Amalan Sedikit Tetapi Dilakukan Secara Istiqamah

11/23/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah.

Sedikit mukadimah ringkas. Apa itu ISTIQAMAH?
- istiqamah adalah berterusan.

Makna kata, walau sesuatu yang kita lakukan adalah sedikit tetapi apabila dilakukan secara istiqamah insyaAllah diberi hasil yang lumayan.

Saya nak share sedikit, pada ibu-ibu yang risau tidak dapat menyusukan anak sepenuhnya semasa berpuasa atau bulan puasa...boleh la tonton video ini secara percuma...:)



Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo.

Video di atas adalah menjawab kepada kelebihan Omega Guard pada kelebihan yang kedua "Golongan ibu yang sedang menyusukan".

Lagi 7 hari promosi OMEGA GUARD tamat...jom pakat beli ramai-ramai.

Apa itu OMEGA GUARD

Apa khasiat Omega Guard Shaklee:
ada lebih dari 7 kelebihan yang saya dan anda dapat nikmati, antaranya:

1. Golongan ibu yang sedang hamil
– dapat membantu perkembangan otak bayi sejak di dalam kandungan, paling optima semasa trimester ke-2.
2. Golongan ibu yang sedang menyusu
– dapat menguatkan sistem imunisasi bayi sekaligus membantu perkembangan otak bayi melalui khasiat susu ibu
3. Golongan kanak-kanak yang sering sakit
– dapat menguatkan sistem pertahanan badan terutama kanak-kanak yang mengidap asma, sering demam dan batuk
4. Golongan yang ingin turun berat dan diet
– Omega 3 meningkatkan paras hormon leptin yang mengawal selera makan dan memberikan rasa kenyang..
5. Golongan kanak-kanak ADHD
– dapat membantu memperbaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan
6. Golongan orang tua yang mengindap Alzheimer
– dapat meningkatkan kandungan lemak asid omega 3 yang rendah di dalam darah
7. Golongan yang mengalami masalah paras kolestrol yang tinggi, kerap batuk dan stroke
– Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan kesihatan yang lebih optima dan berpanjangan

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Pelukan Tingkatkan Emosi dan Kasih Sayang

11/17/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Pelukan meningkatkan emosi dan kasih sayang. Pelukan merupakan terapi diri dan minda. Anak kecil rasa di sayangi dan di hargai apabila di peluk. Sebagai ibu, kita boleh lihat perkembangan emosi dan diri anak-anak apabila di peluk dan di cium setiap hari.

Apabila telah selamat di ijabkabul, sah ikatan suami isteri. Suami isteri tinggal serumah, tidur sekatil, beraktiviti bersama (riadah, berkebun dan sebagainya), saling berpelukan adalah suatu terapi yang terindah. Kajian mendapati bahawa pelukan dan gurauan mesra dapat mengubati kegusaran, penyakit, 'lonely', tekanan dan ‘anxiety’. Pelukan yang romantis, mesra, hangat dan rapat dari hati ke hati juga dapat memberikan kelebihan kepada suami isteri seperti berikut:

i. Merasa diri di hargai dan di sayangi.

ii. Meningkatkan emosi dan kepercayaan diri.

iii.  Meningkatkan hormon 'oxytocin' - hormon cinta

iv. Meningkatkan usia.

v. Tingkatkan kadar imunisasi tubuh badan.

vi. Melegakan ketegangan otot.

vii. Menstabilkan 'nervous system' dan sistem saraf

viii. Memberi dan menerima serta bertolak ansur.

ix. Pengaliran tenaga positif antara satu sama lain.

x. Menghilangkan kedukaan dan kesedihan.

JOM tonton video menarik ini. Beliau jatuh cinta dengan suplemen Ostematrix dan Performance drink.




Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...
boleh hubungi Farah untuk sebarang pertanyaan
suplemen kesihatan...Saya memang hendak membantu anda.

Untuk maklumat lanjut dan free consultation

Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

Cara mudah terus daftar bawah saya, klik:

DAFTAR MUDAH
&
Klik "JOIN NOW"


Instagram : carehappytips

SMS/WHATSAPP : 012-6713780




Kawasan COD : 
Sungai Ramal Dalam dan Luar - Bangi - Taman Impian Putra - Bandar Seri Putra - Bukit Mahkota - Nilai Impian -  Jenderam - Dengkil - Banting - Alor Gajah - Masjid Tanah - Pulau Sebang - Tampin

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Belajar Dari Alam Contohnya Semut

11/16/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Para pembaca budiman.
Kadang-kadang hati kita seperti ombak.
Kita perlu ada motivasi diri yang tinggi yang perlu di wujudkan dari dalam diri kita.

Tingkatkan tahap akal kita;

"...tidakkan kamu berfikir?", "...tidakkah kamu memerhatikannya?".

Petikan dalam buku Setia Sampai Syurga, m/s:8-9

Allah swt berfirman maksudnya,
"Tidakkah mereka menjelajah muka buni, supaya mereka mempunyai hati yang dapat memikirkan atau telinga dapat di gunakan untuk mendengar? Kerana sebenarnya bukan mata yang buta, tetapi yang buta islah hati dalam dada." (Al-Hajj, 22:46).

Ikhtibar dan pembelajaran dari semangat semua:
- berusaha
- cekal
- tidak putus asa
- setia kawan

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Kedai Carehappytips




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Kedai Carehappytips
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Taman Impian Putra/Bandar Seri Putra/Bukit Mahkota - Nilai Impian - Nilai - Banting - UPM - Serdang - UiTM Lendu - Alor Gajah

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Lenguh Lutut...Pahang vs JDT

11/02/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Minggu ni betul-betul berjalan. 31 Oktober 2014 (Jumaat) bergerak dari Bangi pukul 4 petang menuju ke Titi Gantung. Alhamdulillah gerak awal...kalau idak memang masak dalam jem la gamaknya. Lalu NKVE tengok jalan sebelah yang dari Damansara...memang sayu untuk redah. Pukul 4.30 pun dah berduyun-duyun kereta, lori dan bas.

Sampai Titi Gantung dalam pukul 10...bermalam di rumah member. 1 November 2014 (Sabtu) bergerak ke rumah kenduri makcik di Pantai Remis. Lepas makan, solat dan rehat, pukul 3 gerak dari Pantai Remis menuju ke Lumut. Rehat-rehat, beli-belah dan minum-minum di pekan Pulau Pangkor..mula gerak balik pukul 6.15 petang.

Ntah macam mana tergerak nak lalu jalan lama yang redah Teluk Intan, Sabak Bernam, Tanjung Karang, Kuala Selangor, Jeram, Kapar etc then baru masuk highway. Berhenti rehat dan makan malam sambil tonton bola Pahang vs JDT di Sabak Bernam. Kedai makan penuh gamat dengan majoriti penonton menyokong pasukan Pahang. Alhamdulillah Pahang beraksi hebat.

Pahang vs JDT mendapat tambahan masa...kereta ku mula bergerak menuju destinasi seterusnya. Dengar ulasan bola dari radio Sinar fm. Ntah bila aku di ulit tido...kereta berehat sekejap di stesyen minyak di Jeram. Adalah tido dalam 2 jam gak...dapat beli lagi burger daging special...yang memang sedap...fuhhh kalah burger jenama terkenal. Menerusnya perjalanan pada pukul 2 pagi. Lalu di persisiran taman perumahan. Kemudian baru tembus ke highway NKVE. Berhenti sekejap di stesyen minyak berdekatan RnR Dengkil. Melihat segerombolan pasukan motor berselfie. 

Akhirnya menuruskan perjalan yang masih bersisa. Alhamdulillah pukul 4 pagi 2 November 2014 (Selasa), selamat sampai di rumah. Masukkan barang dalam rumah, basuh muka dan kaki...suruh anak-anak masuk ke bilik tidur. Aku pun terbaring sekejap di sofa dengan niat nak meluruskan kaki yang lenguh. Tup-tup aku terlelap sampai pukul 5, di kejutkan dengan mimpi ngeri...pasukan motor yang aku jumpa di stesyen minyak tu cedera bergelimpangan...Allahuakbar, mimpi ka realiti...Terjaga tengok jam sudah pukul 5...alhamdulillah mimpi rupanya.

Solat jamak Maghrib dan Isyak...tak lama masuk waktu Subuh... Lihat kain kotor yang perlu di cuci...Mesin basuh memulakan tugas se awal pagi. Buat sarapan sebelum rehatkan diri. Kebiasaanya selepas balik dari berjalan jauh even balik dari kampung, aku ambil sebiji Omega Guard sebelum tido. Tapi kali ini agak kepenatan...dengan rasa syukur sudah selamat sampai di rumah. Terlupa nak ambil Omega Guard. Kalau kawan-kawan nak amik bersama Ostematrix pun bagus. Ostematrix ni adalah suplemen kalsium. Boleh la ubati lenguh lutut dan badan kesan dari perjalanan jauh.

Omega Guard

Ostematrix

Tarikh 3 November 2014 (Isnin) masih hangat lagi kisah juara Piala Malaysia. Begitula hebatnya semangat kerjasama walau bermain dengan 10 orang pemain. "ZAINAL menyifatkan kunci kejayaan Pahang adalah semangat berpasukan yang tinggi dipamerkan oleh anak-anak buahnya." Zainal Abidin ni memang mempunyai pelbagai bakat.

Artikal penuh: http://goo.gl/H5e9Ev

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Kasi GEGAR Omega Guard November Ini

11/01/2014 Nur Farah Liza Ramli 1 Comments

Bismillah

Selain berkongsi PROMOSI November 2014.
Banyak kelebihan dan kebaikan pengambilan OMEGA GUARD

OMEGA GUARD - Bukan sekadar minyak ikan biasa
✔Untuk bakar lemak, Reduce cholesterol
✔Kuatkan paru-paru, Bagus untuk pesakit asthma atau lelah 
✔Bagus untuk kecerdasan minda dan otak
✔Tingkatkan kesihatan sendi dan bagus untuk elak bengkak sendi akibat Gout
✔Bagus untuk kulit
✔Kesuburan
✔Perbaiki alahan kulit
✔Bagus untuk potensi kesihatan jantung
✔Melindungi kolagen kulit


Menarikkan, sebotol mengandungi 90 biji dengan pelbagai khasiat dan manfaat.

Omega Guard

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

1 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

BBB di Banjiri Bunga Yang Wangi

10/31/2014 Nur Farah Liza Ramli 3 Comments

Bismillah

Bunga Indah dan Cantik
Hari pemakaian jubah di semua Fakulti untuk Graduan Siswazah pada 31 November 2014 (Jumaat). 1-4 November 2014...wow syoknya pesta konvo. Harum sepanjang jalan dari tol Bangi hingga dalam UKM.

Seterusnya, suka nya hati saya untuk membuka kedai saya kepada para pembaca budiman:
Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

3 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Susur Galur Keluarga Shaklee Saya

10/30/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Susur galur keluarga Shaklee saya. Awalnya hanya sekadar membeli suplemen, tetapi dari oenerangan dan perkongsian ilmu dari mak shaklee saya, alhamdulillah saya mendaftar sebagai SID. Di samping perkongsian maklumat, di bawah ni juga video yang cukup HEBAT bagaimana cara nak melayan pelanggan dengan Formula 3M Shaklee. Apakah 3M itu...??? Jom tonton video di bawah:


Cara Melayan Pelanggan Dengan Formula 3M Shaklee from iReach HD on Vimeo.

Mula-mula berminat dengan Shaklee, beli produk Mealshakes dengan member saya. Bulan depannya saya beli ESP pula. Sebabnya susu merundum masa Zaharah umur 1 tahun 6 bulan. Husband galakkan kalau boleh susukan Zaharah sampai umur 2 tahun. Alhamdulillah sekarang Zaharah masih menyusu badan, 8/12/2014 ni masuk umur 3 tahun.

Member saya selalu kongsi khasiat suplemen Shaklee, jarang sekali beliau cerita pasal bonus dan bisnes. Alhamdulillah bulan Januari 2014 terbuka hati saya nak join Shaklee bawah member saya. Buku paling awal saya buka selepas dapat starter kit adalah marketing planning. Alhamdulillah amat tertarik dan mudah di ikuti.

Bulan Februari 2014, member saya yang telah merangkap upline memperkenalkan buku khasiat suplemen. Alhamdulillah hari demi hari saya mula mengenali satu demi satu suplemen.

Produk pertama saya ambil

Hari ni saya kongsi cerita pula tentang susur galur saya. Soalan ini amat famous di tanya bila berkumpul sesama SID. saya<zara<ime<dilot<mamarin<master hadha<master lyna<PM cery.

Tentu semua nak kenal siapa susur galur saya yang hebat-hebat belakan ni kan:
Saya: https://www.facebook.com/KhasiatSusuIbu?ref=hl; http://carehappytips.blogspot.com/
Zara: https://www.facebook.com/sihatcantikshaklee; http://kedaivitamin-ku.blogspot.com
Ime: https://www.facebook.com/ime.comgroupprima?fref=ts
Bonda Dilot - MASTER to be:  https://www.facebook.com/groups/202647306501368/;
http://www.celikvitamin.com/
Mamarin: https://www.facebook.com/azrin.mohd?fref=ts; http://dazzlingmoms.com/
Master Hadha: https://www.facebook.com/hadhatina; http://www.diarivitamin.com/ 
Master Lyna: https://www.facebook.com/LynaNoh?fref=ts; http://vitaminsemulajadi.com/
PM Cery: https://www.facebook.com/Cery.MamaFaiz?fref=ts; http://www.mamafaiz.com/ 

Singgah-singgah la baca link-link yang tertera di atas. Semuanya hebat-hebat dan sentiasa murni untuk berkongsi ilmu. Alhamdulillah.

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Vitalea dan B-complex Atasi HB Rendah

10/28/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah

Bagi yang menglami HB rendah boleh ambil Vitalea dan B-complex.

Yang mengalami talasemia major: say NO pada vitalea.
talasemia trait/minor/carrier perlu dapatkan khidmat nasihat doktor sebelum ambil sebarang supplemen.

Vitalea=super duper multivitamin

B complex + asid folik
5 SEBAB PENTING AMBIL MULTIVITAMIN


Kredit pada blog: http://vitaminsaya.blogspot.com/2014/02/vitalea-no-for-thalasemia-people.html

Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq

Lebih 10 Khasiat Pengambilan Mealshakes

10/27/2014 Nur Farah Liza Ramli 0 Comments

Bismillah,

Lebih dari 10 sharing yang boleh dimanfaatkan hasil pengambilan Mealshakes.

1. 1 canister dan campur dalam susu. Anak perempuan saya (3thn) sebelum ni mmg ada mild asma, pantang ada batuk and selesema, mmg makan masa seminggu lebih untuk pulih.Kene neb tiap2 hari. Lps consume n habis 1 can, alhamdulillah jarang kene asma attack cuma batuk biasa dan cepat sembuh. Si abang (5thn) yang tak pernah sentuh nasik , sebelum ni harap susu & roti. At least dah pandai minta nasik.So far Alhamdulillah dah jarang demam & selesema, kalau ada pun, cepat recover.

2. dulu beli mealshake untuk icha lepas dia wean off. lama2 satu family minum..sedap.campur je dalam fresh milk atau minum mcm tu je. yg paling ketara dengan icha lah..sejak wean off dan hantar sekolah, memang tiap hari ambil mealshake ni..jarang sakit sebab mealshake kan multivitamin.kalau sakit pun sekejap je. selalu kalau musim demam or batuk dia tak kena, tapi lepas abis musim baru kena, kejap je lah...selera makan memang bertambah2...wajib ada mealshake kt rumah..

3. beli mealshake lepas anak 1y ..sebab masa tu kulit dia kne campak api..nak bagi dia ok dengan selera makan lagi tak nak makan sangat masa tu.. sangat memilih makan, .. Alhamdulillah..lepas beberapa kali mencuba dengan sendiri dia akan nak makan, lepas tu kalu sembelit je tau dah amacam penyelesaiannya.. dan anak hero saya ni jarang selsema dan batuk dah.. apa pun kita mencuba yang terbaik untuk anak-anak kan.. haa nak gtau.. kalu bab bercakap dia no.1 .. tokwan dan tokki pun dia boleh sembang macam tu je.. sangat baik untuk minda dan kecerdasan anak-anak sebenarnya mealshake ni... dan minuman ni saya wajib juga amalkan untuk saya dan my baby girl yang sedang df juga...

4. Meal shakes mmg bagus dn berkesan pd anak2 sy..terutamanya Yaya n kak long,pengguna tegar meal shakes.Sejak ambil meal shakes,mereka mmg jarang kena demam,batuk atau selsema.kalau demam pn mereka masih aktif dn demam tak melarat lbh drpd 3 hari.Baru2 ni ada wabak sakit mata kak asrama kak long,alhamdulillah,kak long tak kena,saya pesan kat dia spy jgn tinggal meal shakes dn jgk chewable vita c(siap sedia dgn protection).Saya sgt puashati dgn meal shakes!wajib ada stok meal shakes kat rmh.

5. Beli mealshake utk anak saya, danish darwisy yg picky eater, sush sgt nak mkn,berbanding si adik damia..risau jg bila tgal kat rumah pgasuh lg tak mau mkn,cepat kena selesema bila ke sekolah..kawan dmam, die pun dmam.. tp skrg Alhamdulillah, siap request menu lagi..ikan yang tak pnah makan da boleh makan, febret terbaru ikan bilis..hehee..si adik damia, mmg kuat mkn, da mkn mealshakes, lg berselera..demam selesema pun dah ok..syukur sgt2..saya pun amik mealshake+esp dlm minuman febret saya setiap pagi (horlicks)untuk kekal cergas sepanjang hari..maklumlah, ibu anak 3 hehe

6. ank buah perempuan saya, berumur setahun lebih mengalami sembelit yang sangat teruk.sampai setiap kali nk membuang dia akan menangis.kebetulan saya kt kampung, saya bagi cuba mealshakes. Alhamdulillah, ada perubahan sikit masa pertama kali minum. Kakak ipar terus consume mealshakes sampai sekarang..Dah beli yang promo 2 tin dah utk anak buah saya tu.Masalah sembelit dh takde sekarang

7. saya bg mealshake utk anak saya umur dua tahun setengah..sebab dia selalu sembelit.campur 1 spoon dlm susunya.Alhamdulillah, dia buang air besar lancar.xsembelit.berat badan pun tambah bila saya bg dia mealshake ni.

8. Adik saya anis, umur 11 tahun minum mealshake sejak bulan puasa 2014. Alhamdulillah time puasa tu dia tak cepat penat dan dapat tahan lapar. Sehingga hari ni mealshake dah jadi minuman kegemaran dia, minum sarapan sebelum ke sekolah. Perubahan yang saya dapat lihat, adik saya dah jarang demam dan selsema. kalau sakit pun sekejap ja dah baik sebab dia ambik chewable vitamin c juga. Selera makan maintain dan xda masalah sembelit. Bukan adik saya ja minum mealshake , mama saya pun minum.

9. dulu anak saya memang kerap demam... bergilir2 demam...kulit pun sensitif...siap doktor kat klinik panel pun kenal sebab selalu sangat demam...selalu ke klinik...memang antibody lemah sgt.. yg no dua tu siap masuk wad...

Alhamdulillah...atas izin Allah... lps amalkan mealshake.. jarang demam..selera makan bertambah...

Mungkin sebab kurang nutrisi so anti body pun jd lemah....

10. Sepupu saya cuba mealshake utk anak dia umur 1 tahun lebih sebab kurang selera makan. Seminggu lepas minum mealshake selera makan anak dia bertambah dan xda masalah sembelit. Ada satu masa anak dia sakit tapi still cergas dan ada selera nak makan.

11. 2/3 tahun yg lalu sapa2 jumpa emy mmg tau mslh yg emy hadapi.. tiap bln syasya n qira akan demam at least 2x sebulan.. pnh raya 2tahun lalu, seminggu demam seminggu baik, pastu demam lagi baik lagi.. huhu.. pastu pernah terjadi pesta muntah d rumah.. lepas sorg2 muntah smp adik ppuan speechless tgk.. berat syasya yg berumur 3tahun masa tu baru 8kg n berat dia bawah garisan kuning.. so one day, a fren of mine perkenalkan mealshake.. masa tu belum jd ahli.. bila 1st day bg minum nampak perubahan pd anak2.. selera makan makin bertambah.. sikit2 nak makan.. mula2 mcm xperasan tp husband tegur.. baru 2ari lepas beli koko crunch da abis.. hehe..

Then demam?? Syasya tahun ni baru sekali demam tupun demam main ujan sehari je.. temperature pun baru 37.5˚c je.. walaupun demam, anak2 tetap selera nak makan.. qira mmg ada mslh tonsil before this.. tiap bulan demam.. tp tahun ni yg awal2 tahun je demam.. dr bula 6 smp skrg belum ada demam.. Alhamdulillah emy sgt bersyukur.. huhu.. its the most valuable moment in my life when i see tat my kids r in gud condition.. i just pray for the healthyness..

dan banyak lagi testimoni dari yang telah ambil Mealshakes.
Anda pun boleh ambil untuk diri dan anak-anak.         
Mealshakes


Dengan teknologi terkini, pengguna mahupun pembeli budiman Produk Shaklee boleh terus order dari link esell saya:
http://goo.gl/zXnBOK

Bagaimana cara nak beli melalui esell link:
1. klik di link: Produk Shaklee
2. keluar paparan Online Ordering Agreemen, klik Agree >> klik Next
3. pilih kuantiti Produk Shaklee yang ANDA perlukan, default kuantiti = 1 unit
4. sekiranya ada perubahan kuantiti, klik Update>> klik Checkout
5. masukkan Customer Data>> klik Continue
6. buat pembayaran...tunggu posmen hantar barang sampai depan pintu rumah/di alamat yang di daftarkan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Best deal...hubungi saya...
Untuk maklumat lanjut dan free consultation
Shaklee Independent Distributor ID:  1107056

FB Fanpage : Khasiat Susu Ibu




SMS/WHATSAPP : 012-6713780

Saya selalu berkongsi kebaikan supplemen shaklee di Fanpage
Khasiat Susu Ibu
sudi-sudi likes saya...


Kawasan COD : Bangi - Salak Tinggi - Sepang - Nilai - Banting

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk di atas.

0 comments:

Please fill in your name eventhough you do not have url. Do not comment as annonymous. Tq