Kalsium Terbaik untuk Keperluan Anda Tentunya Ostematrix

5/15/2014 Unknown 0 Comments

Bismillah


OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D, mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kapsul yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
 
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
 
Walaupun kita sering mendengar tentang kepentingan kalsium untuk tulang , magnesium adalah mineral utama yang lain untuk tulang yang sihat . Dan kerana begitu ramai orang mengambil pil kalsium tanpa magnesium. Magnesium mungkin nutrien yang paling penting bagi kuasa tenaga, hati manusia; ia membantu otot jantung itu sendiri berfungsi dengan lebih baik . Magnesium juga membantu melindungi saluran darah, yang mana sebahagian besar daripada apa yang kita panggil penyakit jantung yang sebenarnya berlaku . Magnesium juga pencair darah semula jadi, sama seperti aspirin, banyak doktor dan penyelidik percaya bahawa ia boleh membantu mencegah serangan jantung dan strok.

Mungkin kawasan di mana magnesium boleh mempunyai kesan paling besar adalah dalam pencegahan diabetes: Para saintis telah membuktikan bahawa tahap magnesium adalah rendah pada orang dengan diabetes; orang dengan tahap magnesium yang lebih tinggi tidak membangunkan diabetes; dan Menambahkan dengan magnesium muncul untuk mengembalikan pra -diabetes.

Seperti semua mineral dalam makanan, mineral perlu hadir di dalam tanah di mana makanan yang ditanam. Sumber-sumber makanan terbaik magnesium adalah kacang, terutama soya; bijirin penuh, termasuk dedak; kacang seperti badam dan kacang Brazil; dan benih, termasuk bijan dan bunga matahari. Serbuk koko kering, maka coklat gelap juga merupakan sumber besar(sangat lazat!).
 

Kenapa saya perlukan KALSIUM...


Kita perlu mengambil sejumlah kalsium untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat dan sihat. Kalsium turut mengukuhkan tulang-tulang manusia sehingga mereka mencapai umur 20-25 tahun. Selepas umur itu, elemen yang membantu penyelenggaraan tulang dan memperlahankan kehilangan kepadatan tulang, yang merupakan sebahagian semulajadi daripada proses penuaan. Orang yang kurang pengambilan kalsium sebelum umur 20-25, mempunyai risiko yang lebih tinggi di kemudian hari seperti penyakit tulang rapuh atau osteoporosis, kerana kalsium diambil daripada tulang sebagai rizab.


Kalsium mengawal pengecutan otot, termasuk denyutan jantung. Ia juga memainkan peranan penting dalam pembekuan darah yang normal ( pembekuan). Hampir semua kalsium dalam badan kita disimpan dalam gigi dan tulang, di mana ia menyokong kekerasan dan struktur.  

1 biji Ostematrix = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam...!!!


VIDEO ini juga mengisahkan betapa pentingnya OSTEMATRIX7 faedah hasil daripada pengambilan Ostematrix Shaklee adalah:

1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS);
- perut kembung (Bloating),
- kekejangan (Cramps), 
- retensi air(water retention), 
- mudah meradang(irritability) dan 
- kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggang kronik.
 


Sekiranya perkongsian cerita ini menarik dan bermanfaat buat anda...Sudilah anda share dengan ahli keluarga mahupun kawan-kawan yang lain.Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780
Kawasan COD : 
Seri Kembangan - Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - 
Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq