Darah le(B12, asid folik)B12, asid folik)ih mesra dengan panggilan ANEMIA...

Anemia adalah di sebabkan kurangnya sel darah merah yang menyebabkan pengidapnya mengalami masalah kelesuan.

Pengambilan vitamin tambahan yang dapat membantu anda mengatasi masalah anemia adalah:
1. Vita Lea
2. B Complex
3. Vita C
4. ESP, Energizing Soy Protein
5. Meal Shakes
6. Alfafa Complex
7. DTX Complex

1. Vita Lea - untuk membantu pembentukan sel darah merah

2. B Complex - diperlukan dalam penghasilan sel darah merah (B12, asid folik)

3. Vita C - membantu penyerapan besi (B12, asid folik)

4. ESP - meningkatkan tenaga

5. Meal Shakes - lengkap dengan imbangan vitamin dan mineral

6. Alfafa Complex - kaya dengan mineral galian

7. DTX Complex - dandelion mempertingkatkan keupayaan tubuh menyerap besi dari makanan

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage Khasiat Susu Ibu; sudi-sudi add saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Sesuai untuk Bumi dan Kesihatan Anda dengan Basic H

6/03/2014 Nur Farah Liza Ramli 3 Comments

Bismillah...

Hari ini saya telah kongsikan penggunaan dan keberkesanan Pencuci Mesra Alam... Basic H.

Penerimaan customer ini...wow bagusnya...boleh bantu daya menyental tiles yang dikotori dengan susu anak-anak.
Saya katakan ya...mulakan dengan bismillah...
Selain menyental tiles yang kotor tu...boleh juga kilatkan cermin...mop lantai...sental bilik air...
Wow super duper pencuci yang multi purpose dan ada penjimatan...

Apa yang dikatakan penjimatan...???
Cuba anda isi baldi dengan air penuh...
Anda hanya perlu 3 titik Basic H...
Air dalam baldi anda tetap berbuih...dapat membantu kerja-kerja pembersihan rumah anda


Ada 4 perkara mengapa anda bijak memilih Basic H...
♡ Selamat
♡ Berkuasa membersih
♡ Mesra Alam
♡ Bijak melalui penjimatan


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips
Fanpages : Kedai Carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780


Kawasan COD : 



Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah -

Pulau Sebang - Tampin

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

3 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Cara Mengira BMI Badan Anda

6/02/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah...

Resah gelisah...
Ingin turun berat badan...
Target Ramadhan...2 bulan lagi...InsyaAllah dapat puasa penuh...moga dapat puasa yang diberkati Allah dunia akhirat

Persediaan Syawal...

Macam dah diet...ikat perut...kurang makan...
Tapi rasa perut macam menggelebeh...

JOOM kira BMI anda...



Cara mengira keseimbangan berat dengan tinggi Indeks Jisim Tubuh  (BMI):

Berat tubuh badan(KG) bahagi Ketinggian(M) kali Ketinggian(M)

BERAT / (TINGGI m X TINGGI m)

BMI    =                          Berat (kg)
                            ______________________

                              Tinggi (m) x Tinggi (m)
Contoh :
Jika berat badan anda 55 kg dan ketinggian anda 1.56 m.
Mula-mula, kalikan 1.56 dengan 1.56 bersamaan 2.4336
Kemudian bahagikan 55 dengan 2.4336 untuk mendapatkan BMI anda, yang mana jawapannya
ialah 22.6 Sekiranya BMI anda :

* Kurang daripada 20, berat badan anda adalah berkurangan
* 20 hingga 24.9, anda terdiri dari berat badan yang normal
* 25 hingga 29.9, berat badan anda mulai berlebihan
* 30 dan keatas, anda adalah obesiti 

JOOM makan set diet Shaklee...
i. Mula-mula Detox dulu dengan Herb Lax.
Apa itu Detox:

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum. Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.

9 herba semulajadi:

  • alfalfa leaves
  • senna leaves
  • anise seed
  • blue malva flower
  • buckhorn bark
  • licorice root
  • rhubarb root
  • fennel seed
  • culver’s root.

 Kebaikan Herb Lax:

  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.
Herb Lax


Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu



SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage Khasiat Susu Ibu; sudi-sudi add saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.
 

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq