Lenguh Lutut...Pahang vs JDT

11/02/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Minggu ni betul-betul berjalan. 31 Oktober 2014 (Jumaat) bergerak dari Bangi pukul 4 petang menuju ke Titi Gantung. Alhamdulillah gerak awal...kalau idak memang masak dalam jem la gamaknya. Lalu NKVE tengok jalan sebelah yang dari Damansara...memang sayu untuk redah. Pukul 4.30 pun dah berduyun-duyun kereta, lori dan bas.

Sampai Titi Gantung dalam pukul 10...bermalam di rumah member. 1 November 2014 (Sabtu) bergerak ke rumah kenduri makcik di Pantai Remis. Lepas makan, solat dan rehat, pukul 3 gerak dari Pantai Remis menuju ke Lumut. Rehat-rehat, beli-belah dan minum-minum di pekan Pulau Pangkor..mula gerak balik pukul 6.15 petang.

Ntah macam mana tergerak nak lalu jalan lama yang redah Teluk Intan, Sabak Bernam, Tanjung Karang, Kuala Selangor, Jeram, Kapar etc then baru masuk highway. Berhenti rehat dan makan malam sambil tonton bola Pahang vs JDT di Sabak Bernam. Kedai makan penuh gamat dengan majoriti penonton menyokong pasukan Pahang. Alhamdulillah Pahang beraksi hebat.

Pahang vs JDT mendapat tambahan masa...kereta ku mula bergerak menuju destinasi seterusnya. Dengar ulasan bola dari radio Sinar fm. Ntah bila aku di ulit tido...kereta berehat sekejap di stesyen minyak di Jeram. Adalah tido dalam 2 jam gak...dapat beli lagi burger daging special...yang memang sedap...fuhhh kalah burger jenama terkenal. Menerusnya perjalanan pada pukul 2 pagi. Lalu di persisiran taman perumahan. Kemudian baru tembus ke highway NKVE. Berhenti sekejap di stesyen minyak berdekatan RnR Dengkil. Melihat segerombolan pasukan motor berselfie. 

Akhirnya menuruskan perjalan yang masih bersisa. Alhamdulillah pukul 4 pagi 2 November 2014 (Selasa), selamat sampai di rumah. Masukkan barang dalam rumah, basuh muka dan kaki...suruh anak-anak masuk ke bilik tidur. Aku pun terbaring sekejap di sofa dengan niat nak meluruskan kaki yang lenguh. Tup-tup aku terlelap sampai pukul 5, di kejutkan dengan mimpi ngeri...pasukan motor yang aku jumpa di stesyen minyak tu cedera bergelimpangan...Allahuakbar, mimpi ka realiti...Terjaga tengok jam sudah pukul 5...alhamdulillah mimpi rupanya.

Solat jamak Maghrib dan Isyak...tak lama masuk waktu Subuh... Lihat kain kotor yang perlu di cuci...Mesin basuh memulakan tugas se awal pagi. Buat sarapan sebelum rehatkan diri. Kebiasaanya selepas balik dari berjalan jauh even balik dari kampung, aku ambil sebiji Omega Guard sebelum tido. Tapi kali ini agak kepenatan...dengan rasa syukur sudah selamat sampai di rumah. Terlupa nak ambil Omega Guard. Kalau kawan-kawan nak amik bersama Ostematrix pun bagus. Ostematrix ni adalah suplemen kalsium. Boleh la ubati lenguh lutut dan badan kesan dari perjalanan jauh.

Omega Guard

Ostematrix

Tarikh 3 November 2014 (Isnin) masih hangat lagi kisah juara Piala Malaysia. Begitula hebatnya semangat kerjasama walau bermain dengan 10 orang pemain. "ZAINAL menyifatkan kunci kejayaan Pahang adalah semangat berpasukan yang tinggi dipamerkan oleh anak-anak buahnya." Zainal Abidin ni memang mempunyai pelbagai bakat.

Artikal penuh: http://goo.gl/H5e9Ev

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq